Det fanns ett par olika vägar att vandra på Europatipset i torsdags. Jag valde att tämligen bekvämt helgardera Sverige och även lotten i Israel. Något som i slutändan blev grundpelarna i att vi inte fanns med i kampen om stålar senare under natten då allt skulle avgöras.

Bara att ge sig på nästa bong! 3 miljoner i jackpot samt en hög med matcher från bland annat svenska Division 1, Damallsvenskan och spanska Segunda División gör Europatipset denna söndag till en tårta fylld till bristningsgränsen av svåranalyserade och värdemässigt mustiga bataljer. Jag tror på hög utdelning dagen till ära och har slalombanan mot fullträffen fint utstakad. Fyra EM-kvalbataljer inleder så nu kör vi!

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 14:59

1. Norge - Spanien X2

Ett brutalt test väntar för Norge hemma på Ullevål. Spanien tar sig till Oslo för att göra upp i en mycket viktig kamp där vinnarna på det norska gräset sätter sig i en kanonsits inför framtiden. Värdnationen gjorde ingen besviken i och med 4-0 på Cypern tidigare i veckan och Haaland nöp till med två baljor inom loppet av tio minuter i den andra halvleken. Spanien å sin sida gjorde precis vad man skulle då Skottland besökte Sevilla i torsdags. 2-0-vinsten var aldrig hotad. La Roja är favoriter till att vinna även denna kväll men oddset, i skrivande stund, har skenat runt tvåan vilket ställer mig en aning frågande (upp nära 30 punkter sedan öppning). Jag överväger därmed gardering. X2 således.


2. Wales - Kroatien 1X2

Kroatien gjorde ingen bra hemmamatch mot Turkiet häromsistens och vi gick bort oss på Balkan-gänget då jag låste in matchen i Osijek via 1X och kastade därefter nyckeln. Ett dumt val skulle det visa sig såhär i efterhand. Galet viktigt möte således för Modric och company då Wales möter upp på motsatt sida. Draklandets fotbollshjältar har vid seger tråcklat sig förbi kroaterna via inbördes möten. Det som däremot inte talar för britterna är saknaden av tyngd framåt sedan Bale slutat och nu finns inte heller Ramsey spelbar. X2 är en tidig tanke i Cardiff men helst alla tecken.


3. Georgien - Cypern 1X

Cypern är en högst medioker fotbollsnation vars landslag inte lyckas leverera för stunden. Sex raka förluster synar vi i detta EM-kval och därutöver har öborna snittat mer än tre insläppta baljor per match. Georgien borta är ett svårt motstånd men att Khvicha Kvaratskhelia och hans lagpolare ståtar med en etta i krokarna runt 80 procent är inte en korrekt värdering. Visst massakrerade georgierna Thailand i en träningsmatch tidigare i veckan men vi finner också tre raka förluster i kvalspelet och värdarna befinner sig inte helt i synk när det kommer till spelet på egen planhalva. Något som visade sig i matcherna mot framförallt Spanien och Skottland. Ett kryss till priset runt 15 prollar är taget som ett tidigt komplement.


4. Polen - Moldavien 1X

Polen kunde i snålblåst och regn ute på Färöarna greja en stark 2-0-seger och därmed befinner sig polackerna i en riktigt bra sits inför avslutningen av kvalet. Lewandowski saknas ändå vilket rör till det något för värdarnas offensiv. Moldavien å sin sida träningsspelade mot Sverige på Friends inför närmast sörjande. Torsk i Solna blev det men jag tänker inte dra några större växlar av mötet. Gästerna har varit pålitliga i hela kvalet och hemma mot polackerna så stod Moldavien för en otrolig vändning. 0-2 blev till 3-2 och en seger som gav eko i fotbollsvärlden. Med lite flyt kan absolut en bortapinne trilla in på gräset i Warszawa. 1X.


5. Sylvia - Piteå X2

Inte sedan 2018 har Sylvia kickat boll i Division 2 men för stunden ligger Norrköpings-klubben riktigt pyrt till för att få uppleva lir i den svenska fjärdedivisionen igen. Fem poäng upp till säker mark är vad som gäller och goda råd börjar sannerligen bli dyra. Piteå på agendan dagen till ära och östgötarna möter därmed upp ett av ligans formstarkaste lag. Poäng i åtta av sina nio senaste bataljer är imponerande och 3-0-triumfen i derbyt mot Umeå häromsistens visar på klass. Jag tittar mot X2 först och främst.


6. Täby - Vasalund X2

Täby var helt chanslösa borta mot Örebro Syrianska i förra omgången. 1-4 i baken på plats i Närke var ett litet lågvattenmärke för detta TFK som tappade konceptet helt under en tiominutersperiod i andra halvleken då örebroarna gick från 1-0 till 4-0! Vasalund möter denna gång upp i ett tungt derby. Gästerna vädrar morgonluft efter en period av sju vinster på nio försök och hoppet om topp 2 lever. VIF har Elias Jemal i sagolik form och tillsammans med spelare som Maripuu, Bouvin, Figueroa med flera så finns hot från alla olika delar av planen. Trolig tvåa.


7. Falkenberg - Trollhättan 1

I den södra Division 1-serien har Trollhättan tappat konceptet. FCT har haft otroligt svårt att vinna matcher från september och framåt och med totalt sex poäng inspelat av 18 möjliga så har tåget i toppen lämnat perrongen. Ett av sällskapen som befinner sig i en av dessa vagnar är Falkenberg. FFF löste en mäktig 2-0-viktoria i derbyt mot Tvååker nyligen. En strid där Godwin Aguda äntligen fick näta igen efter en kall period. Även Leonardo Shahin har fått upp målsinnet på slutet. Det luktar väldigt mycket etta om mötet på den alkoholfria arenan i Falkenberg.


8. Kristianstad - KIF Örebro 1X2

I Damallsvenskan slåss Örebro för sin vidare existens. Närke-klubben fajtas mot framförallt BP om att undvika negativ kval och formen hos KIF är relativt bra. Nio poäng på fem matcher innebär ett utmärkt läge inför de avslutande fyra omgångarna och en skalp i Kristianstad skulle mer eller mindre såga av BP. Värdinnorna är dock inte enkla att tas med. På hemmaplan är det bara Vittsjö som lyckats dräpa Elísabet Gunnarsdóttirs gäng men positionen i mittens rike är befäst och chansen att ge sig in i fajten om topp 3-platserna minimal. Motivation kan mycket väl slå klass och jag ser en mäktig högersida torna upp sig. Helgardera och håll en extra tumme eller två för Örebro-skräll.


9. Linköping - Växjö 1

Växjö har sett okej ut på slutet. Efter 1-1 mot Rosengård så grejade också VDFF 2-1 mot Uppsala hemma och därmed bärgades med största sannolikhet också nytt damallsvenskt kontrakt. Linköping borta blir däremot en utmaning som heter duga. Lejoninnorna från Östergötland har fortsatt guldhäng och med tanke på att både Hammarby och Häcken ser ut att ha fått lite guldfrossa så öppnas titelracet upp rejält. Kapocs och övriga i hemmadressen är rättmätiga favoriter inför sina egna fans och förlorar knappast detta. Given etta.


10. Deportivo Eldense - Elche X2

Elche har underpresterat grovt i den spanska andradivisionen. Tio omgångar in finner vi det topptippade laget på en svag 14:e-plats och avståndet upp till toppen börjar redan bli långt. Lyckligtvis för Sebastián Beccacece och hans mannar så fann laget en väg att vinna mot FC Andorra häromsistens. 2-1 på Estadio Manuel Martínez Valero var fullt rättvist då Elche spelade en offensivt delikat fotboll som till slut också gav resultat. Eldense är nykomlingar i Segunda División och har gjort det, efter sina förutsättningar, bra. Löser Deportivo en pinne under söndagseftermiddagen får Eldense vara nöjda. X2 är min tidiga tanke.


11. FC Andorra - Alcorcón 1

FC Andorra, med sin trevliga possession-fotboll, har varit direkt odugliga på att ta tillvara på sina chanser den senaste tiden. Tre raka förluster står Piquets skrytbygge noterat för och en plats bland de fem sämsta i ligan ligger under klubbens fötter. Alcorcón är ändå inte ett herrskap som ska kunna störa. De tillresta kickade i fjol boll i den spanska trean och har under sommaren inte förbättrat truppen avsevärt. Två vinster på tio försök är ett tveksamt utfall och jag tror bortalaget i slutändan är ett av fyra lag som får packa väskorna och hoppa ner i seriepyramiden då spelet till våren är slut. Jag har ett sug för att spika av ettan.


12. Leganés - Amorebieta 1X2

Defensivt lyser det om Leganés. Värdklubben släpper till 0,5 mål i snitt per match vilket ingen annan klubb i den spanska tvåan kan mäta sig med. Framåt finns däremot mer att önska. Borja Jiménez mannar har inte målat på över 200 minuter i seriespelet och då blir det givetvis svårt att vinna matcher. Både Oviedo och Burgos har nypt pinnar på slutet mot värdarna och därför anser jag inte att Amorebieta ska vara helt utan chans i Madrid-förorten. Gästerna befinner sig betydligt längre ner i tabellen men poäng har spelats in vid hälften av lagets matcher och här underskattas besökarna enormt. Jag faller för frestelsen och garderar hela vägen över.


13. Eibar - Huesca 1X

Vi stänger butiken från Baskien. Eibar har rusat fram efter en mindre imponerande inledning av säsongen. Fem raka vinster ligger vackert nedpackat i Eibar-trunken och mycket tyder på att den fina trenden fortgår. Huescas seger mot Alcorcón i september är lagets hittills enda och en position som nästjumbo har letat sig in. Målskyttet är extremt begränsat för stunden och gästerna lider rejält av att tunga figurer som Juan Carlos och Andrei Ratiu lämnat. Valet att krita ner krysset som stöd infinner sig enbart på grund av överstreckningen som sker i västerled.


Kupongens kassaskåp!- Linköping

Linköping har guldvittring efter att Häcken och Hammarby sprungit läck på slutet. Lejoninnorna från Östergötland kommer givetvis inte bjuda ett i grunden mycket svagare Växjö på något. Ettan är given.

Varningens finger!- KIF Örebro

Örebro slåss för sitt liv längre ner i botten av Damallsvenskan och ska på ren motivation kunna störa Kristanstad hela vägen in i mål under söndagen. Högersidan är värdemässigt delikat.

1. Norge - Spanien 1 X 2
2. Wales - Kroatien 1 X 2
3. Georgien - Cypern 1 X 2
4. Polen - Moldavien 1 X 2
5. Sylvia - Piteå 1 X 2
6. Täby - Vasalund 1 X 2
7. Falkenberg - Trollhättan 1 X 2
8. Kristianstad - KIF Örebro 1 X 2
9. Linköping - Växjö 1 X 2
10. Deportivo Eldense - Elche 1 X 2
11. FC Andorra - Alcorcón 1 X 2
12. Leganés - Amorebieta 1 X 2
13. Eibar - Huesca 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip