Det är inte mycket att säga. Motstudsen är brutal just nu och söndagens EU-bong var bara ytterligare ett bevis på detta. Oddevolds tidiga röda kort grusade spiken i Uddevalla. Atalanta droppade 50 punkter efter spelstopp då Gasperini visade en superfin elva, ridå! Västerås var Västerås, Helsingborg kunde inte leva upp till sitt oddsmässiga favoritskap och Molde gjorde tre mål på drygt tio minuter i Bergen.

Till onsdagen har jag en tanke om att gå ännu lite djärvare! Jag strävar hela tiden efter att åtminstone nå en utdelning där 25 procent av raderna befinner sig bortom 250.000 kronor, minst. Då systemet troligen blir mindre än 5184 så behöver ett par tilltänkta halvgarderingar spikas och en och annan favorit i större mån plockas bort. Min första idé sätts på pränt nedan. Viktigt också att notera de två svenska matcherna. Här finns i skrivande stund inget odds ännu, samtidigt som det också är cupmöten med allt vad detta kan innebära. Mina första tankar kan komma att svängas om helt om streck/odds inte korrelerar med det jag tror och tänker.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 18:59

1. Olympiakos - Fiorentina 1X

Jag öppnar med att i ett första skede gå emot favoriten i Conference League-finalen. Olympiakos får mer eller mindre spela på hemmaplan (mötet liras på OPAP Arena i norra delarna av Aten, ungefär 15 km bort från Pireus). Grekerna imponerade stort mot Aston Villa i semin och har också en guldgubbe i båset då José Luis Mendilibar så sent som i fjol vann guld med Sevilla i Europa League. Florens lilaklädda grabbar är bra men har blandat högt och lågt under egentligen hela säsongen. Jag är inne på att 1X ska räcka långt.


2. Mjällby - Häcken 12

Mjällby gjorde ingen bra match borta mot IFK Göteborg för en tid sedan och i mötet därefter på Strandvallen så fick MAIF smaka torsk mot Djurgården som över 90 minuter var bättre. Häcken står för onsdagens motstånd och inte heller Hisingsklubben ska mopsa upp sig alltför mycket. Mästarna från 2022 har en poäng på de tre senaste omgångarna och bland dessa mindre bra prestationer finns dubbla 0-3-förluster noterade (GAIS och Halmstad). Ettan först, tvåan därefter.


3. Brann - Kristiansund 1X2

Med 1-0 och 1X på Europatips-kupongen i söndags så kändes det ganska klart. Tolv bedrövliga minuter i mitten av andra halvlek förvandlades matchen i Bergen till ett antiklimax då Molde skickade in tre mål i svit, helt rättvist, med bud på mer dessutom. Nu behöver hemmalaget ta sig i kragen rejält. Kristiansund ska för andra gången på kort tid agera motståndare till Bård Finne och hans lagkompisar. För bara drygt en vecka sedan gick lagen upp i duell (2-2) på Nordmöre stadion och trots ett massivt bollinnehav kändes det farligare då KBK tog sig fram mot mål. Favoritskapet till vänster ska givetvis finnas men inte till vilka odds/streck som helst. Jag är tidigt inne på att gå brett nu och hela denna fajt.


4. Bodö/Glimt - Sandefjord 1

Efter en flygande start på säsongen och åtta raka utan förlust så har Bodö/Glimt fått känna på hur det känns att ta stryk. HamKam vann något oväntat med 1-0 i Hamar för nära på tio dagar sedan och därefter har också Glimt fått lämna ifrån sig poäng till KFUM Oslo. I sina bästa stunder är det inget snack om att de gulsvarta håller extremt hög nivå. Saltnes, Hauge, Evjen, Grönbaek och övriga i hemmatröjan ska inte heller ha några problem att lösa en seger nu. Sandefjord har vunnit en tävlingsmatch på resande fot sedan juli 2023 och den trötta trenden byggs på nu. Detta är en storfavorit som håller. Etta!


5. Tromsö - Fredrikstad 1X

Fredrikstad är en stor överraskning i Eliteserien. Gästerna är nykomlingar i år men har inte visat någon som helst respekt för sina på pappret tuffare motståndare. Poäng har trillat in i alla matcher sedan premiärtorsken mot Bodö/Glimt. Tromsö borta är däremot ett svårt motstånd. Dessa klubbar fajtades för bara ett par dagar sedan i ett vändande ligamöte (0-0). TIL hade det mesta av det bästa då men fick draghjälp i och med en tidig Fredrikstad-utvisning. I Nordnorge ska ändå Tromsö kunna stå upp väl och Alfheim Stadion är aldrig någon enkel plats att besöka. Jag lockas av 1X.


6. Haninge - Stockholm Internazionale 12

Kvalet till Svenska Cupen är vad som gäller i Haninge. Stockholm Internazionale fick således en kort och bekväm resa men motståndet tror jag ändå skrämmer. IFK Haninge bygger ett lag för större utmaningar än att kicka boll i Division 2. Adrian Engdahl är en alldeles för bra målvakt för denna medelmåttiga nivå och gubbar som Pa Dibba, Mattias Bouvin och Erkan Zengin behöver ingen längre presentation. Nio raka i seriespelet utan förlust ligger under Kamratföreningens fötter och visst ska även Sthlm Internazionale kunna besegras. Gästerna håller till vardags till i Ettan Norra och har på det hela gjort det riktigt bra. Det svenska folket ser ut att ha koll på just detta och för stunden är tvåan tydlig streckfavorit. Jag gillar underdogen hursomhelst och dras tidigt till ettan men inser att även gästerna bör få utrymme i någon mån. Gubbe, etta-tvåa.


7. Franke - Täby X2

För bara något år sedan drabbades Frankes dåvarande lagkapten Daniel Johansson av en elakartad bakterie. Något som i slutändan fick den skicklige liraren att sadla om till tränare. Nu är Johansson med och lotsar Västerås-klubben på Division 2-nivå till vardags och nio omgångar in i ligaspelet så har poäng trillat in på kontot vid sex tillfällen. Stabilt med andra ord. Dagen till ära så ska Täby gästa Råby IP:s konstgräs. Precis som i Haninge är det kval till Svenska Cupen som gäller och Täbys usla start på spelet i Ettan har inte gått någon tippare förbi. Här är det enkelriktat till tusen just nu där gubbarna på kiosken ser ut att ha missat den där lilla detaljen om att stockholmarna lirar en division högre upp till vardags. X2 kan med fördel öppna.


8. Montreal - DC United 1X2

Montreal fajtas både mot en tröttsam skadelista och demoner på planen. Nio raka i alla tävlingar utan seger är väldigt svaga nuffror. 0-0-prestationen mot Nashville nyligen var ändå ett litet steg i rätt riktning. Kan denna mer stabila defensiv vara början på något nytt? DC United är inte heller särskilt märkvärdiga men har en något bättre grund att vila mot och spelet på resande tass är inte så tokigt. Värdet kommer av allt att döma hittas till vänster samtidigt som Washington-klubben känns som ett bättre fotbollslag. Vi chansar således inte, 1X2.


9. New York Red Bulls - Charlotte X2

Stora skrälltrumman ska användas i New York. Läskeblask-klubben från megastaden har inte varit att känna igen. Emil Forsberg har fått en bra start på sin tid här men många andra bärande spelare är inte på någon högre nivå för stunden. Bara sex vinster på 14 försök är direkt svaga papper. Charlotte är å sin sida bergsäkra bakåt. Bortalagets fem senaste matcher har slutat med att keepern Khalina fått hålla nollan och det här känns väldigt mycket mer öppet än vad odds/streck ger sken av. X2 ska tidigt finnas med.


10. Philadelphia - Toronto 1X

Toronto rasade ihop som ett korthus hemma mot Cincinnati i den andra halvleken senast. Fyra mål under akt 2 hemma i Kanada innebar till slut 3-4 i brakan och en tung torsk för Insigne och gänget. Nu ska TFC besöka en av mina absoluta favoritarenor i världen. Subaru Park ligger magiskt vackert vid Commodore Barry Bridge i Philadelphia och huserar ett, för stunden, okej hemmalag. Union har två raka matcher med poäng med sig in på sin hemmaplan denna gång och jag tror arrangörsklubben fixar minst en pinne nu. 1X.


11. Austin - Portland 1X2

Portland har skördat två vinster på tre raka matcher och fått lite bättre ordning på sitt spel. Viktigt för Timbers som därmed har lite hugg på topp 9-platserna i den västra konferensen där slutspel är målet. Nu står Austin på motsatt sida. Ett hemmalag som klev in i MLS-cirkusen 2021 och är således ett färskt herrskap på denna scen. Värdarna har visat sig väldigt pålitliga hemmavid men vi ska ändå inte se förbi AFC:s underliggande siffror som är minst sagt tveksamma. När favoritskapet denna gång blir aningen tungt är jag tidigt inne på att vi ska gardera hela vägen över.


12. Chicago - Orlando 2

Chicago är direkt dåliga! Två vinster så långt och en plats långt ner i botten av den östra konferensen är inte speciellt rolig läsning för de som vurmar för Illinois-klubben. Som sur grädde på ett redan trött mos så befinner sig Shaqiri i Schweiz för att dra igång EM-förberedelserna och det är ett avbräck som heter duga. Orlando är ett bättre fotbollslag och gästerna har också visat detta under våren. Inför resan hit så finns för besökarnas del tio av tolv möjliga bortapoäng i svit. Jag tar parti för högersidan och går tidigt med tankar om att spika tvåan.


13. Houston - Colorado 1

Vi knyter ihop säcken på plats i Houston. Colorados meriterade keeper Zack Steffen har knappast varit nöjd med varken sin egen eller sina utespelares defensiva insatser på slutet. Åtta mål bakåt på två raka matcher är riktigt usla siffror. Frågan är om besökarna kan stänga igen läckaget nu. Dynamon från Texas är bra hemma. Något som arrangörsklubben i fjol visade upp genom att vara poängbäst i den västra konferensen när det kommer till spel på hemmaplan. Ettan är en potentiell spik.


Kupongens kassaskåp!- Bodö/Glimt

Eliteseriens bästa lag mot ett av serien sämsta. Det här ska givetvis bara sluta på ett sätt. Bank!

Varningens finger!- Kristiansund

Brann vek ner sig fullständigt senast och jag tror inte Bergen-klubben ska vara så säkra på tre poäng här. Tvåan är en härlig rensare.

1. Olympiakos - Fiorentina 1 X 2
2. Mjällby - Häcken 1 X 2
3. Brann - Kristiansund 1 X 2
4. Bodö/Glimt - Sandefjord 1 X 2
5. Tromsö - Fredrikstad 1 X 2
6. Haninge - Stockholm Internazionale 1 X 2
7. Franke - Täby 1 X 2
8. Montreal - DC United 1 X 2
9. New York Red Bulls - Charlotte 1 X 2
10. Philadelphia - Toronto 1 X 2
11. Austin - Portland 1 X 2
12. Chicago - Orlando 1 X 2
13. Houston - Colorado 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip