Ibland händer det! Förra lördagens Stryktips var från topp till tå korrekt analyserad, i och med detta blev vi belönade med totalt 274.479 kronor. Det gäller ändå att ödmjukt jobba vidare. Det kan vara långt mellan gångerna men visst hade det smakat fågel med en back-to-back-skalp!

Tips-SM rullar vidare och detta är en mer speciell kupong än vanligt. Framförallt måste vi ta hänsyn till dubbla kvällsmatcher (18:30 och 21:00) men också en hög med tunga oddsmässiga favoriter. Arsenal, Man City, Man United, Brighton, Aston Villa, Boro och QPR är alla på Tips-SM-spelarnas spikradar. Med andra ord är dessa klubbar givna att i majoriteten av fallen gardera på ett eller annat sätt. Lurigt, men vi ska finna den bästa vägen framåt.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Arsenal - Newcastle 1X

Efter fem raka segrar i Premier League sprang Arsenal på en mina i Porto under onsdagen. The Gunners gjorde en direkt dålig insats på Dragao och sköt faktiskt inte ett enda skott på mål. 0-1 i brakan i Portugal, nu ska Arteta och hans lärjungar försöka ställa om för att lösa en seger mot Newcastle på Emirates. Det kan mycket väl bli tuffare än vad de allra flesta verkar tro. The Magpies har stabiliserat sitt spel hemma som borta och en hel del pekar mot att Alexander Isak är spelklar igen efter sina återkommande ljumskproblem. Åtminstone 1X på det större systemet känns tämligen givet.


2. Bournemouth - Manchester City X2

Förra helgens viktigaste fotbollsmål skickade Rodri in hemma mot Chelsea. 1-1-påsen innebar full pott på det stora systemet och över en kvarts miljon in på Spela Tillsammans-kontot. I veckan följde The Cityzens upp med att vinna (1-0) hemma mot Brentford i en kontrollerad fajt utan att Guardiolas mannar för den delen glänste i någon större utsträckning. Bournemouth borta blir nästa uppgift. Körsbären från södern har varit helt okej under egentligen hela säsongen men kanske inte fått med sig alla poäng laget förtjänat. 2-2-prestationen borta mot Newcastle senast var bra och jag är inte helt övertygad om att gästerna springer hem med en enkel seger på Vitality Stadium. Vill gärna få med krysset tidigt.


3. Brighton - Everton 1

Everton gör ingen speciellt glad. Sean Dyches Liverpool-klubb har inte vunnit en ligamatch sedan 16:e december och på bortaplan är dessutom The Toffees mållösa i över 360 tävlingsminuter. Brighton å sin sida hade lekstuga borta mot Sheffield United senast då Måsarna gick från 2-0 till 5-0 på tio minuter under den andra halvleken på Bramall Lane. På hemmaplan kan också De Zerbis mannar skryta med elva raka tävlingsmatcher utan förlust och ett genomgående stabilt spel på AMEX Community Stadium. Håller sig ettan inom rimliga gränser är det spikläge på sydkusten.


4. Manchester United - Fulham 1X

Jag är i valet och kvalet över hur vi ska ta oss an uppgiften på Old Trafford. Hälften av mig är sugen på att gå kort om tecken medan den andra halvan skriker att jag ska helgardera! Uniteds fina form talar för att vi absolut skulle kunna stanna vid 1X men samtidigt känns inte Ten Hags mannar som ett lag man bygger längre sviter tillsammans med. The Cottagers var numret för litet mot Aston Villa senast och London-laget är därtill veka bortom Craven Cottage. 2003 är senaste året som Fulham naggade Man United på samtliga tre poäng på Drömmarnas teater. 1X öppnar men här finns absolut viss tvekan runt det tidiga beslutet.


5. Aston Villa - Nottingham 1X2

Elanga var i allra högsta grad inblandad i Nottinghams fina 2-0-seger hemma mot West Ham i förra omgången. Svensken var ständigt ett hot framåt och var på stopptid nära att pressa in ett lågt inspel som därefter hamnade framför Hudson-Odoi som skickade in kulan i nät. Forest har i och med segern distanserat sig något till botten 3-klubbarna men än är absolut inte faran över. Aston Villa är tillbaka på en finfin fjärdeplats. Något som i dagsläget innebär Champions League-spel till kommande säsong. Att Lejonen från Birmingham ska piskas upp mot 70 procent av det svenska folket ställer jag mig inte bakom. Om så blir fallet är detta ett tidigt fall för garderingspennan.


6. Crystal Palace - Burnley 1X2

Det börjar bli fara och färde för Burnley. The Clarets befinner sig sju pinnar och 24 minusmål från säker mark just nu och Vincent Kompany har tillsammans med sin stab ett hästjobb att göra under våren om inte The Championship-spel till hösten ska bli verklighet. Sett till underliggande siffror finns saker som pekar på att poängen ska kunna börja ramla in. Gästerna underpresterar grovt mot xPTS (förväntade poäng) och borta mot ett Crystal Palace som ser ut att fortsatt sakna bland annat Eze och Olise finns absolut chansen. Jag väljer tidigt att rulla ut heltäckningsmattan i London.


7. Blackburn - Norwich X2

Norwich är just nu ett av de absolut roligaste lagen i The Championship att kolla på. Kanariefåglarna har visserligen inte kunnat använda Jonathan Rowe fullt ut på slutet men även utan en av sina bästa målskyttar har de gulklädda varit extremt produktiva. Sargent är en lysande anfallare och Gabriel Sara likaså. Blackburn har inte visat samma fina offensiva tendenser. Rovers var faktiskt helt under isen framåt mot Cardiff senast men hemmagänget kunde via en stabil defensiv istället reda ut det hela och bärga poäng i Wales via 0-0. X2 är en tidig tanke på Ewood Park.


8. Cardiff - Stoke 1X2

Stoke är ett litet mysterium. Inför bussturen till Cardiff har The Potters förlorat fem av sina sex senaste matcher och gästerna är i och med 35 poäng på 33 matcher inte alls säkra i kampen längre ner i tabellen. Blickar vi mot truppen i stort tycker jag att besökarna har tillräckligt med skickliga spelare för att kunna göra ett större avtryck men coach Steven Schumacher experimenterar runt sina elvor på ett något märkligt sätt vilket inte alls fallit väl ut. Cardiffs bristfälliga kvalitéer har på slutet lyst igenom. Walesarna har i och med en okej höst ändå satt sig själva i ett läge där The Championship-existensen inte är i någon större fara. Jag litar inte på något av dessa herrskap och ser ingen anledning till att gå kort om tecken. 1X2.


9. Middlesbrough - Plymouth 1

Dags att banka in bongens andra spik. Middlesbroughs vinter har inte gått enligt plan. Ett topptippat hemmalag befinner sig i mittens rike av tabellen där ändå 2-1-triumfen borta mot serieledarna Leicester gav Boro lite upprättelse. På hemmaplan mot Plymouth tror jag att de rödvita nyper en ny seger. Gästerna och tillika nykomlingarna håller inte måttet just nu och har sett trötta ut under merparten av februari. Bortaspelet har dessutom gäckat Plymouth under hela säsongen. Det här vinner ett i grunden bättre Middlesbrough.


10. QPR - Rotherham 1X2

Förra helgens bästa drag var i mina ögon Queens Park Rangers. London-laget lyckades också leva upp till detta i och med sin fina 1-0-seger mot Bristol City på Ashton Gate. Stjärnan Chair löste matchens enda påse och Cifuentes mannar har nu satt rejält med press på lagen strax ovanför strecket. Det är däremot sällan som QPR traskar ut som stora favoriter och min fråga är givetvis hur The Hoops ska kunna bära upp detta. Jag är tveksam till om värdarna pallar pressen som mot Rotherham ändå finns. The Millers är superjumbo i den engelska tvåan och kommer spela i League One till hösten. Gästerna skickade ändå in tre baljor mot Ipswich borta i förra omgången (3-4-förlust) och gjorde på det hela taget en kanonmatch mot ligatrean. Jag tänker tidigt jobba in garderingar på Loftus Road.


11. Sheffield Wednesday - Bristol City 1X2

Sheffield lirade en galet viktig sexpoängsmatch mot Millwall under lördagen. Ugglornas 2-0-seger på The Den innebar att avståndet upp till just Lejonen från London på rätt sida strecket nu enbart är fyra poäng. Bristol kunde inte lösa en tredje seger i svit senast. Som nyligen nämnt så fick City på läppen av Queens Park Rangers hemma. En fajt där spännande liraren Samuel Bell fick kliva av tidigt efter en skadekänning och även med en tung ersättare i form av Harry Cornick så fanns inte riktigt det där sista lilla extra framåt och några större chanser skapades aldrig. Möjligen kan värdarna öppna upp sig lite mer bakåt jämfört med QPR men säker på Bristol-seger är jag absolut inte. Extremt svårtippat och alla tecken känns tidigt att föredra.


12. Sunderland - Swansea 1

Samtidigt som Sunderlands supportar kan gotta sig med en tredje säsong av Sunderland ‘Til I Die framför dumburken kan samma fans inte glädjas lika mycket till The Black Cats spel på fotbollsplanen. Två raka förluster ligger under de rödvitas fötter och playoff-tåget ser så smått ut att börja lämna perrongen. Seger hemma mot ett blekt Swansea får anses som ett mindre måste och så tror jag också att det blir. Gästerna är riktigt trötta just nu. 1-1-6 och 6-20 i målskillnad på lagets åtta senaste tävlingsmatcher inger ingen respekt alls och utan Jamal Lowe i spel framåt så tappar svanarna tyngd och klass i boxen. Jag är tidigt inne på att spika på Stadium of Light.


13. Watford - Huddersfield 1X2

Watford hade inte vunnit en fotbollsmatch på över en månad då Yáser Asprilla fixade 1-0 borta mot Rotherham och äntligen lite jubel i Bålgetingarnas läger. Ken Sema har, precis som sina lagkompisar, inte riktigt kommit upp i nivå under vintern och Watford har massor att bevisa under slutskedet av ligaspelet. Huddersfield hade vi som bekant hopp om att lösa poäng hemma mot Hull senast för ännu tyngre utdelning än den som vi nu fick. Rudonis 1-1-mål på stopptid föll därmed klockrent men bara minuterna senare så skickade Greaves in en fin nick för Hull och därmed föll Hudds. Gästerna cirkulerar i botten av tabellen men har ändå visat under delar av januari och februari att kvalité finns. Jag kommer att gardera på Vicarage Road. Antingen genom 1X eller hela vägen över.


Kupongens kassaskåp!- Middlesbrough

Plymouth har hamnat i en kall period där spelet inte riktigt klaffar. Boro är i grunden bättre och ska på hemmaplan kunna spela ut sitt register. Ettan spikas.

Varningens finger!- Rotherham

QPR kommer få se upp rejält då ett Rotherham, helt utan press, traskar ut på Loftus Road för match. The Millers gjorde bra saker mot Ipswich borta senast och kommer även denna gång kunna överraska. Tvåan till 15-20 procent är given i min bok.

1. Arsenal - Newcastle 1 X 2
2. Bournemouth - Manchester City 1 X 2
3. Brighton - Everton 1 X 2
4. Manchester United - Fulham 1 X 2
5. Aston Villa - Nottingham 1 X 2
6. Crystal Palace - Burnley 1 X 2
7. Blackburn - Norwich 1 X 2
8. Cardiff - Stoke 1 X 2
9. Middlesbrough - Plymouth 1 X 2
10. QPR - Rotherham 1 X 2
11. Sheffield Wednesday - Bristol City 1 X 2
12. Sunderland - Swansea 1 X 2
13. Watford - Huddersfield 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip