Dags för Skidskytte-VM i italienska Antholz.

Det är hög höjd som gäller men världscupen har haft ett kortare uppehåll så det har funnits tid för åkarna att förbereda sig ordentligt. Blir intressant att se vilka som prickat formen när det är som viktigast!

12 tävlingar väntar fram till nästa söndag. Först ut är mixedstafetten.

Mixedstafett kl.14:45

Fyra sträckor ska köras. Först 2 sträckor för damerna följt av 2 sträckor för herrarna.

Vid bom har man 3 extraskott vilket kostar ca.8-10 sekunder/skott. Efter de extraskotten blir det straffrunda om man inte fyllt tavlan. En miss på vallen är alltså inte lika kostsam som i individuella lopp, så länge man inte bommar så många att det blir straffrunda.

De bäst rankade lagen ställer upp så här:

NORGE
Roiseland
Eckhoff
T.Bö
J.Bö

FRANKRIKE
Simon
Braisaz
Fourcade
Fillon Maillet

ITALIEN
Vitozzi
Wierer
Hofer
Windisch

TYSKLAND
Preuss
Herrmann
Peiffer
Doll

SVERIGE
Persson
Öberg
Nelin
Samuelsson

RYSSLAND
Starykh
Yurlova-Percht
Eliseev
Loginov

VINNARE
Hela säsongen har dominerats av Norge & Frankrike. På herrsidan är 9 av de 11 bästa i världscupen från Norge/Frankrike & på damsidan 5 av de 8 bästa.

Norge ska vara favoriter. Eckhoff är bäst bland damerna i år medan Thingnes Bö är det bland herrarna(även om han inte leder världscupen) men de franska åkarna har varit så pass bra i år att jag tycker oddset är för högt på Frankrike. Norge har blivit för stora favoriter.

Simon & Braisaz har flera bra lopp i år, ibland faller de igenom på vallen men mer än extraskotten ska inte behöva användas. Eckhoff/Roiseland är inte de mest stabila på vallen heller & Roiseland har dessutom haft stora problem med sitt gevär här inför tävlingarna så håller bara fransyskorna ihop det på vallen kan det bli väldigt intressant inför herrsträckorna. Visst behöver nog Fillon Maillet ett gäng sekunders försprång på Thingnes Bö men han är så pass bra att han kan utmana Bö.

Frankrike vinna @4.00(2/5 u) bet365

TOPP-3
Bakom storfavoriterna är det inte jättemånga länder som har kapacitet att göra upp om medaljerna. På pappret är Italien & Tyskland de som gör upp om det & på hemmaplan håller jag Italien som favoriter till bronset på hemmaplan så oddset tilltalar.

Vitozzi/Wierer är riktigt vassa & Vitozzi har växlat först i väldigt många stafetter. De kommer behöva en ledning gentemot tex Tyskland men det tror jag man har, jag tror Italien leder stafetten efter 2 sträckor.

Sen är det upp till herrarna Hofer & Windisch. De håller inte absolut toppklass men ligger på 17e resp 23e plats i världscupen så helt ok nivå ändå. De är också två rutinerade herrar så är de med i toppen efter damerna åkt tror jag de gynnas av hemmatrycket snarare än att de känner press.

Skulle något av Norge/Frankrike skjuta bort sig känns denna given, i annat fall ändå trolig då jag tror man är bäst av övriga.

Italien topp-3 @2.40(4/5 u) 888sport , Casumo , Unibet , LeoVegas

FÖRSTA STRÄCKAN
Vitozzi, Roiseland, Preuss & Simon är de bästa åkarna på första sträckan.

Det bör stå mellan Vitozzi & Roiseland och med tanke på informationen om Roiselands strul under veckan så tycker jag Vitozzi betalar för högt. Roiseland har haft problem med geväret & grät under en träning då en skjutserie tog dubbelt så lång tid som normalt. De har sedan kört geväret till Tyskland för att få ordning på det vilket de säkert fått men det borde finnas en viss osäkerhet hos Roiseland när de åker in på vallen.

Vitozzi vinna första sträckan @4.00(2/5 u) 888sport , Casumo , Unibet , LeoVegas

SVENSKSPELET
Jag väljer Sverige i en duell mot Ryssland.

Vad det gäller Sverige har damerna gjort det okej i år medan herrarna haft det tuffare.

Öberg(3a i världscupen) och Persson(13e) är betydligt bättre än Starykh(45a) & Yurlova-Percht(26a). Sen är Ryssland starkare än Sverige på herrsidan, Loginov(6a)/Eliseev(12a) mot Samuelsson(32a)/Nelin(41a).

Men de svenska herrarna är bättre än så och det hoppas jag vi kommer att få se. Jag tycker de svenska damerna är mer överlägsna de ryska damerna än vad de ryska herrarna är överlägsna de svenska herrarna.

Så jag räknar med två stabila sträckor av Persson/Öberg som ger en bra ledning gentemot Ryssland och sen ska det räcka att hålla undan om Nelin/Samuelsson har en normal dag på vallen.

Sverige före Ryssland @2.30(3/5 u) 888sport , Casumo , Unibet , LeoVegas

Det blir mina spel denna första dag!

This is the stats tab
This is the post tip