Nu ska det avgöras. Herrarnas final av Australian Open! Är Rafael Nadal tillräckligt bra för Novak Djokovic? Jag tror tyvärr inte det. Han spelar visserligen ruskigt bra just nu, Rafa. Mycket aggressivare än tidigare och en klart förbättrad serve. Men hur ska det räcka mot världens bästa hardcourtspelare?

Jag skrev i en tidigare rek att Nadal inte vunnit mot Djokovic sedan 2013 och att det sedan dess känts som att han haft chansen många gången men när Djokovic väl bestämt sig, då är inte Nadal mycket till hot.

Djokovics match mot Pouille var som att jaga en halt kalkon dagarna innan jul. Pouille försökte inte ens komma undan, utan Djokovic plockade fjäder efter fjäder till hans var helt skinnflådd. Otäckt bra var han, Djokovic tappade bara sinnessjuka åtta poäng i egen serve över hela matchen. Det måste vara något slags rekord.

Men det är inte så att Djokvic kommer bolla gris med Nadal, de här slutar inte i raka set. Nadal har varit exceptionellt bra i egen serve och varit överlägsen när han fått driva på spelet – som han fått göra i varje match hittills. Nu blir det egentligen första ordentliga testet för honom. Klarar Nadal av att vara tillräckligt offensiv och få hål på världens bästa defensiv? Det är frågan.

Mitt svar är nej, Djokovic vinner, om det blir i efter fyra eller fem set håller jag osagt, men till 1,80 hos FastBet och Bethard måste man investera en slant.

This is the stats tab
This is the post tip