V64 Tips Bergsåker/Romme 26/8

Publicerad på 26 Aug 2022 - 00:13

DrTrav

DrTrav

26 Aug 2022 - 00:13

Återstart för V64-express denna fredagskväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Spelstopp 20:30.

Omgången arrangeras av Bergsåker och Romme, min lösning finner ni nedan.
Jag spelar med två spikar ikväll, 6 Xanthis Harve i den tredje avdelningen och 3 Soldhöjdens Drake i den fjärde avdelningen.

V64-tips Bergsåker & Romme Fredag 26/8
v64-1 1,6,10
v64-2 1,3,5,6
v64-3 6 Xanthis Harvey
v64-4 3 Soldhöjdens Drake
v64-5 1,2,4,7,8,9,10,11
v64-6 1,3,5,7,9,10,11

672 x 1kr = 672kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Bergsåker & Romme Fredag 26/8
DD-1 7,10
DD-2 1,5,9

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m volt
6 Illuminati K.W. är inte att lita på med sina tio galopper på 21 starter, men när han väl sköter sig är det sällan han inte aspirerar på segern i loppet. Senast höll han bra från ledningen efter ha fått utstå pressad under slutvarvet. Detta trots att första 600m i loppet klockades på 11,5. Utgångsläget med springspår på start är tilltalande och skulle Illuminati K.W. hitta till spets blir han svårslagen. Men det handlar i första hand om att gå ifrån felfritt och detta är ingen jag vågar hålla ensam i handen på min kupong.

1 Bajaro B.R. galopperade med 600m kvar senast, då mötte man Illuminati K.W. och hade en bit fram när galoppen kom. Men nu återgår man tills skor på hovarna vilket har fungerat bra tidigare. Utgångsläget är även spännande och skulle favoriten komma bort ikväll är Bajaro B.R. ett tidigt streck vid gardering.

10 Cool Kronos vann för två starter sedan efter att fått ett snällt lopp. Cool Kronos lever på sin speed men är beroende att få lite draghjälp längs vägen. Ikväll ser det upplagt ut för just det scenariot och får han spara speeden fäller Cool Kronos många tillslut.

Min Vinnare: 6 Illuminati K.W.
Spets efter 500m: 6 Illuminati K.W.
Skrällen: 10 Cool Kronos
Ranking: A 6 B 1,10,2,5,8,3 C 4,9,11,7

V64-2 1640m auto
6 Special Topsecret kommer med två raka segrar på kontot och har utvecklats en hel del på slutet. Senast fick hon ett tufft lopp ute i tredjespår fram till dödens men kunde trots detta gå undan till en överlägsen seger. Hon kan öppna bra från start och även om det inte skulle bli ledning initialt så visade Special Topsecret senast att hon tål att göra en hel del jobb på egen hand. Given segerkandidat pånytt här ikväll.

5 The Rocket har varit ute i tuffa sammanhang i de två senaste starterna och införskaffat sig hårdhet. Det är hårdhet som kommer kunna betala tillbaka sig i billigare lopp som ikväll. Hon har dock inte visat upp någon startsnabbhet tidigare och riskerar därför att hamna en bit bak från start. Men skulle det lösa sig någorlunda med positionerna så besitter The Rocket en speed som kommer få många på fall den sista biten.

Nämner även 1 West Wind som stod för en bra prestation vid segern senast. Hon har två segrar på sina tre senaste starter och kommer med bra form. West Wind kan även öppna från start och även om hon inte lyckas hålla upp ledningen så kommer hon kunna få ett passande smyglopp. Uppstår bara luckan sen finns kunnande och fart för att segerstrida i ett lopp som detta.

Min Vinnare: 6 Special Topsecret
Spets efter 500m: 6 Special Topsecret / 1 West Wind
Skrällen:
Ranking: A 6,5,1 B 7,3,10,11,8 C 2,12,9,4

V64-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Xanthis Harvey. Han har segrat i tre av sina fyra starter i livet och enda gången man inte satte nosen först över linjen så slutade man tvåa efter att blivit nerspeedad precis på mållinjen. Senast vann man enkelt efter att kört sig till ledningen mitt i loppet och formen ska fortsatt vara uppåt ikväll. Xanthis Harvey är en häst med hög kapacitet och som redan nu i tidig ålder visat bra kunnande. På förhand är han min troliga ledare av loppet ikväll och väl i den positionen kommer han sen bli svårslagen. Spik.

Motbud
3 Lilian Young gör det bra varje gång och vann för två stater sedan sitt E3-försök från ledningen. Senast handlade det om finalen och Lilian Young stod för en bra avslutning som femma imål. Nu har hon fått ta igen sig lite efter den finalen och siktet från stallet är inställt på kommande Oakskval och med det mena så är Lilian Young inte toppad inför kvällens uppgift. Men på ren kapacitet ska hon räknas tidigt ikväll bakom min spik.

Min Vinnare: 6 Xanthis Harvey
Spets efter 500m: 6 Xanthis Harvey
Skrällen:
Ranking: A 6 B 3,1,7,2 C 5,4,9,8

V64-4 3140m volt
Kommer även här ta ställning och spika mig ur loppet. Den mitt val hamnar på är 3 Soldhöjdens Drake. Detta är en individ som gjort det bra på slutet och att han inte kunde ge Grisle Odin G.L.och Havglimt en match senast är inget att säga om. Ikväll är det debut över 3000m men med tanke på att Soldhöjdens Drake har två segrar och två tredjepris över 2600m så är känslan att distansen ska ses som ett plus. Jämfört med senast är även motståndet enklare denna gången och med kallblods specialisten Torbjörn Jansson i vagnen känns det helt rätt att ta ställning för ekipaget till 31%.

Motbud
5 Lome Storm gjorde även han det bra senast som tvåa bakom Tekno Viking som då stod med 20m försprång. Formen är fortsatt bra och distansen är ett plus. Men att ha två galopper på de tre senaste starterna är något som oroar. Skulle Lome Storm hålla sig till trav hela vägen ikväll är detta en häst med kunnande och kapacitet för att utmana min sik tillslut.

Nämner även 8 Bokli Rapp N.O. som var med i samma lopp som 5 Lome Storm senast och kunde inte hänga med den gången. Men inför ikväll meddelar man från stallet att man vässat upp träningen och dessutom ska Bokli Rapp N.O. utrustas med ett halvstängt huvudlag vilket är spännande.

Min Vinnare: 3 Soldhöjdens Drake
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Bokli Rapp N.O.
Ranking: A 3 B 5,8,9,11,6,10 C 4,1,7,2

V64-5 2140m auto
7 Anna Montana gjorde comeback efter 2,5 månads uppehåll senast. Hon fick då ett snällt lopp i rygga och nu med den insatsen bör Peter G Normans sto gått framåt en hel del. Anna Montana är en grund kapabel märr som som gjort sig gällande på V75 under karriären. För två starter sedan var hon bland annat ute i en V75-final på Solvalla. Örjan Kihlström sitter i vagnen ikväll vilket är ett plus och han har segrat med Anna Montana tidigare. Förstastrecket i loppet.

Tidig är även 10 Thelma M.M. Senast var hon ute på V75 och blev fast med sparade krafter imål. Detta är en individ som lever på sin speed och som visade upp hela sitt register för tre starter sedan när hon vann på V86. Då var det barfota runt om för andra gången och barfota blir det även ikväll. På minuskontot ligger dock att hon har varit struken för sårskada efter senaste starten vilket gör formen svårbedömd. Men med en normal prestation ikväll ska hon räknas tidigt trots allt.

Nämner även 4 Aurora Show som gjorde debut för Svante Ericssons senast. Då fick Aurora Show den otacksamma uppgiften att vandra i tredjespår hela slutvarvet. Men med en bättre resa ikväll besitter Aurora Show både kunnande och fart för att vinna ett lopp som detta.

Min Vinnare: 7 Anna Montana
Spets efter 500m: 7 Anna Montana
Skrällen:
Ranking: A 7,10,4 B 1,2,11,8,9 C 12,3,5,6

V64-6 2140m auto
5 Timo Jutila lever på sin styrka och visade fint kunnande för Robert Bergh under våren. Efter det har galopperade man som betrodd på V75 i Juni. Senast var det comeback och då blev man besegrad precis på linjen. Men nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad och med tanke på att man kan kliva iväg från start bör Timo Jutila kunna få ett passande lopp ikväll. På förhand är detta mitt förstaval i loppet.

9 In Love d’Ecajeul var senast ute och mötte Timo Nurmos blivande stjärna Lulius Boko. In Love d’Ecajeul fick göra jobbet utvändigt om denne men höll klart bra som trea imål trots allt. Detta är en individ med bra kapacitet för klassen och som ska räknas tidigt här. Han är stark och tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas.

Nämner även 1 Bettle Hanover som aldrig varit sämre än tvåa efter nio starter i livet. Två avd dessa framträdanden hart slutat med seger och senast höll man klart bra som tvåa imål. Bettle Hanover är kvick iväg från start och innerspåret på Bergsåker är bra. Skulle han lyckas försvara ledningen initialt kommer man bita ifrån sig bra hela vägen in mot mål. Att det dessutom är anmält barfota runt om för första gången är klart intressant.

Min Vinnare: 5 Timo Jutila
Spets efter 500m: 1 Bettle Hanover
Skrällen: 1 Bettle Hanover
Ranking: A 5,9,1 B 7,3,11,10,2,6 C 4,8,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto