V75 Tips Örebro 30/4

Publicerad på 29 Apr 2022 - 01:25

DrTrav

DrTrav

29 Apr 2022 - 01:25

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Örebrotravet. Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar. 6 Sister Sledge i den tredje avdelningen och 13 Moni Viking i den sjunde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Tips Örebro Lördag 30/4
V75-1 4,6,10,11
V75-2 3,4,7,8
V75-3 6 Sister Sledge
V75-4 2,3,4,5,11,12,13
V75-5 12,4,5,7
V75-6 3,4,8,10
V75-7 13 Moni Viking

2240 rader x 0,50 = 1220 kr

DD Tips Örebro Lördag 30/4
DD1: 3,4,8,10
DD2: 13 Moni Viking

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
6 Castor the Star var ute i samma lopp som Napoleon Cash för två starter sedan, då satt man fast och fick sparade krafter i mål. Det handlade då även om årsdebut och nu kommer han med två genomkörare innanför västen vilket bör innebära att formkurvan peka uppåt idag. Från springspår är Castor the Star min troliga ledare av loppet och med främsta motbudet med bakspår kommer Jörgen Westholms fyraåring leda länge.

11 Napoleon Cash gjorde senast debut som valack på tävlingsbanan och han stod direkt för en bra prestation när det blev seger från ledningen. Detta är en individs som är van att möta tufft motstånd och var bland annat finalist i Europaderbyt under fjolåret. Napoleon Cash besitter högt kunnande i grunden och ställer inte utgångsläget till det idag kommer han på nytt blanda sig i segerstriden här.

Skrällen i loppet är 4 Hefner Am som nu fått känna på klass l två gånger efter lite sjukdom. Näst senast höll han bra hela vägen trots att han fick gå ute i tredjespår sista 800m. Senast blev det galopp i slutsvängen och det såg ut att finnas en hel del sparade krafter hos Hefner Am när galoppen kom. Nu är man ute efter revansch och skickliga Ulf Ohlsson sitter i vagnen för första gången. Dessutom är det debut för barfota balansen som valack och till låg procent ska Hefner Am räknas tidigt vid gardering.

Nämner även 10 Habrik Am som visade uppåtform senast. Distansen idag är dessutom ett plus för Habrik Am som ska streckas vid gardering.

Min Vinnare: 6 Castor the Star
Spets efter 500m: 6 Castor the Star
Skrällen: 4 Hefner Am
Ranking: A 6,10 B 4,10,3,2,9,8 C 5,2,12,7

V75-2 2609m auto
8 Kentucky River svarade inte upp för favorittrycket senast, det blev dubbla galopper längs vägen, men trots detta visade ändå Kentucky River upp fint kunnande när han tillslut inte var långt efter vinnaren i mål. Detta är en individ som kapacitetsmässigt borde befinna sig i en annan klass på V75 men kämpar med att hålla sig till trav hela loppen. Han är både snabb och stark och tål att göre en hel del jobb på egen hand när han fungerar. Idag tävlar han i stort sett mot sig själv och felfri är segerchanser hög. Men som favorit på V75 från bricka åtta är det ingen jag vill hålla ensam i handen utan jag kommer gardera.

En annan  som startar med mer passande förutsättningar är 3 Ruger. Även Ruger är både stark och snabb och har bara förlorat felfri vid ett tillfälle tidigare. Från perfekt utgångsläge är han den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är han sen hästen att slå för övriga. I spets har det hittills blivit tre segrar på lika många försök och han är given på kupongen idag.

Framhåller även skrällen 4 Bowler Day som har imponerat i årets tre starter. Det har blivit lika många segrar och idag är det debut över lång distans, men det är inget som oroar på förhand. Bowler Day är tuff och tål att göra en hel del jobb på egen hand, och dessutom har tränaren Fredrik Persson fint snurr på stallet för dagen.

Min Vinnare: 8 Kentucky River
Spets efter 500m: 3 Ruger
Skrällen: 4 Bowler Day
Ranking: A 8,3 B 4,7,2,6,9,10 C 12,1,11,5

V75-3 2100m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Sister Sledge. Detta är ett sto som verkligen visade upp sina fulla kapacitet under fjolårets elitloppshelg, då besegrade hon killarna i Fyraåringseliten via 1.09,1 över 1640m. Detta är ett sto som är otroligt speedig och som lever på sin fart. Hon kan öppna snabbt men har visat att hon går lika bra bakifrån som i spets. Örjan Kihlström som sitter i vagnen kan därför själv lägga upp loppet lite hur han behagar här. Senast var det årsdebut och då vann hon på lätta ben och nu med ett lopp i kroppen meddelar tränaren Daniel Redén att Sister Sledge. känns ännu vassare i träningen. På förhand är detta en toppchans och jag spikar.

Motbud
5 Miracle Tile är som mest effektiv när hon får spara sin speed och avsluta rappt. Hon kan öppna kvickt och kommer kunna få ett passande lopp i ryggar här och löser det sig bara under vägens gång kommer Kristian Malmins sto kunna speeda ner många tillslut. Given vid gardering.

11 Marion Fouty Bon är ett femårigt sto som visade härlig utveckling under fjolåret för Timo Nurmos. Även om hon aldrig riktigt fick testa på den hårda konkurrensen så visade  Marion Fouty Bon bra kunnande då hennes tider var imponerande. Hon missgynnas idag av bakspår men sett till kapacitet ska hon inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Sister Sledge
Spets efter 500m: 6 Sister Sledge
Skrällen: 5 Miracle Tile
Ranking: A 6 B 5,11,9,1,7,4 C 10,3,2,8

V75-4 2140m volt
5 Kathrine S.H. är ett spännande sto som numera återfinns hos Markus B Svedberg. I den senaste starten var det debut för honom och Kathrine S.H. stod för en klart bra insats som tvåa. Avslutningen var mersmakande bakom segraren Cornerstone. Nu med lopp i kroppen kan vi förvänta oss en minst lika bra insats och löser det sig bara någorlunda från femtespåret i volten är man tidig på min kupong till endast 13%.

4 Iris Sisu är loppets minst rutinerade häst med endast sex starter innanför västen. Men det Iris Sisu visat upp hittills kommer räcka en bra bit upp i klasserna framöver. I den senaste starten imponerade hon när segern blev väldigt enkel tillslut från positionen utvändigt om ledaren. Det fanns även sparade krafter i mål och idag ska Iris Sisu på nytt ses som ett givet segerbud oavsett upplägg på loppet.

2 Kentucky Derby kommer med imponerande fyra raka segrar på kontot, samtliga segrar är tagna från ledningen. Skulle hon hitta till spets även idag blir hon inte lätt att ta sig förbi. Men tränaren Jörgen Westholm vill ändå höja ett varningens finger för att det är viss galopprisk från bricka två idag i volt. Men travar Kentucky Derby hela vägen räknas hon tidigt.

Nämner även 13 Cash And Carry som har visat kapacitet för att kliva runt ute i spåren. Men på Örebros bana föå det inte bli för mycket som strular för att det ska gå vägen. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus och till 10% är hon spännande.

Min Vinnare: 5 Kathrine S.H.
Spets efter 500m: 2 Kentucky Derby / 7 Emmanuelle P.Hill
Skrällen: 13 Cash And Carry
Ranking: A 5,4 B 2,13,11,12,3,14,7,8,9 C15,10,6,1

V75-5 1609m auto
2 Kimi di Quattro kommer med toppform till dagens start. I den senaste starten gick han i mål med sparade krafter bakom Epimetheus. Kimi di Quattro är kvick iväg från start och startar idag från ett perfekt utgångsläge. Från bricka två kan det bära hela vägen till ledningen direkt eller så väljer Markus B Svedberg att bara glida med från start och bibehålla andraspåret initialt. Oavsett taktik så ska Kimi di Quattro ses med bra segerchans här.

5 Hipster Am vann på V75 från just spår fem på Örebro för tre starter sedan. Även Hipster Am är kvick iväg och kommer laddas vad som går från början. Men det finns snabba konkurrenter invändigt vilket kan innebära vingelrisk men skulle Hipster Am bara till från start här kan vi räkna med en bra prestation på nytt nu med lopp i kroppen.

1 Zorro Wind är en riktigt bra häst som imponerade under fjolåret med fina prestationer. En skada under sommaren satte dock stopp för fortsatt tävlande men nu är det comeback efter en längre tids frånvaro. Men träningsrapporterna är positiva och från sitt innerspår är man garanterad ett bra lopp och måste räknas tidigt.

Nämner även 4 Eros Zola såg fin ut i sin comeback senast, han gick i mål med krafter sparade efter att suttit fast. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del och till 16% är Flemming Jensens sexåring tidig.

Min Vinnare: 2 Kimi di Quattro
Spets efter 500m: 2 Kimi di Quattro / 5 Hipster Am
Skrällen: 4 Eros Zola
Ranking: A 2,5,1 B 4,7,9,8,3 C 10,6,11,1

V75-6 2109m auto
4 Önas Prince behöver ingen närmare presentation. Per Lennartssons stjärna har firat stora framgångar som unghäst och har nu tagit steget in i högsta klassen. Önas Prince jagar här en rosa biljett och i årsdebuten senast fick han ge sig trots 1.09,6 över 1640m. Insatsen var klart godkänd och nu med lopp i kroppen meddelar tränaren själv att man vill visa att man har i Elitloppet att göra om en månad. Han kan öppna kvickt och kommer han till ledningen kommer Önas Prince sälja sig dyrt.

3 Brother Bill lät man väldigt nöjda med i stall Nurmos inför årsdebuten senast men dagen blev förstörd på grund av att Brother Bill blev alldeles för laddad och det slutade med galopp. Nu jagar man revansch och när Brother Bill nu blivit av med lite överskottsenergi så räknar Andreas Lövdal hos Nurmos att man ska vara med och segerstrida idag.

Framhåller även snackhästen hos Frode Hamre, 8 Beads. Här spänner man verkligen bågen och Frode håller själv hästen väldigt högt. Kunnandet är högt men utgångsläget innebär att man behöver en del tur längs vägen . Skulle det dock lösa sig för Beads så menar stallet att han kommer kunna utmana de två ovan nämnda här.

Min Vinnare: 4 Önas Prince
Spets efter 500m: 4 Önas Prince
Skrällen: 8 Beads
Ranking: A 2,3 B 8,10,5,2,7 C 1,9,6

V75-7 3140m volt
Avslutar V75 med att luta mig tillbaka och spika 13 Moni Viking över 3140m. Detta är en riktig stjärna som älskar den långa distansen. Han vann det här loppet förra året och inte nog med det så vann hann självaste Harper Hanovers lopp året innan. Det stannar heller inte där, han slutade också femma i självaste Elitloppet under 2021 och i årsdebuten senast såg han fin ut. Moni Viking står för klassen i gänget  och oavsett om det blir tidigt avancemang att vänta eller om man väntar med attacken till andra halvan av loppet så ska segerchansen vara god. Moni Viking är både snabb och stark, och tål att göra en massa grovjobb på egen hand. Spik i min bok!

Motbud
11 Oracle Tile låter man uppåt på ifrån stallet. Han gjorde det bra på V75 senast och trivs över distansen. Jorma Kontio upp känns spännande och från springspår på mellanvolten kommer Oracle Tile kunna få ett bra lopp idag. Ska räknas tidigt vid gardering.

1 Global Lover var bra i comebacken senast och står nu på tre raka segrar. Global Lover står även bra till i loppet och detta är ett lopp man siktat länge på. Vid gardering är Robert Berghs travare tidig, men man ska komma ihåg att det aldrig är enkelt att stå på start i dessa stayerlopp.

10 Oscar L.A. utvecklades hela tiden och såg mycket mersmakande ut i årsdebuten senast. Han har hög kunnande och kommer kunna härdas in i den högsta klassen framöver. Oscar L.A är allround i loppen men tränaren Joakim Lövgren vill ändå bäsa för att det är minus med voltstart idag. Ska dock inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 13 Moni Viking
Spets efter 500m: 1 Global Lover
Skrällen: 11 Oracle Tile
Ranking: A 13 B 11,1,10,12,9,8,5,3 C 15,2,4,6,7,14

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto