Vi dundrar igång sista veckan i mars med ett Topptips fullpumpat med EM-kvalmatcher. Hela sju stycken till antalet ska bemästras innan vi stänger butiken med en spansk match från Segunda División. Flera tunga favoriter finns på bongen och den som inte vill strössla garderingar i tid och otid kan med fördel minska ner systemstorleken något och istället höja radinsatsen. Mycket nöje!

Spelstopp: 20:44

1. Sverige - Azerbajdzjan 1
En direkt usel svensk match i fredags innebar 0-3 i gumpen mot Belgien på Friends och nu är en seger mer eller mindre ett tidigt måste. Azerbajdzjan är vanligtvis ett landslags som Jannes grabbar enkelt ska springa över men sett till hur de blågula kickat boll under ett års tid nu så finns givetvis fog för att vara orolig. Gästerna kunde inte störa Österrike borta i Linz men Mahmudov målade i alla fall och ytterligare ett par farligheter från besökarna leta sig också in. Krysset måste vi krita ner som tidigt stöd.

2. Montenegro - Serbien 2
Balkanderby på menyn. Podgorica City Stadium står som värd då Montenegro och Serbien går i klinch. Två nationer som vann sina respektive EM-kvalpremiärer och som också såg spännande ut. Miodrag Radulović montenegriner fick med sig 1-0 från bortamatchen mot Bulgarien medan serberna via Tadic och Vlahovic sköt hem en stabil 2-0-viktoria mot lilla Litauen. Besökarna har också ett i grunden stabilare och mer skickligt landslag och ska traska ut som tämligen givna favoriter trots spel på fientlig mark. Så som kupongen ��r byggd kommer det med stor sannolikhet krypa in lite värde på tvåan vilket gör högersidan till en tänkbar singel på mindre byggen. Vid lite kraftfullare system är det X2 som liras.

3. Irland - Frankrike X
Frankrike med Griezmann och Mbappé i spetsen visade upp en klockren insats hemma på Stade de France då Nederländerna fick skumpa bananbåt. 4-0 till Les Bleus som därmed reser till Irland med massor av påfyllt självförtroende. Blir det tuffare för fransmännen nu? Vi törst lova det. Irländarna har gott tryck inom gruppen och är vanligtvis riktigt svårforcerade i Dublin. Coleman, Egan och unge Ferguson är en kanontrio som absolut har kapaciteten att röra upp lite i besökarnas favoritgryta. På med hela spannet av tecken och jobba knall.

4. Polen - Albanien 1
Polen satt tydligen kvar på LOT-planet då Lewandowski och company skulle EM-kvala i fredags borta mot Tjeckien. Polackerna hade fått se två bollar rulla in i mål innan klockan ens passerat tre minuter och där och då var matchen i Prag över (1-3). Givetvis kommer värdnationen vara betydligt mer påkopplade nu och albanerna kommer få en riktigt tuff resa i Warszawa. Gästerna vann en av elva matcher (tävling som träning) i fjol och kommer få otroligt svårt att konkurrera med de bästa nationerna i grupp E. Edoardo Reja och hans mannar ska vara extremt nöjda om ett kryss kan bärgas.

5. Österrike - Estland 1
Österrike kliver in på sin andra match i Linz i detta EM-kval. Första striden mot Azerbajdzjan slutade i dur efter en genomstabil 4-1-skalp. Sabitzer visade upp sig från sin allra bästa sida (2+1) och är en av flera tunga pjäser som esterna måste se upp med nu. Balterna är rankade 109:a i världen och har ett tämligen anonymt landslag där en stor del av spelarna till vardags kickar boll i Flora från Tallinn. I föregående EM-kval nöp besöksnationen en pinne på åtta försök och i VM-kvalet till Qatar fick esterna nöja sig med fyra inspelade poäng. Med andra ord är detta ett sällskap som inte riktigt kan konkurrera på denna nivå. Enkel spiketta.

6. Ungern - Bulgarien 1
Ungern värmde upp med att lira 1-0 hemma mot Estland i en tämligen trött historia. Den där riktiga gnistan fanns inte riktigt där men tittar vi till värdnationens trupp i stort är det ett riktigt mysigt landslag att syna. Szoboszlai, Sallai, Orbán och Szalai är bara ett axplock tunga spelare som traskar ut på gräset här. Bulgarien har gjort en spännande resa de senaste åren men Mladen Krstajić och hans herrskap orkade inte riktigt stå emot Montenegro hemmavid senast och kommer tufft att freda sig över 90 minuter nu. Med 1X sitter vi tryggt i båten.

7. Moldavien - Tjeckien 2
En snygg forcering av Moldavien krävdes för poäng och så blev också fallet då duktige frontmannen Ion Nicolaescu pressade in en straff mot Färöarna och kvitterade till 1-1 vilket också blev slutresultatet på Stadionul Zimbru. Samma plats gäller nu då Tjeckien gästar. Ett bortagäng som kom in i kvalet på ett lysande sätt i och med 3-1-segern mot Polen hemma och av bara farten ska ytterligare en seger rulla in. Besökarna är genomgående bättre på varje position och ska över 90 minuter vinna bekvämt. Given spiktvåa.

8. Málaga - Leganés X
2023 har sannerligen inte varit Leganés år. Gurkodlarna från södra delarna av Madrid traskar ut på gräset i Málaga med en seger på sina tio senaste försök och någon plats för att utmana uppåt är det inte tal om. Ett stort misslyckande från denna klubb med ambitioner. Hemmalaget är ett annat sällskap som är en gigantisk besvikelse. Sergio Pellicer och hans gäng befinner sig för stunden på nedflyttningsplats där framförallt spelet på resande tass varit beklämmande uselt. Liret på La Rosaleda är däremot helt okej. Över 70 procent av poängen laget tagit har trillat in på eget gräs och visst finns möjligheter till att nå både kryss och seger nu. Svårtippad strid överlag där alla tecken gör sig allra bäst.

Kupongens kassaskåp

Österrike
Det råder klasskillnad mellan Österrike och Estland. Ettan i Linz är given och vi ska räkna med ett par måls segermarginal nere i alplandet.

Varningens finger!

Irland
Frankrike fick möjligen en lite för lätt resa mot Nederländerna och risken att Les Bleus blir en aning chockade på Irland finns. 1X är tecken i Dublin vi tidigt ska lira.

144 rader
1. Sverige - Azerbajdzjan 1x
2. Montenegro - Serbien x2
3. Irland - Frankrike 1x2
4. Polen - Albanien 1x
5. Österrike - Estland 1
6. Ungern - Bulgarien 1x
7. Moldavien - Tjeckien 2
8. Málaga - Leganés 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip