Europamästarens sista omgång innehåller flera avgörande Champions League-matcher. Gruppspelet tas i mål under onsdagen där det verkligen gäller att ha koll på förutsättningarna för respektive lag. Jag har gjort grovjobbet som bland annat lett fram till ett ställningstagande i Tyskland.
The Championship bjuder sedan på flera utstickande drag innan Europatipset når vägs ände i ett omspel från FA-cupen. Där bör topplaget från League Two – Stockport – kunna göra jobbet mot Aldershot som blandar högt med lågt i National League.


Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

1. Dortmund - PSG 2

Dortmund kan sträcka på sig för gruppspelet som genomförts i Champions League. Säkrat avancemang trots motståndare som PSG, Newcastle och Milan är imponerande för Terzic mannar. BVB har med det sagt överpresterat xPTS i Mästarturneringen. Med ett ansatt truppläge samt bristande motivation tror jag inte att tyskarna gör någon större ansträngning mot PSG. Enriques gäng slaktade Newcastle hemma i Paris men fick trots det nöja sig med delad pott. Mbappé med kamrater kom bland upp i över 4,0(!) xG. Dembélé saknas på Signal Iduna Park men trots det gör parisarna tillräckligt för tre poäng som säkrar deltagande i slutspelet. Tvåan är en vettig spik.


2. Newcastle - Milan 12

Två lag med tveksam form samt varsitt sargat truppläge går i klinch i norra England. När Newcastle beträder St James’ Park iklär sig värdarna en självsäker kostym som brukar leda till starka prestationer, men jag vågar inte lita på The Magpies. Tonali, Botman, Barnes och Pope saknas fortfarande samtidigt som oddset på ettan har skenat sedan det släpptes. Milan har problem i sin backlinje där Kjaer, Kalulu och Thiaw dras med skador. Längst fram finns med det sagt spets i firma Giroud/Leao som kan såra Newcastle på egen hand. Rossoneri var spelmässigt överlägsna Newcastle i Milano och ska inte räknas bort här heller. Tvåan är ett tidigt komplement åt ettan.


3. Atlético Madrid - Lazio 1X

Troligen avslagen gruppfinal i Madrid där Lazio ska vara tacksamma som redan säkrat avancemanget. Sarris kompani har nämligen inte övertygat i någon av sina gruppspelsmatcher. Immobile sköt Celtic i sank med dubbla mål i den senaste omgången, men här stöter anfallaren med kompisar på en på förhand övermäktig motståndare. Atlético Madrid har tagit enorma kliv i sitt offensiva spel de senaste säsongerna. Diego Simeone har utvecklat de rödvita till en spelförande maskin som dessutom har kvar sin cyniska sida när den behövs. Atlético är ett bättre lag än Lazio och det enda som egentligen hindrar spikettan är att den streckas väl hårt. 1X är ett värdesäkrat lås.


4. Celtic - Feyenoord 12

Känslan är definitivt att Celtic gjort ett nedköp som ersatte Postecoglou med nygamla Brendan Rodgers. Skottarnas nivå är inte lika hög som tidigare vilket blivit uppenbart i Champions League. Bara en poäng på fem matcher är inte bra nog. Hedern kan räddas när Feyenoord tas emot på Celtic Park denna onsdag, men bestämmer sig gästerna för att gå för fullt bör de grönvita få problem. Arne Slots manskap har förtjänat andraplatsen men kommer att få nöja sig med att spela vidare i Europa League. Hade större motivation funnits i potten hade jag gått all in på nederländarna. Med rådande förutsättningar i åtanke är ettan ett sunt stödhjul.


5. Porto - Shakhtar Donetsk 1X2

Det blir spännande värre på mäktiga Dragao där Porto och Shakhtar Donetsk ska göra upp om andraplatsen bakom Barcelona. De förstnämndas 3-1-seger i det vändande mötet ger fördelen att de blåvita tar sig vidare vid delad pott denna onsdag. Med det sagt har Shakhtar stått för ett imponerande gruppspel. 1-0-segern mot Barcelona var ett kvitto på att ukrainarna har vad som krävs för att göra sig gällande även på högsta europeiska nivå. Den förmodade matchbilden spås dessutom bli tilltalande i Portugal där jag gärna gör plats för rensande X2. Alla tecken och skrälljobb blir min rek.


6. Royal Antwerp - Barcelona 1X2

Betydelselös tillställning från norra Belgien där Barcelona målas upp som enorma favoriter. Redan där är det läge att dra öronen åt sig. Ter Stegen och Gavi dras med skador medan Xavi också låtit Gündogan, Lewandowski, de Jong och Araújo stanna hemma i Katalonien för återhämtning. Då är tvåan en otvivelaktig favorit i fara. Royal Antwerp har inte rosat marknaden men ges en inspirerande möjlighet att rädda hedern framför sin publik. Janssen är en spelare vars storlek och målsinne kan ställa till med problem för ett reservbetonat Barca. Allt över 70 procent på gästerna innebär garderingskrav. 1X är guldtecken.


7. Cardiff - Birmingham 1X2

Undra om Birmingham har John Eustace högt upp på önskelistan inför julafton? Beslutet att sparka sin bas för Wayne Rooney har inte alls slagit väl ut. The Blues går bottenstrid till mötes om Rooney inte får ordning på torpet. Med det sagt tycker jag att gästerna förtjänar större förtroende mot Cardiff. Walesarna gör det bra med små medel, men i spelförande kostym levererar The Bluebirds sällan som bäst. Det är något som tipparna inte tar hänsyn till i sin värdering av matchen. När streckningen lutar på tok för mycket till vänster drar jag åt andra hållet. X2 eller alla tecken.


8. Coventry - Southampton 1X2

Southampton hade sin tredje raka seger i en liten ask borta mot Watford. När materialaren började packa ihop för hemfärd slog The Hornets till med en kvittering i den 96:e minuten. Snytingen kan mycket väl påverka insatsen borta mot Coventry denna onsdag. Jag ser The Sky Blues som en tuffare opponent än Watford. Inte minst då Mark Robins har fått styr på de hemmahörande. Fredagens 2-0-seger mot Birmingham var en kontrollerad insats och en dags längre vila är definitivt en betydande faktor för de ljusblå. Smygvärdet till vänster lockar mest. Om råd alla tecken.


9. Leicester - Millwall 1X

Flera säsonger i rad har Millwall gjort sig hemmastadda i närheten av playoff-platserna. Den här säsongen ser The Lions ut att gå en helt annan verklighet till mötes. Defensiven står inte att känna igen medan firma Bradshaw/Flemming har siktet snett inställt längst fram. Andra bullar råder hos Leicester. The Foxes ångar på i tabelltoppen och ser faktiskt ostoppbara ut i sin jakt på återtåg till Premier League. Marescas gäng är ligans bästa lag sett till en rad underliggande faktorer. Tre poäng ligger i korten mot Millwall men föga förvånande streckas ettan benhårt. Det rensande krysset är inte dumt för den breda plånboken.


10. Middlesbrough - Hull 1

Sedan vintern slog till har Hull blandat högt med lågt i sina prestationer. Mot slutet har Rosenior och company noterats för två raka förluster trots på förhand överkomligt motstånd. Middlesbrough drog den kortaste stickan mot Ipswich där Carrick saknade flera tunga pjäser. Skadeläget är i viss mån ansatt även denna afton, men när Dijksteel och Jones återkommer från botbänken ges fler alternativ till den erkänt skicklige tränaren. Jag håller Boro högre än Hull och gillar spikettan till runt 50 prollar.


11. Norwich - Sheffield Wednesday 1X2

Av någon outgrundlig anledning går Norwich alltid hem hos det svenska folket. Det spelar nästan ingen roll hur det ser ut på det gröna schackbrädet. 0-0 mot Preston var en intetsägande insats som får tipparna att måla upp ettan över 65 procent. Det är en ekvation jag inte får ihop. Särskilt inte när ett pånyttfött Sheffield Wednesday kommer på visit. The Owls har väckts till liv av Danny Röhl som med sin tyska pondus fått fart på den tidigare slagpåsen. Sju poäng på de tre senaste vittnar om gryende formtopp för gästerna som absolut inte står utan chans i Norfolk. X2 är tecken som bäddar för hög utdelning. Ettan är på gränsen att lämnas utanför.


12. QPR - Plymouth 1

Flera lag i bottenstriden av The Championship har träffat med nyligen genomförda tränarbyten. Ett av dessa herrskap är Queens Park Rangers. Martí Cifuentes har tagit med sig sin blandning av tiki taka samt svensk disciplin och lotsat QPR till tre raka segrar. Nollan är intakt i de två senaste för The Hoops som närmar sig säker mark med stormsteg. Plymouth håller sig alltjämt ovanför giljotinen. Hemmaspelet är den enda anledningen till detta. På resande fot ser det nämligen inget vidare ut. 0-3-7 på tio bortamatcher är en kvitto på var trippen till London barkar. Ettan är en tänkbar singel.


13. Stockport - Aldershot 1

Omspel från FA-cupen där jag tror på en ensidig historia. Stockport hade problem borta mot Aldershot som stod upp bättre än förväntat på sin hemmabana. 2-2 mot ligaledarna från League Two var en fin fjäder i hatten för The Shots. När bataljen svänger över till Edgeley Park bör med det sagt klasskillnaden bli påtaglig. Stockport ser redan nu ut att vara redo för League One medan Aldershot blandar högt med lågt i National League. Även om FA-cupen sägs vara skrällarnas turnering uteblir dramatiken Greater Manchester. Ettan kan gott spikas till sund procent.


Kupongens kassaskåp!- Middlesbrough

Bortsett från minan mot Ipswich har Middlesbrough varit en trygg aktör hemma på Riverside. När ett tveksamt Hull kommer på besök studsar Carricks mannar tillbaka. Trivsam spiketta.

Varningens finger!- Sheffield Wednesday

Danny Röhl har gjort underverk trots kort tid på Sheffield Wednesdays tränarpost. Under tyskens vingar räds The Owls ingen motståndare. Framför allt inte ett skakigt Norwich. Spelvärda X2 bara måste synas.

1. Dortmund - PSG 1 X 2
2. Newcastle - Milan 1 X 2
3. Atlético Madrid - Lazio 1 X 2
4. Celtic - Feyenoord 1 X 2
5. Porto - Shakhtar Donetsk 1 X 2
6. Royal Antwerp - Barcelona 1 X 2
7. Cardiff - Birmingham 1 X 2
8. Coventry - Southampton 1 X 2
9. Leicester - Millwall 1 X 2
10. Middlesbrough - Hull 1 X 2
11. Norwich - Sheffield Wednesday 1 X 2
12. QPR - Plymouth 1 X 2
13. Stockport - Aldershot 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip