DD Tips Boden 29/!1

Publicerad på 29 Jan 2023 - 08:48

DrTrav

DrTrav

29 Jan 2023 - 08:48

Boden står som värd för veckans GS75-omgång och som vanligt så här års är det isbana som gäller. Jag går ut hårt med två raka spikar som jag tror leder sina lopp från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Boden 29/1
GS75-1 7 Selmer I.H
Gs75-2 4 Apeman
GS75-3 4.9.10
GS75-4 1.2.4.10.11.
GS75-5 1.2.4.6.9.11
GS75-6 4.5.6
GS75-7 2.3.4.5.9

1350 rader x 1 kr = 1350kr

Dagens Dubbel Boden 29/1
DD-1 4 Leonas Yakira
DD-2 2.3.4.5.9

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
7 Selmer I.H är loppets bästa häst. Jag tror inte att någon är beredd att ta emot den stora favoriten från start och Micael Melander sitter troligen i ledningen efter ett par hundra meter. Han förlorade förvisso som klar favorit i finland senast men den förlusten var snarare kuskens fel som satt och sov lite under loppet. Han trivs med årstiden och isen och radade upp fem raka segrar innan dess och det ska vara en toppchans till en ny triumf oavsett om det blir någon ledning eller inte.

Motbud
3 Hector Sisu skulle eventuellt kunna ta emot Selmer I.H från start. Med offensiva Mika Forss är det möjligt att man testar honom i ledningen men känslan är ändå att man släpper om Micael Melander är framme tidigt. Hur som helst kan han få en bra resa på innerspåret och kommer vara med långt fram till slut.

6 Nolimitjimmit trivs på isen och håller bra form för dagen. Han går alltid hela vägen in i mål och han skulle gynnas av tempo på loppet. Om Mika Forss tar emot favoriten från start kommer hans avslutning att bli farlig till slut.

Min Vinnare: 7 Selmer I.H
Spets efter 500m: 7 Selmer I.H / 3 Hector Sisu
Skrällen: 6 Nolimitjimmit
Rankingen A:7 B:3.6.5.1.4.10 C:8.9.11.2

GS75-2 1640m Auto
4 Apeman låg man lite lågt med inför comebacken senast men efter en bra resa kunde han trots det vinna tämligen enkelt. Lopp i kroppen har normalt fört fram honom ytterligare och som jag läser loppet kan Sandra Eriksson hålla ut framför allt 5 Beast från start. Väl i ledningen är mycket vunnet och vid samma intryck som senast ska möjligheten vara mycket god att leda från start till mål. Spik.

Motbud
5 Beast galopperade bort en framskjuten placering in på upploppet senast och håller bra form för dagen. Han är bra för klassen men jag tror det blir svårt att ta längden på 4 Apeman från start och då kommer han högst troligt få göra jobbet utvändigt om ledaren.

6 Crazy J.LO räknas främst bakom favorit-duon. Skulle det bli lite körning där framme kan han möjligtvis hinna dit men Madelene Wiksten som tränar tror att det bli svårt att besegra Apeman.

Min Vinnare: 4 Apeman
Spets efter 500m: 4 Apeman
Skrällen:
Rankingen A:4 B:5.6.10.8.2.3.9.12 C:11.7.1

GS75-3 2140m Volt
10 Grit Brodda har precis som vid segern senast ett springspår på tillägg och Sandra Eriksson borde återigen kunna avancera hela vägen fram till ledningen. Hon vann mycket bekvämt senast men näst senast somnade hon till lite i ledningen och den här gången är det några tuffare hästar emot.

4 Fifth Avenue Vice är en riktigt bra utmanare som lever på sin styrka och gör det bra hela tiden. John Östman ska bara hitta ut i ett andraspår direkt och sedan tror jag inte att man räds att köra fram och göra grovjobbet utvändigt om favoriten. Jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen, även om Grit Brodda såklart är hästen att slå från ledningen.

Det är inte omöjligt att det kan bli lite körning mellan ovan nämnda hästar och jag vill även plocka med 9 Someity till 3%. Hon är en humörhäst och var inte som bäst senast men hon gick i mål med sparade krafter två gånger om innan dess. Får hon gå med i ryggar och spara på sin speed är jag inte främmande för att hon sätter nosen först över mållinjen.

Min Vinnare: 10 Grit Brodda
Spets efter 500m: 10 Grit Brodda
Skrällen: 9 Someity
Rankingen A:10.4.9 B:8.11.2.13.6. C:12.1.14.3.7.15

GS75-4 1640m Auto
1 Martisstripp har visat prov på en härlig utveckling och kommer till den här starten med fem raka segrar. Det var lite svårbedömt senast hur mycket krafter han hade kvar över mål men känslan är att han hade förlorat trots att han fick bestämma i ledningen om man valt en liten annan väg med A.W’s Kicklight som var tvåa i mål. Håller han upp innerspåret är det såklart en toppchans här men innerspåret kan bli en fara och jag tycker som sagt att han kanske var lite sämre senast. För varje seger kommer man närmare en förlust och jag vill prova att fälla honom nu.

4 Iron Danger har inte startat på ett tag men är han väl förberedd är det en given utmanare. Han är inte helt att lita på men det är en väldigt rejäl häst för klassen som har vunnit på topptider för sammanhanget hemma i Finland, och dessutom med tunga resor.

2 Prosperity W.F är snabb ut och kommer få en bra resa i den främre träffen och känns mer gynnad av distansen än ovan nämnda hästar. Visst, det är tufft emot här men hästen är inte så tokig själv och är ganska speedig.

10 Some Come och 11 Jerome Di Quattro missgynnas såklart av sina utgångslägen men vid överpace på loppet kan båda ha en pollett till slut.

Min Vinnare: 1 Martisstripp
Spets efter 500m: 1 Martisstripp / 2 Prosperity W.F / 4 Iron Danger
Skrällen: 2 Prosperity W.F
Rankingen A:1.4 B:2.11.10.6.3.9 C:7.5.12

GS75-5 2140m Volt
Jens Eriksson har två betrodda hästar till start i form av 11 Storspjuver samt 4 Fyrkrafs och han låter mer uppåt på den förstnämnda trots fyrtio meters tillägg. Han vann lite överraskande senast och tog tjugo meter på Tangen Svenn och kunde dessutom hålla undan för Doni Viking som startade fyrtio meter bakom. Den här uppgiften ser inte tuffare ut men det är några fler att runda nu. 4 Fyrkrafs växer i ledningen om han skulle komma dit men det är långt ifrån säkert och risken att han galopperar får bedömas som hög.

1 Sjövoll Julius står bra inne i loppet och vann senast han besökte Boden med aktuellt kusk. Micael Melander siktar mot ledningen och leder loppet länge.

6 Klocksve Adrian var inte som bäst senast men vann tre raka lopp innan dess och imponerade när han vann på V75 över kort distans i december. Han har tjänat snabba pengarn och står tuffare inne i klassen numera.

2 Philip är loppets drag även om det kanske behövs något lopp i kroppen efter en halsinfektion. Han trivs med årstiden och kan få en bra resa i den främre träffen och även om en plats är mer realistiskt så har han en vass speed till slut om det klaffar lite.

Min Vinnare: 11 Storspjuver
Spets efter 500m: 1 Sjövoll Julius / 4 Fyrkrafs
Skrällen: 2 Philip
Rankingen A:11.1 B:4.6.2.9.5.12.13.7 C:10.8.3

GS75-6 2140m Auto
4 Leonas Yakira kunde sticka undan enkelt senast när Beast galopperade i ledningen men känslan är att hon hade kopplat greppet utvändigt och vunnit oavsett. Insatsen var mycket rejäl och det går inte tro annat än att hon är medoch gör upp om segern med en liknande prestation.

6 Victoriasbelfavour gav upp helt från dödens senast men har varit väldigt bra innan dess och förhoppningsvis hade hon bara en dålig dag på jobbet. Man vill gärna ge henne ett rygglopp nu och tror hon ska fungera bättre med det upplägget. Given utmanare.

5 Unplugged Face känns klart på gång för dagen och är kvick iväg bakom bilen. Känslan är att hon tar hand om ledningen och därmed är mycket vunnet i ett väldigt jämnt lopp på förhand.
Jag nöjer mig med tre hästar på systemet men det är många om budet och en bred gardering behöver inte vara fel.

Min Vinnare: 4 Leonas Yakira
Spets efter 500m: 5 Unplugged Face
Skrällen:
Rankingen A:4.6.5 B:3.14.9.12.10 C:7.15.2.8.13.1.11

GS75-7 2140m Auto
9 Durello vann direkt i sin debut i ny regi även om det blev billigt från ledningen. Känslan är att han kommer att hävda sig väldigt väl uppe i norrland och när man ligger lite lågt med värsta motbudet på förhand känns det som en sund tipsetta.

5 Maybach W.F har normalt mycket bra förutsättningar. Han är väldigt snabb bakom bilen och får ses som loppets troliga ledare men man ligger samtidigt ganska lågt på förhand och han har ingen toppform för dagen. Från ledningen ska han ändå räknas på ren kapacitet.

4 Gambling Face är en segervan häst som vann senast han besökte Boden men vi ska komma ihåg att det främst är inom montédiciplinen som han har tagit sina segrar och hur han kommer prestera med sulky nu är svårbedömt.

2 Gun De Chanlecy stod för en rejäl skräll senast och gjorde åtminstone en GS75-spelare glad när han kunde kamma hemma hela potten. Han är lite oberäknelig och ojämn i sina prestationer men en bra dag duger han bra i konkurrensen och blir lite bortglömd igen.

Jag tar även med 3 Deliver som är snabb från start och kan få en bra resa i en främre träffen. Om man kommer till ledningen provar man gärna i den positionen.

Min Vinnare: 9 Durello
Spets efter 500m: 5 Maybach W.F / 3 Deliver
Skrällen: 2 Gun De Chanlecy
Rankingen A:9 B:5.4.2.3.1.11.7.10 C:6.8.12

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto