Det stannade vid elva rätt som bäst förra helgen. Ett effektivt Preston samt ett utsökt Fulham grusade alla chanser till full pott. Det finns ändå ingen rast och ingen ro utan nu kör vi igen!

Med tanke på att de större ligorna står på paus för stunden (landslagsuppehåll) så är det givetvis inte så konstigt att vi också får stirra in i en handfull landskamper. Svårtippat till tusen således men jag har ett par tidiga idéer. Övriga bongen tar sikte mot engelska tredje- och fjärde divisionen.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. England - Brasilien 1X

Klassiskt megamöte inleder kupongen då England och Brasilien stångas på Wembley. Britterna traskar på eget gräs ut som favoriter men nog finns det väl ändå fog för att sydamerikanerna ska kunna störa. Lejonen har ett par debutanter med till samlingen men även rutinerat artilleri i form av Henderson, Walker och Maguire. Harry Kane är också med på samlingen men reser till London med en ankelskada efter en smäll i den tyska ligan nyligen. Knappast troligt att den gode Harry lirar från start därmed. Brassarna bygger lite nytt under Dorival Júnior färska styre. Idel debutanter huserar mellan stolparna då varken Alisson eller Ederson finns med. Backsidan känns också en aning vinglig. Ettan först, krysset därefter.


2. Frankrike - Tyskland 1X

Groupama Stadium i Lyon bjuder in till nästa fajt. Även här är det två kolosser inom fotbollen som ska stångas. Deschamps ser inte ut att vilja testa nytt blod i Les Bleus-dressen. Här är det idel kända ansikten då bland annat Mbappé, Giroud, Pavard och Rabiot finns att tillgå. Tyskland kliver in med drösvis av frågetecken till 2024. Som bekant var inte Nagelsmanns första år som coach för Die Mannschaft speciellt lyckosam och nu är tiden knapp för att få ordning på saker och ting inför sommarens mästerskap. Truppen bjuder inte på några större överraskningar egentligen. Visst finns en handfull debutanter med, men sannolikt är att det gamla gardet med Müller, Havertz, Kroos, Gündogan, Kimmich med flera går i bräschen. 1X är tidigt min idé ändå.


3. Irland - Belgien X2

Irland bjuder in Belgien till en riktigt häftig kamp i Dublin. Hemmanationen från den gröna ön lyckades likt Sverige inte ta sig till sommarens mästerskap utan får istället träningsspela och göra sig redo för höstens Nations League-spel. Irländarna framför sina egna fans är ett landslag som vi absolut ska ta på allvar. Samtidigt står världsfyran på motsatt sida. Ett bortagäng, visserligen utan De Bruyne, men med Lukaku, Tielemans, Meunier, Trossard, Batshuayi med flera. Löser värdarna ett kryss så får det anses som en liten framgång.


4. Danmark - Schweiz 1X2

Efter Danmarks blygsamma mästerskap i Qatar är tanken att de rödvita skandinaverna ska ta och sätta färg på mästerskapet i Tyskland. Jag gillar Hjulmands trupp överlag. Kjaer är en rese längre bak i leden och framåt finns Höjbjerg, Damsgaard, Dolberg, Höjlund med flera. Schweiz är dock väldigt sällan någon slagpåse. Kraftpaketen Xhaka och Shaqiri finns med och intressanta pjäser som Sierro och Kutesa ska också testas i denna samling. I ett tidigt skede blickar jag mot ettan först, finns utrymme är tanken att försöka fylla med tecken så långt till höger det bara går.


5. Slovakien - Österrike X2

Sista landslagsstoppet finner vi på fina Tehelné pole i Bratislava. Slovakien gjorde ett riktigt stabilt kval och ska få kicka boll i Tyskland till sommaren. Värdarna har också fått en helt okej grupp på pappret där Rumänien, Belgien samt en playoff-vinnare står på menyn. Innan dess är fyra träningsmatcher inplanerade. Den första för året innebär Österrike hemmavid. En gästande nation som också är med i EM till sommaren och som jag i grund och botten håller som det något bättre av dessa båda lag. Sabitzer, Gregoritsch, Baumgartner, Posch med flera är starka namn och i ett tidigt skede ser jag inget konstigt med att gästerna besitter favoritskapet. X2 först.


6. Burton - Port Vale 1X2

Vi drar igång de engelska ligamatcherna med en viktig strid längre ner i League One-tabellen. Port Vale har underpresterat en hel del i år och nästjumboplatsen som besökarna lagt vantarna på för stunden innebär i slutändan spel i League Two till hösten. Inte riktigt vad klubben möjligen räknat med. 14 raka utan seger är givetvis uppgivet uselt. Burton är ändå inte ett helt omöjligt motstånd. Faktum är att värdklubben, med en match mer spelad dessutom, hittas sex ynka poäng före i tabellen och även The Brewers kurva pekar nedåt. Jag är helt inställd på att skicka in hela spannet av tecken tidigt.


7. Carlisle - Stevenage 2

Ett herrskap som vi redan nu kan vinka bye bye till är Carlisle. Värdklubben tog steget upp från den engelska fyran inför årets säsong och har inte lyckats hitta en vinnande väg på denna högre höjd. Avståndet till en position bortom botten 4 är milsvid och något hopp om livet finns inte längre. Även Stevenage är nykomlingar. Gästerna har däremot tagit chansen och redan första säsongen etablerat sig fint i League One med fortsatta möjligheter att utmana om en playoff-biljett. I fel skede av säsongen har ändå en formdipp letat sig in och inför detta möte så är gästerna segerlösa över fyra raka matcher. Dags att vända på trenden nu. Tvåan först.


8. Northampton - Derby 2

Klassiska Derby County har, med sju omgångar kvar att spela, satt sig själva i ett ypperligt läge i toppen av tabellen. The Rams kunde via Kane Wilsons 1-0-mål mot Bolton nyligen vinna sexpoängsmatchen mot Johan Elmanders gamla gäng och topp 2-positionen håller sig därmed, med ytterligare lite marginal, intakt. Northampton tror jag att Derby av bara farten städar av. Värdklubben har dalat nedåt i tabellen på slutet och befinner sig i ingenmansland. Fem raka matcher utan seger ligger under hemmalagets fötter och frånvaroläget är dessutom utmanande. Kieron Bowie, Patrick Brough, Tony Springett och Danny Hylton är alla borta av en eller annan anledning. Positivt är att Sam Hoskins finns åter i träning. Mycket trolig tvåa.


9. Barrow - Newport 1X2

Barrow har spelat till sig en fin position i toppen av League Two. Hemmalaget befinner sig på en playoff-plats med fin marginal nedåt. På Holker Street denna dag är jag ändå helt inne på att värdklubben kommer bli utmanade. Newport har fått bra fart på grejerna den senaste tiden och den sjövilda 5-3-matchen mot Morecambe följdes strax därefter upp av en mer dämpad 2-0-triumf borta mot svårspelade Wimbledon. Bryn Morris har varit ledande i sin roll men egentligen är det besökarnas helhet och kollektiv som kuggat i på bästa sätt. X2 är tidigt tecken jag vill ha med.


10. Crewe - Wimbledon 1X2

Efter poäng i fyra raka matcher med idel nollor bakåt så kunde inte Wimbledon stå emot nyss nämnda Newport senast. Torsk för bortagänget blev det (0-2) och nu vankas ett nytt tufft möte. Crewe satt nyligen inne på en direktplats till den engelska tredjedivisionen men tre av tolv möjliga poäng inspelat på slutet har fått värdarna att tappa sin topp 3-position. Sett till hur laget är byggt är det ändå inget snack om att det finns kvalitéer. Elliott Nevitt är en skarpskytt av rang men saknaden av Baker-Richardson (skadad) är stor. Mina tankar är tidigt att inte snåla med tecken här. 1X2.


11. Morecambe - Gillingham X2

Ett defensivt haveri! Så kan vi enkelt sammanställa Morecambes tre senaste matcher. Tre raka förluster och elva insläppta mål är galet svagt. Nu ska Ged Brannan och hans mannar gå i klinch med ett Gillingham som befinner sig bara två poäng före i tabellen. Ett bortalag som inte heller fått någon riktig ordning på spelet under mars. Truppmässigt värderar jag ändå gästerna något högre och nu är dessutom Conor Masterson tillbaka efter en matchs avstängning. X2 är min första idé här.


12. Stockport - MK Dons 1X

Stockport har bara vunnit en av sina sju senaste matcher men befinner sig likväl som serietvåa. Sett över hela säsongen är också värdklubben riktigt bra och Isaac Olaofe och Paddy Madden är en blytung duo på topp. MK Dons är ändå inget herrskap vi bara ska avfärda. Milton Keynes-klubben hittas en ynka poäng bakom (ett par matcher mer spelade) och har sett till de 20 senaste omgångarna varit seriens poängbästa lag. Gästerna trivs däremot väldigt mycket bättre hemmavid än ute på resande fot och här tror jag att besökarna är nöjda om ett kryss kan trilla in. 1X duger.


13. Tranmere - Crawley 1X2

Vi stänger butiken från Prenton Park. Tranmere har i och med tio av tolv möjliga poäng på slutet spelat till sig ett nytt kontrakt. En godkänd säsong därmed och visst finns en minimal chans att värdarna kan utmana om playoff-biljetter även om chansen är slående liten. Crawley har ett klart mycket bättre utgångsläge. Gästerna är en pinne från kvalspelet uppåt och även två matcher mindre spelat än sjundeplacerade Wimbledon. Crawley vann dessutom ett vändande möte med 3-2 i höstas. En jämn och oviss kamp väntas. Jag blickar tidigt mot en heltäckt bricka.


Kupongens kassaskåp!- Derby

Derby känns som en given kandidat till att flyttas upp i år. Om så ska bli verklighet finns det inte utrymme för att ta stryk mot klubbar som Northampton. Bra tvåa.

Varningens finger!- Newport

Barrows favoritskap anser jag för tungt då ett bra Newport absolut ska ha chansen att utmana. Tvåan finns med.

1. England - Brasilien 1 X 2
2. Frankrike - Tyskland 1 X 2
3. Irland - Belgien 1 X 2
4. Danmark - Schweiz 1 X 2
5. Slovakien - Österrike 1 X 2
6. Burton - Port Vale 1 X 2
7. Carlisle - Stevenage 1 X 2
8. Northampton - Derby 1 X 2
9. Barrow - Newport 1 X 2
10. Crewe - Wimbledon 1 X 2
11. Morecambe - Gillingham 1 X 2
12. Stockport - MK Dons 1 X 2
13. Tranmere - Crawley 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip