Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres

Goalies: Korpisalo (confirmed) vs Ullmark (confirmed)

I natt har vi väldigt många matcher på schemat och det är väldigt svårtippade matcher får jag säga. Många bra lag som ställs mot varandra där andra lite ojämnare matchups har formfrågor som kan ställa till det. Jag har iallafall valt att kolla närmare på mötet mellan Columbus Blue Jackets och Buffalo Sabres.

Columbus Blue Jackets är ett lag som jag till vardags gillar väldigt mycket. Man har en offensiv fin spelidé med många skickliga spelare. På hemmais är man allt som ofta i full gas och gör jobber tufft för samtliga lag som gästar. Dock har man senaste tiden varit lite upp och ner. Senast kommer man från en fin 7-4 seger borta mot St Louis Blues, men dessförinnan så föll man x2 mot två lag som man på papperet är starkare än. 1-4 mot både Chicago Blackhawks samt Arizona Coyotes imponerade inte på hemmais och det var nog viktigt för Jackets att man fick lite islossning mot Blues senast.

Buffalo Sabres är ett lag som jag gillar väldigt mycket detta år. Man har länge varit ett bottenlag i ligan och fått arbeta hårt med sin ombyggnation i laget. Nu börjar det ta form och man börjar även få dit spelet vilket gjort att Sabres öppnat denna säsongen på ett imponerande sätt. Laget är 6-4-0 hittills denna säsong men har fin form med 3 raka vinster i ryggen när man kommer in till nattens match. Senast stod man för en riktigt stark vändning mot Montreal Canadiens där man vände tre underlägen i matchen och kunde avgöra i PP med bara 1 minut kvar av matchen när Kyle Okposo avgjorde med sitt andra mål för säsongen.

När vi går in på denna matchup så tycker jag vi har lite skeva odds. Jag köper absolut att Jackets ska vara favoriter på hemmais, men med det jag sett av Jackets ojämna nivå gör att jag ser bra värde på bortalaget. Visserligen imponerar 7 mål framåt mot Blues med det ska inte glömmas att man släppte in 4, samt låg under med 2-0 innan man fick igång maskineriet. Med andra ord har Jackets defensiv svajat i de senast tre matcherna med 4 insläppta per match. Med detta så bänkas alltså Bobrovsky i natt och Korpisalo startar. Samtidigt får vi se Linus Ullmark i Sabres mål. Ullmark har startat 2 matcher denna säsong och spelat felfritt i båda matcherna. Är 2-0-0 med ett GAA på starka 0.50 mål. Dvs endast 1 insläppt mål denna säsong.

Sabres kommer från en moraliskt stark seger och jag ser deras chanser till poäng som bra här. Jackets har i mina ögon varit för upp och ner för att vara så stora favoriter i nattens match och jag tror att Sabres plockar minst en poäng här. Jag kommer fördela insatsen på raka seger och FT seger för Sabres här men då jag finner mest värde i raka 2:an här rekas alltså

Match: Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres
Spel: 2
Odds: 3.65
Insats: 2/7u
Bolag: OHMbet eller SpeedyBet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip