Det är bara att konstatera det faktum att formen sviker en aning för stunden. Vi hamnade snett på det förra veckan då varenda “gubbe” missade och en hög med trötta mål, likväl som tunga missar i slutskedet av matcherna, grusade allt hopp som fanns. Alla som sysslar med poolspel vet att detta sker och nu gäller det att borsta av sig och blicka mot en mäktig lördag fullpumpad med goa matcher och tillhörande jackpot.

Fyra Premier League-fajter och nio The Championship-strider utgör raden. Ett par utstickande drag synas tidigt då bland annat Watford, QPR och Hudds ser ut att underskattas i sina respektive matcher. I Bournemouth verkar också Man United kunna streckas upp som favorit trots att oddsen säger något annat. Jag har en tidig idé som jag delar med mig av nedan.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Bournemouth - Manchester United 1X

Bourne var ett av lagen som på stopptid lyckades choka förra helgen. Luton fixade 2-1 och ettan på Kenilworth Road, under rådande förutsättningar, såg jag faktiskt inte komma. Nu får Körsbären komma hem, slicka såren och lira 18:30-match mot Man United med allt vad detta kan innebära. Gästerna kom undan med blotta förskräckelsen senast (2-2 mot Liverpool) trots att laget under stora stunder var under massiv belägring. En del skador finns i Ten Hag-lägret att ta hänsyn till och här överskattas i mitt tycke gästerna rejält. 1X är en stabil start.


2. Brentford - Sheffield United 1

Det skiljer 13 poäng mellan jumbon United och Brentford. Blickar vi mot underliggande siffror såsom xPTS (förväntade poäng) borde gapet vara betydligt större. Hemmalaget har haft en märklig förmåga att inte vinna matcher. Nu får ändå London-klubben ett bra läge att ändra på detta. Inför hemmapublik och med en riktigt skön 3-3-fajt färskt i trunken (borta mot Aston Villa) tror jag att värdarna trampar på direkt från start. The Blades har nypt sex pinnar bortom Bramall Lane på hela säsongen och den trötta trenden lever nu kvar. Banka av ettan.


3. Burnley - Brighton 1X2

Brighton bussar norrut för match på Turf Moor med blygsam form. Måsarna fick smaka rejält med torsk senast (0-3 mot Arsenal) och spelmässigt finns väldigt mycket mer att önska av detta possession-älskande blåvita sällskap. Burnley har å sin sida greppat tag i de sista halmstråna i botten som går att hitta. Kompany och company visar poäng i fyra av fem matcher och lirade också ganska bra boll, trots 0-1 i brakan, borta mot Everton senast. Att The Clarets ska kunna utmana framför sin egen publik känns givet. Tvåan garderas tidigt.


4. Nottingham - Wolverhampton 1X

Nottingham gjorde 50 bra minuter borta mot Spurs i helgen som var. En fotbollsmatch sträcker sig emellertid över 90 och efter Van de Ven och Porros snabba mål i mitten av andra halvleken så dog Forest drömmar om poäng i huvudstaden. Nu befinner sig Elanga, Wood och övriga hemmavid. Wolves står för motståndet och känslan kring Vargarna är att laget, kanske omedvetet, droppat några procent i kvalité då placeringen i mitten är fastslagen. Hwang är möjligen åter i spel nu vilket höjer besökarna något. Men frågan är om det räcker till mer än ett kryss. 1X öppnar.


5. Birmingham - Coventry X2

Jag satte mig under onsdagen i Birmingham-båten. Precis som de flesta andra. Blånäsorna stängde också stabilt på Europatipset (1,85 (SVS) och 53 procent) där min 1X-lösning ändå inte räckte. Gary Rowett har ett extremt tufft jobb att göra med värdklubbens seniorherrar. Nu ställs laget mot ett Coventry som visat sig betydligt mer pålitligt på slutet. Gästerna utmanade verkligen Southampton senast det begav sig och har någon dags extra vila inför lördagens dust. X2 är tidigt min tanke.


6. Bristol City - Huddersfield 1X2

Bristol City var jag faktiskt på väg att vaska i onsdags! Ettan såg länge ut att bli ett miserabelt tecken på Europatipset men oddset droppade något samtidigt som en skev streckfördelning jämnade ut sig något i takt med att omsättningen ökade. Att City därefter gick in och fullkomligt manglade ner Blackburn (5-0) såg jag verkligen inte komma. Wells och Conway målade två gånger var och därtill hittade Mehmeti målet. Hemmalaget har således 3-1-0 och mäktiga 7-0 i målskillnad över sina fyra senaste. Starkt! Risken finns således att ettan dagen till är blir grovt överstreckad. Hur ska vi tänka då? Motivationen bör rimligen vara större hos besökarna från Huddersfield som spelar för överlevnad. Troligen gör jag det lätt för mig och kryssar hela vägen över på både det lilla och stora systemet.


7. Hull - QPR 1X2

Jag rekade i veckan ut att QPR:s favoritskap borta mot Plymouth kändes en aning överdrivet och nykomlingarna skulle absolut kunna greja minst en pinne på hemmaplan. Så blev det också. 1-1-mötet på Home Park var i slutändan också ganska rättvist även om The Hoops skapade något hetare lägen överlag. Hull har å sin sida tappat sin playoff-plats efter en sämre period och senast det begav sig så tappade också Tigrarna 2-1 till 2-2 mot Boro och slarvade där och då bort ytterligare pinnar i kampen på övre halvan. Just nu tycker jag att det är lite fördel Queens Park Rangers inbördes och lockas tidigt av högersidan på MKM Stadium.


8. Ipswich - Middlesbrough 1X2

Ipswich fick bara med sig en pinne (0-0) från matchen mot Watford i veckan. Lyckligtvis för Traktorpojkarna så lyckades varken Leeds eller Leicester vinna sina matcher och nykomlingens position som serietvåa är därmed intakt. Galet starkt även om jag efter jul ändå inte riktigt imponerats lika mycket av Ipswich som tidigare. Möjligen är truppen något sliten efter en lång säsong och bredden har inte heller arrangörsklubben på samma sätt som nyss nämnda toppkonkurrenter. Boro har inte gett upp hoppet om playoff. De rödklädda visar poäng i åtta raka matcher och en seger här skulle verkligen sätta rejält med press på klubbar som Norwich och WBA. Jag skickar tidigt ut heltäckningsmattan på Portman Road.


9. Millwall - Cardiff 1

1-0-skalpen mot Leicester var en riktig knall. Millwall-triumfen på The Den var en ruskigt viktig trea för London-laget som där och då bröt en fyra matcher lång segerlös svit och klev ifrån den värsta bottensörjan något. Lördagens äventyr innebär att Lejonen får besök från Wales. Cardiff lirade i torsdags borta mot Birmingham och tog sig an uppgiften med bravur. Hem till draklandet för att snabbt repa nytt mod och ta sig till huvudstaden. Orkar gästerna komma upp med en lika solid insats nu som i onsdags är frågan. Jag ställer mig en aning tveksam till detta och hittas ettan på rätt sida om 55 procent-strecket så ska absolut spiken till vänster vara ett alternativ.


10. Preston - Norwich 1X2

Norwich slarvade bort ett 2-0-försprång mot Sheffield Wednesday i tisdags. Ugglorna från stålstaden gick ikapp till 2-2 och därmed lyckades inte de gulklädda rycka ifrån i kampen om playoff-biljetterna. En av klubbarna som befinner sig hack i häl på Kanariefåglarna är Preston. Hemmalaget gjorde en urstark andra halvlek mot Hudds senast då 0-1 förvandlades till klara 4-1. Inhopparen Osmajic var fullkomligt lysande och stod för ett äkta hattrick i matchens slutskede. Här måste Norwich-försvaret se upp! Tvåan ska garderas, helst hela vägen över.


11. Sheffield Wednesday - Stoke 1X

Efter 2-0-viktorian borta mot QPR så visade återigen Sheffield ruskig moral då nykomlingen vände 0-2 till 2-2 hemma mot Norwich. Tittar vi tiotalet matcher bakåt i tiden så är värdarna ett lag för den övre halvan av The Championship-tabellen. Jag tror absolut att Roland Nilssons gamla gäng kan fixa nytt kontrakt då ett gäng klubbar strax ovanför strecket visar betydligt sämre form. Stoke är faktiskt ett av dessa gäng som ska ses som utsatta. The Potters var chanslösa borta mot Swansea (0-3) i veckan och Steven Schumacher och hans stab har en hel del att fundera över. 1X är en lösning jag tidigt gillar.


12. Southampton - Watford 1X2

Watford är solida för stunden och förlorar inga matcher just nu. 0-0 borta mot Ipswich var återigen en stark defensiv prestation från Bålgetingarnas sida även om jag inte trodde att striden mot topplaget skulle gå mållös. Nu ska besökarna testa lyckan mot nästa sällskap från topp 4-hyllan av The Championship. Southampton borta blir en ny ruskigt tuff uppgift men samtidigt inspirerande. Fortsätter de gulsvarta att spela sin organiserade defensiva fotboll finns risk att Soton blir en aning frustrerande och hemmalagets tunga oddsmässiga favoritskap köper jag inte alls. The Saints har vunnit fyra av sina elva senaste tävlingsmatcher och är i min bok ingen favorit att hålla ensam i handen. Alla tecken!


13. West Bromwich - Sunderland 1

En vinst på elva raka försök är en mindre rolig läsning om sympatierna ligger hos Sunderland. Tunga skador och en del sjukdomar har under våren varit en del av förklaringen. Netflix-hjältarna befinner sig dagen till ära på en ruskigt svårspelad mark. På The Hawthorns har WBA skördat poäng vid 18 av 21 försök och hemmalagets svit med poäng är nu uppe i tio raka, hemma som borta. Truppläget är dessutom oförskämt bra i hemmalägret. Möjligen petar jag in ett kryss som stöd till favoritettan men att utgå från vänster är givet.


Kupongens kassaskåp!- Brentford

Sheffield United har vunnit en av 15 bortamatcher i år och möter ett i grunden väldigt mycket bättre Brentford. Mer eller mindre allting pekar mot att London-klubben segrar och skenar inte ettan iväg till orimliga höjder är spikklubban framme.

Varningens finger!- Watford

Watford gör många bra saker för stunden där framförallt försvarsspelet är stabilt. Southampton blir alldeles för tunga favoriter hemma och är en favorit i fara.

1. Bournemouth - Manchester United 1 X 2
2. Brentford - Sheffield United 1 X 2
3. Burnley - Brighton 1 X 2
4. Nottingham - Wolverhampton 1 X 2
5. Birmingham - Coventry 1 X 2
6. Bristol City - Huddersfield 1 X 2
7. Hull - QPR 1 X 2
8. Ipswich - Middlesbrough 1 X 2
9. Millwall - Cardiff 1 X 2
10. Preston - Norwich 1 X 2
11. Sheffield Wednesday - Stoke 1 X 2
12. Southampton - Watford 1 X 2
13. West Bromwich - Sunderland 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip