Det fortsätter att kärva en aning och medstudsen finns inte där just nu. Tior och elvor står som spön i backen och det är inte någon vinnande melodi. Det behöver påtalas hur extremt svårt det är att pricka 13 rätt, som dessutom ska innehålla värdemässigt fina rader som betalar bra. Blickar vi tillbaka på våren och vintern är vi ändå på plus. Här kommer en kort sammanfattning för att belysa detta:

Under våren har Spela Tillsammans-lagen (EU) omsatt 153.896 kronor och på inkontot finner vi 174.002 kronor. En ROI på drygt 13 procent, således.
Totalt, sedan starten förra hösten, har Spela Tillsammans-lagen (EU) omsatt 349.196 kronor och på inkontot finner vi 1.094.160 kronor. En ROI på drygt 212 procent!

Dags att dra på bältet och fortsätta slipa formen. Veckans första Europatips är ruskigt svårspelat. Ett par spikar är identifierade och skrälldragen vi i första hand ska jobba in hämtas från Karlstad, Stockholm och Madrid.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 18:44

1. Real Madrid - Bayern München 1X2

Första mötet i Tyskland var bra. 2-2-resultatet går väl egentligen inte att argumentera bort även om Bayern hade lite mer boll och skapade några fler högkvalitativa chanser sett till 90 minuter. Nu är det Bernabéu som står som värd med allt vad detta kan innebära. Jag tror inte att Real är speciellt sugna på att släppa ifrån sig bollinnehavet eller ge München-fronten med Kane, Müller och gänget alltför mycket utrymme. Med detta sagt är jag inte alls speciellt sugen på att ge spanjorerna förtroendet fullt ut. Framförallt inte då värdet på ettan med största sannolikhet blir tämligen svalt. Jag går för alla tecken tidigt.


2. Club Brugge - Fiorentina 1X2

Dags att kora ett finallag i Conference League. Fiorentina har för andra året i följd ett gyllene läge att norpa en finalplats efter att ha skickat på Club Brugge en 3-2:a i förra omgången. I ärlighetens namn kom italienarna undan med vissa besvär på hemmaplan och jag tror inte att det blivit seger utan Raphael Onyedikas utvisning. I Brygge behöver inte besökarna gå för segern utan ett kryss tar laget vidare. Detta är viktigt att ha med sig då vi troligen kommer få se ett värdlag som tidigt försöker gå på knock. Belgarnas anfallslinje är vass där firma Thiago-Skov Olsen tillsammans pangat in 53 tävlingsmål i år. 1X är min första tanke men har vi råd kryssar vi i alla rutor.


3. Peterborough - Oxford 1

Det är ett returmöte i League Ones playoff-spel som väntar på Weston Homes Stadium. Oxford lyckades stänga ner Peterboroughs offensiv fint i det vändande mötet och vann med 1-0 i universitetsstaden. Helt andra bullar väntar nu. The Posh har varit jättebra i seriespelet på hemmaplan och är dessutom det mest produktiva laget på eget gräs (55 mål). Mason-Clarke och hans vänner i frontlinjen kommer att slita hål på Oxford både en och två gånger. 

 Jag är beredd att singla ettan upp till 55 procent såvida inte oddset bestiger höjder bortom 2,10.


4. Växjö - Häcken X2

Växjö gjorde en godkänd säsong i fjol då smålänningarna ramlade in i mittens rike av den damallsvenska tabellen. Hemmalaget har i år startat inspirerande och efter nederlaget mot Piteå i premiären så finns tre raka vinster på kontot. Dessi Dupuy hade svårt att hitta in i spelet under 2023 men har i år fått betalt för sitt slit och visar ett otroligt fint offensivt sinne. Nio mål på sex raka tävingsmatcher är svårt att racka ner på. Häcken å sin sida är byggda för att slåss om titeln och ser vi till truppen som de gulsvarta kan skicka ut på gräset här är det inget snack om att laget ska vara favoriter. Att fullt ut backa besökarna är jag ändå inte sugen på. I alla fall inte om vi får se tvåan rusa mot höjder bortom 75 procent. Krysset ska tidigt ackompanjera.


5. AFC Eskilstuna - Stockholm Internazionale 2

Två klubbar med riktning åt olika håll strålar samman i Eskilstuna. AFC fick respass ur Superettan inför årets säsong och omtaget i Division 1-Norra har varit tufft. Palomino, Culum, Lindberg med flera har alla lämnat och efter sex omgångar står värdarna ännu utan seger. Stockholm Internazionale har som bekant smällt på stort då Rikard Norling coachar laget och Zlotnik, Matsson och Dobrijevic är bara ett ett axplock av skickliga gubbar att tillgå. Gästerna är också, sett till underliggande siffror (förväntade poäng, xPTS) bäst av samtliga i ligan. Uppsidan är enorm med andra ord. 

 Det är spikläge till höger såvida vi får se tvåan hålla sig inom 55-procents strecket om oddset landar runt 1,80.


6. IF Karlstad - Karlberg 1X2

Lelle Sandahl och Karlberg-gänget har fått en riktigt bra start på sin tid i Ettan Norra. Gästerna från Stockholm har roffat åt sig poäng i fyra av sex inledande matcher och framförallt 3-0-segern mot FBK Karlstad var en väldigt stabilt genomförd bortamatch. Nu är gästerna åter i solstaden norr om Vänern. IF Karlstad står på menyn och värmlänningarna har inte riktigt levt upp till sin hype. Arrangörsklubben hade inte förmågan att ens peta in en balja mot jumbon Friska Viljor senast (föll med 0-1) och självförtroendet är inte direkt på topp. X2 är finfina tecken att testa tidigt. Ettan åker med om vi har råd.


7. Täby - Hammarby TFF 1X

Hammarbys talangfabrik har fått en bra start på Division 1-spelet. Gästerna kliver ut till derbyt mot Täby med poäng i fem raka matcher och målsättningen är givetvis att hela vägen in i kaklet utmana om en topp 2-plats. Täby är inget sällskap som besökarna kommer skicka på tippen. Visst har de blåsvarta underpresterat en del inledningsvis men TFK ligger ganska bra till om vi enbart blickar mot underliggande nuffror och i tre raka matcher har värdarna pangat in två mål. Kan defensiven sitta i något bättre utsträckning är jag rätt säker på att Täby startar sin klättring uppåt i tabellen. Med stor risk att tvåan svävar iväg mot galna streckmässiga höjder är det i första hand 1X vi ska klicka i.


8. Örebro Syrianska - Sollentuna 1X2

Båda dessa herrskap har startat året med samma rad. 1-3-2 ligger under lagens fötter och med detta i åtanke så har jag svårt att skilja lagen åt även denna kväll. Hemmalaget föll mot Vasalund senast men gjorde på det hela taget en bra match där ett tidigt misstag gav VIF ledningen med 1-0 och på stopptid kom också tvåan. Bortalaget har släppt in väldigt mycket mål under starten på säsongen. 15 i baken är siffror som bara Friska Viljor kan mäta sig med (19). Framåt finns ändå bra spelare och ungdomlig entusiasm då Dejene, Sjöstrand med flera har många fina egenskaper och framtiden för sig. 1X eller 1X2 är mina tidiga idéer i Närke.


9. Ariana - Rosengård 1X

Ariana håller jag nog ändå som den södra Ettans bästa lag och tittar vi till hur laget startat och vilka lirare som just nu bidrar med sin fotboll i Malmö-laget är det svårt att säga något annat. När AFC vann mot Lund häromsistens målade Brwa Nouri, Ahmed Awad och Reinholdsson. Samtliga med dala-koppling (Dalkurd och Brage) och med tanke på att jag sett samtliga av dessa på nära håll vet jag också om hur ruskigt skickliga fotbollsspelare dessa är. Rosengård är nykomlingar i Ettan men FCR är inte på något sätt ett strykgäng utan gästerna för dagen har visat upp ett ganska fint spel så långt med tre vinster som kvitto på detta. Tsetskhladze är en kanonförstärkning och även Magnusson är en spännande herre som kommer göra nytta. Ettan på Stadion är trolig men visst lockar ett värdemässigt fint kryss som stöd.


10. Karagümrük - Trabzonspor 1X

Retur i semifinalspelet av den turkiska cupen gäller då Karagümrük och Trabzonspor strålar samman. 3-2-ledning för gästerna gäller efter den första fajten och även denna gång har spelbolagen målat upp Trabzon-klubben som små favoriter men jag är tidigt inne på att vi ska blicka mot 1X där värdet kan komma att finnas. Gästerna är också nöjda med ett kryss här med tanke på sitt försprång och Tolunay Kafkas Istanbul-gäng är svårslagna vid Bosporen. I ett tidigt skede gäller 1X även om en tvåa mycket väl kan bli aktuell om strecken i slutändan lockar.


11. Atalanta - Marseille 1X

Vi byter dag och blickar ut mot tre Europa- och Conference League-matcher under torsdagen. I Bergamo ska Atalanta och Marseille göra upp om en finalplats i EL och med 1-1-resultatet med sig från Vélodrome är det viss italiensk fördel i min bok. L’OM har över tid haft stora bekymmer att finna ett vinnande spel bortom sin hemmaarena och just nu känns Glenn Strömbergs favoritklubb riktigt påkopplad och bra. Scamacca är i utomjordisk form och även Koopmeiners ser extremt vass ut. Vi ska också passa på att hylla Isak Hien som på slutet varit ordinarie i värdarnas backlinje. Trolig etta men då spelvärdet ter sig begränsat är det av största vikt att åtminstone skicka in ett inte alltför otroligt kryss till procent runt 20.


12. Bayer Leverkusen - Roma 1X

Leverkusen är inte långt ifrån att göra en smått osannolik resa 2023/24! Alonsos mannar har fortsatt inte förlorat en tävlingsmatch och tanken är givetvis att detta ska leva vidare hela vägen fram till sommarlovet. Efter en stabil 2-0-seger i Rom så åkte Kusarna snabbt till Frankfurt för att städa av Eintracht med brutala 5-1. Den italienska klubben behöver nu inte bara vinna mötet på BayArena utan också göra det med minst två bollars marginal. Det är en uppförsbacke som heter duga och även om Lukaku, Dybala och övriga i bortatröjan har sett bra ut under våren så blir detta troligen alldeles för svårt. 1X.


13. Olympiakos - Aston Villa 2

Vi stänger kupongen från Grekland där Olympiakos står med en fot i en kommande Conference League-final. Robin Olsen hade ingen bra dag på jobbet senast och släppte som bekant fyra baljor. Svensken fick dock snabbt upprättelse i och med en välbyggd insats borta mot Brighton där spelet på linjen från landslagsmannen stundtals var bländande. Jag har fortsatt inte sett huruvida Martínez är brukbar igen och en hög med skador behöver troligen läkas snabbt om Villa ska ha chansen att besegra grekerna med två bollar eller mer. Att Birmingham-klubben vinner får vi ändå ta rygg på då värdet till höger ser ut att bli bra. Jag väljer spiktvåan om förutsättningarna är de rätta. 

Upp till max 50 procent och ett odds som stannar i krokarna runt dubbeldeg.


Kupongens kassaskåp! - Peterborough

Oxford fick en fin start på playoff-spelet men 1-0-ledningen tror jag inte är tillräcklig för att ta laget vidare. Peterborough är genomgående bättre och får mitt förtroende.

Varningens finger! - Karlberg

Karlberg är en positiv överraskning så långt i Ettan och Karlstad ser ut att bli väldigt hårt betrodda dagen till ära. Tvåan är ett finfint inslag i jakten på en skön skräll.

1. Real Madrid - Bayern München 1 X 2
2. Club Brugge - Fiorentina 1 X 2
3. Peterborough - Oxford 1 X 2
4. Växjö - Häcken 1 X 2
5. AFC Eskilstuna - Stockholm Internazionale 1 X 2
6. IF Karlstad - Karlberg 1 X 2
7. Täby - Hammarby TFF 1 X 2
8. Örebro Syrianska - Sollentuna 1 X 2
9. Ariana - Rosengård 1 X 2
10. Karagümrük - Trabzonspor 1 X 2
11. Atalanta - Marseille 1 X 2
12. Bayer Leverkusen - Roma 1 X 2
13. Olympiakos - Aston Villa 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip