Frankrike löste topp-3 i singelmixedstafetten vilket gav en ny plusdag. Tyvärr lyckades inte Ukraina slå Ryssland.

Idag stafetter på dam- resp herrsidan. Vid missade skott gäller 3 extraskott och sedan straffrunda.

Stafett damer kl.11:45
Fyra sträckor, 2 skjutningar & 6 km åkning för respektive åkare. Det är alltså 8 skjutningar & 24 km åkning så det kan hända mycket.

Så här ställer toppnationerna upp:

NORGE
Solemdal
Tandrevold
Eckhoff
Roiseland

FRANKRIKE
Simon
Bescond
Aymonier
Braisaz

SVERIGE
E.Öberg
Brorsson
Persson
H.Öberg

TYSKLAND
Horchler
Hinz
Preuss
Herrmann

ITALIEN
Vittozzi
Wierer
Sanfilippo
Carrara

VINNARE
Norge är klara favoriter och där bakom finns Tyskland, Sverige & Frankrike närmast enligt bolagen. Roiseland är riktigt bra för Norge men Eckhoff visar tveksam form på vallen & de övriga två är inte stabila toppåkare.

Jag väljer istället Tyskland. Herrmann ofta bra åkare mot åkare och nu när man har extraskott kostar inte en bom så mycket. Övriga har ett brq VM. Hinz tvåa i distansloppet & femma i jakten, Preuss åtta på sprinten, sjua i jakten & femma i distansloppet. Akilleshälen är Horchler men hon är inte sämre än övriga lags sämsta åkare, så gör hon en normal prestation tror jag de övriga tre kan köra hem guldet till Tyskland då de är stabilare på vallen än norskorna.

Tyskland vinna @4.00 (3/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

TOPP-3
Bakom Norge & Tyskland står det nog mellan Sverige & Frankrike. Tycker Frankrikes odds är väl högt speciellt då det inte finns så många lag bakom som hotar. Fransyskorna kan strula till det på vallen men klarar de sig med extraskotten är de tillräckligt snabba för att nå pallen. Skulle Norge eller Tyskland dessutom göra bort sig känns den given.

Frankrike topp-3 @2.75 (2/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

FÖRSTA STRÄCKAN
Sverige, Norge & Tyskland kör sina svagaste kort på första sträckan och ska inte hänga med på första sträckan. Det står mellan Simon & Vittozzi och jag vill påstå att Vittozzi vinner den här sträckan 8 ggr av 10. Hon vinner den även med ett par bommar.

Italien vinna första sträckan @2.20 (5/5 u) bet365

Herrar stafett kl.14:45
Fyra sträckor men herrarna kör 7.5 km/sträcka så totalt 30 km & 8 skjutningar.

Lagen:

NORGE
Christiansen
Dale
T.Bö
J.Bö

FRANKRIKE
Jacquelin
Fourcade
Desthieux
Fillon Maillet

SVERIGE
Femling
Nelin
Ponsiluoma
Samuelsson

TYSKLAND
Lesser
Horn
Peiffer
Doll

ÖSTERRIKE
Leitner
Eder
Eberhard
Landertinger

RYSSLAND
Garanichev
Eliseev
Porshnev
Loginov


VINNARE
Kan inte se att något lag kommer kunna ge Norge/Frankrike en kamp om guldet. Och mellan de två stora nationerna faller mina polletter på norrmännen.

Samtliga norrmän & fransmän har varit topp-10 under VM men för mig är Norge ett bättre stafettlag, det är oftare någon fransman skjuter bort sig än att någon norrman gör det.

Om Dale hänger med hyfsat på andra så tror jag inte Norge bommar. Frankrike har placerat Fourcade på andra & hoppas på att han kör ifrån Dale ordentligt. Jag tror inte han lyckas skapa så stor lucka som de behöver mot bröderna Bö. Och om Thingnes Bö har guldvittring på sista är sällan någon i närheten, han älskar de lägena och skjuter som bäst när det betyder som mest. Fillon Maillet kan darra ibland och har han Bö bakom sig tror jag inte han hanterar den situationen lika bra som Bö.

Norge vinna @2.10 (4/5 u) bet365

TOPP-3/H2H
Norge & Frankrike mest troligt som etta & tvåa. Tyskland är därefter ganska klar trea på pappret men de har vissa frågetecken. Både Doll & Horn är svaga på vallen(80 resp 79 % i år). Och Peiffer såg vi skjuta riktigt dåligt på distansloppet så jag tycker Tyskland står lite väl lågt.

För mig finns värdet på Österrike. Relativt jämnt lag där Leitner & Landertinger varit topp-10 på VM. Eberhard är snabb & ska klara sig från rundor med extraskotten medan Eder ofta är stabil på vallen. Gör ngn av de tre toppnationerna bort sig lite på vallen tror jag Österrike tar chansen.

Väljer också Österrike före Ryssland. Ryssland har Loginov men utöver det har man inte ett starkare lag än Österrike. Framförallt är Ryssland riktigt svaga på tredjesträckan och jag tror också att Leitner har ett gäng sekunder på Garanichev på första.

Österrike topp-3 @3.50 (2/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

Österrike före Ryssland @2.20 (4/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

FÖRSTA STRÄCKAN
Jacquelin favorit men blivit för stor sådan. Christiansen har gjort flera bra lopp och för mig är det värde på honom till det oddset.

Norge vinna första sträckan @6.00 (1/5 u) bet365

Det var allt för idag!

This is the stats tab
This is the post tip