Helgen är i antågande och under fredagskvällen finns ett spännande Powerplay att sätta tänderna i. Hockeyallsvenskan står för merparten av underhållningen då samtliga 14 lag ska in i elden. Kupongen kompletteras med ett möte från Hockeyettan Södra där segraren tar ett stort kliv mot Allettan. Häng på!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 18:59

1. Västerås - AIK X

Efter urladdningen som renderade i tre poäng hemma mot Djurgården stod Västerås för en medioker insats borta mot Östersund och föll med 1-4. Nederlaget var det fjärde sett till de senaste fem matcherna och under fredagskvällen stundar en klassisk sexpoängsmatch när AIK gästar ABB Arena Nord. Åttan VIK har blott sex poäng ned till nian AIK och värdarna saknar avstängde Anton Svensson medan gästerna står utan skadade backen Albert Lyckåsen. Gnagets bortafacit är sämst i klassen, men med hänsyn till Västerås låga lägstanivå är det inte tal om att spika ettan spelvärdet till trots. Vi bockar i samtliga rutor ögonaböj.

2. Södertälje - Östersund 1

Södertälje är ny tabelltrea i Hockeyallsvenskan. Detta sedan Kringlorna krossat Kristianstad med 7-2 i onsdags. Redan efter 20 minuter hade SSK bombat in fem kassar och således avgjort tillställningen i Scaniarinken. Tränare Bogren kunde därefter ge toppspelare som Pasic och Videll sparsamt med istid. Värdarna lär således ha pigga ben när uppstickaren Östersund kommer på besök. Jämtarna har knäppt alla förståsigpåare på näsan och huserar på en imponerande sjundeplats, på samma antal poäng som sexan Mora. Hatten av! Mot SSK på bortais väntas formstarka Henrik Marklund och övriga kanariefåglar dock få bekänna färg. Landar ettan in under 60 procent är det en finfin värdespik.

3. Björklöven - Västervik X

Trots 24-17 i skott på mål och en hel drös strax bredvid ramen föll Västervik i den viktiga matchen mot Almtuna. Smålänningarna är därmed tillbaka på ruta ett och känslan är att nästkommande 4-5 matcher blir oerhört viktiga för nästjumbon som har tre pinnar upp till säker mark. Vela och nyanlända Törngren har hittat fin kemi tillsammans och är ett sällsynt ljus i VIK:s mörka tillvaro. Denna duo kan komma att såra ett just nu spretigt Björklöven som förlorat fyra av de sex senaste och dessutom dras med flera skador. Hemma är visserligen Löven starka, men ettan till runt 75-80 procent är svårköpt. Hela upp och jobba bortaknall!

4. Djurgården - Tingsryd 1

Djurgården må husera högt upp i tabellen, men har sett till spelarmaterialet underpresterat under hösten. Som en följd av detta fick Joakim Fagervall foten tidigare i veckan varpå DIF per omgående körde över Mora på Hovet. Till fredagens fight med Tingsryd äntrar Johan Garpenlöv båset i sin nygamla klubb och det mesta talar för att ”Garpen” får inleda sitt nya gig med en seger. Tingsryd nollades av ett sjukdomsdrabbat MODO häromkvällen och dras själva med en diger skadelista. Ettan är svår att snacka bort – spika och gå vidare.

5. Almtuna - BIK Karlskoga 1

Karlskoga visade att hårt jobb kan räcka långt i hockey genom att välta Björklöven med 2-1 trots att man saknade 15 spelare och startade med Färjestads juniormålvakt Damian Clara i kassen. Den unge burväktaren var strålande samtidigt som BIK-spelarna offrade en och annan hörntand. Då det rör sig om flera sjukdomar kan eventuellt några gubbar vara tillbaka till mötet med Almtuna även om vi räknar med att Helmersson tvingas mönstra flera juniorer. Almtuna tog revansch på Västervik genom att vinna med 3-1 i Småland och med fyra vinster sista sex, varav två mot Djurgården, ska inte upplänningarna räknas bort. 1X är en spännande lösning i Gränby.

6. Vita Hästen - Mora 1

Vita Hästen fick en pangstart på Hovet då MODO-lånet Hugo Styf gav östgötarna ledningen i den första perioden. Där tog det roliga slut för ”Pållarna” som tappade till 1-4 och inkasserade nionde raka torsken på bortais. I Himmelstalundshallen ståtar Hästen med fyra raka vinster och med spelare som Bajkov och Eriksson i fin form torde hemmalaget kunna ge ett brandskattat Mora en rejäl fight. Utöver avstängde Heinerö har masarna frågetecken för toppgubbar som Carlsson och Persson. Båda missade mötet med Djurgården som slutade med 1-5 i ändalykten. Alla tecken och injobb av vänstersidan i spårvagnsstaden.

7. Kristianstad - MODO 1

Trots att spelare som Woods, Dickinson och Adam Pettersson saknades av olika anledningar lyckades MODO slå tillbaka Tingsryd med 2-0 i Dackehallen. Floppen Rihards Marenis nätade i första perioden innan Aagaard stängde butiken med ett mål i tom bur. Modoiternas roadtrip går vidare med match i Kristianstad och med denna skade- och sjukdomsdrabbade trupp riskerar serieledarna att stöta på patrull. KIK var visserligen helt under isen mot Södertälje (2-7) men brukar leverera mot bra motstånd på hemmais och då tvåan målas upp till månen måste ettan prioriteras. Vi streckar rakt över.

8. Halmstad - Troja/Ljungby 1

Efter den snöpliga uddamålsförlusten hemma mot Karlskrona studsade tabellfemman Halmstad tillbaka genom att segra med 4-3 i Tyringe. Trepoängaren satt dock långt inne då Robin Dahse sköt segerpucken med 19:59(!) på matchuret i tredje perioden. Hallänningarna har alltjämt tre poäng tillgodo på sexan Borås och tar ett stort steg mot Allettan vid tre poäng här. Troja/Ljungby gick oväntat på pumpen mot Borås senast (1-3) och även om de rödvita svarat för en habil höst så riskerar de att bli indragna i streckstriden vid förlust i Halmstad Arena. Troja förfogar över ett betydligt bättre lag på pappret och känslan är att rutinerade räven Joakim Hillding leder Trojanerna till seger. Ettan spikas!

Kupongens kassaskåp

Djurgården

Tingsryd nollades av MODO häromkvällen och lider fortfarande av tunga avbräck. Det gör visserligen även Djurgården, men stockholmarna har ett bredare lag att tillgå och är på det hela taget klart vassare än TAIF. Odiskutabel etta på Hovet!

Varningens finger!

Kristianstad

Kristianstad stod för ett rejält magplask senast och föll med hela 2-7 mot ett påkopplat Södertälje. Hemma i Skåne brukar KIK bjuda upp till dans och mot ett vingklippt MODO räknar vi inte bort de gröndressade.

162 rader
1. Västerås - AIK 1x2
2. Södertälje - Östersund 1
3. Björklöven - Västervik 1x2
4. Djurgården - Tingsryd 1
5. Almtuna - BIK Karlskoga 1x
6. Vita Hästen - Mora 1x2
7. Kristianstad - MODO 1x2
8. Halmstad - Troja/Ljungby 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100This is the stats tab
This is the post tip