Tre ganska enkla anledningar till att jag tror på Marin Cilic mot Roberto Bautista Agut.

Först och främst, Cilic har normalt inte några större problem med starka baslinjespelare som spelar i högt tempo. Han klarar av det, och vad som ofta är signifikativt för dessa spelare är att de är svaga servare. Det betyder att bollen kommer i spel vansinnigt mycket oftare i Bautistas servegem än vad den kommer att göra nära Cilic servar.

Cilic har har 4-1 på Bautista-Agut, ännu ett kvitto på att han inte har några problem med den här spelstilen. Lite oroväckande att den match som Cilic förlorade var just här i Australian Open 2016.

Cilic är en bättre spelare. Han är rankad som nummer 10 och Bautista-Agut är rankad 21. Cilic som bäst på snabba hardcourtbanor. Bautista lite mer allround utan den där spetsen på något underlag.

Formen är till knapp fördel för Bautista-Agut, han vann i Doha genom att slå både Djokovic och Berdych plus att han slog ut Khachanov i förra omgången. Men bra form betyder också att han spelat mycket på sistone och hans spelstil är krävande. Poängen blir oftast långa och han har ju redan två femsettare i benen. Det finns liksom en anledning till att många toppspelare avstår att spela atp-turneringarna innan Australian Open, det är naturligtvis för att de ska orka hela väga i Melbourne.

Vet att många tror på Bautista Agut här, jag går emot och känner mig nöjd med att få in keramiken på Cilic till 1,80 hos FastBet eller Bethard .


This is the stats tab
This is the post tip