Europatipset Tips Fredag 25/11

Publicerad på 24 Nov 2022 - 14:02

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Nov 2022 - 14:02

Gruppspelet bjöd på mängder av underhållning i den första rundan och nu är det dags att ta sig an den andra omgången. VM-Tipset är kryddat med 5 miljoner i jackpot och sträcker sig hela vägen till måndagskvällen när Portugal - Uruguay tar kupongen i mål. Häng med i analysen!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 19:59

1. England - USA X

USA imponerade stundtals mot Wales där amerikanernas höga presspel och riviga stil mycket väl kunde resulterat. Trots Weahs ledningsmål tappade “The Stars and Stripes” segern när Bale kvitterade på straff, något som betyder att minst en poäng troligen är ett måste mot England. Den kommer i sådant fall inte att tas via en parkerad buss och enbart fokus på omställningar. England kommer att mötas högt upp i banan och även om det är ett vågspel blir det något annat än vad Southgates gäng fick utstå i premiären mot Iran. “The Three Lions” visade då ruggig effektivitet i offensivt straffområde, men 6-2-segern innebär också att ettan blir hårt betrodd denna fredag. Garderingstvång råder och heltäckningsmattan gillas skarpt om plånboken tillåter.

2. Tunisien - Australien 1

Bland alla mindre nationer stod Tunisien för en av de mest inspirerande insatserna i premiären. 0-0 med mersmak mot Danmark grundlades främst av en gedigen försvarsinsats där tunisierna höll rent på varenda millimeter av egen planhalva. Offensivt fanns också fina tendenser och lyckas nordafrikanerna lägga karbonpapper på föregående insats får Australien stora problem på Al Janoub Stadium. Socceroos var minst två nummer för små i matchen mot Frankrike och i en fight där australiensarna förväntas öppna upp sig än mer än senast har vi svårt att se de räcka till. Detta vinner Tunisien – singlad etta.

3. Polen - Saudiarabien 2

Det råder inga större tvivel om vilken nation som stod för den mest oväntade skalpen i premiären. Saudiarabien lyckades vända 0-1 till 2-1 mot Argentina och plötsligt har Hervé Renard och company utomordentligt slagläge i Grupp C. “De gröna falkarnas” intensiva presspel fick bett mot Argentina och även om de grönklädda lämna ytor efter sig är Polen inget landslag som förfogar över enorm speed för att utnyttja detta. Lyckas Saudiarabien hålla firma Lewandowski/Zielinski i schack ser vi inte varför de ska kunna fortsätta på poänggivande väg. Ettan övervärderas och då vänder vi klacken åt densamma. Spelvärda X2 blir vårt val.

4. Frankrike - Danmark 1

Frankrike gjorde som väntat jobbet mot Australien där 4-1 både kunde och borde blivit större siffror. Giroud visade att han är på jakt efter att bli “Les Bleus” bästa målskytt någonsin och tillsammans med Griezmann, Mbappé och Dembélé ska anfallaren kunna skörda frukt även mot Danmark. Hjulmands gäng såg inget vidare ut mot Tunisien där danskarna hade svårt att komma ur startblocken. Dubbla triumfer mot de regerande världsmästarna i Nations League är en psykologisk fördel för våra grannar i söder men här får de finna sig i att slå ur underläge. Ettan går först, Danmarks förmodade tvång till tre poäng gör att tvåan följer med på större systembyggen.

5. Argentina - Mexiko 1

Argentina gavs mer eller mindre chansen till tre enkla poäng mot Saudiarabien. Scalonis gäng kunde inte utnyttja de enorma ytorna som “De gröna falkarna” bjöd på och förbundskaptenen behöver ta sig en rejäl funderare över valet av startelva. Martínez kom inte rätt i en enda löpning i de främre leden och i de bakre blev uppspelsfasen begränsad när Scaloni placerade Otamendi som mittbacken till vänster. Åtgärder är att vänta mot Mexiko och lyckas “La Albiceleste” bara hitta upp i närheten av sin högstanivå tror vi att de studsar tillbaka. Mexikos upplaga är svag och framför allt saknas en spjutspets som hotar opponenternas backlinje. Här finns risk att Martinos mannar blir nedtryckta i skorna och även om ettan övervärderas är vi beredda att välja en värdemässigt sämre spik. Argentina vinner.

6. Japan - Costa Rica 1

Japan stod för en meriterande vändning när 0-1 blev 2-1 mot Tyskland. Moriyasus byten fick med rätta beröm efter matchen men det går också att ifrågasätta valet att inte spela Mitoma från start. Brightons ytter gav japanerna ytterligare en dimension i anfallsspelet och det skulle inte förvåna om han spelar en huvudroll mot Costa Rica. Succélaget från 2014 fick sina fiskar varma mot Spanien där det blev oerhört tydligt att verkligheten sprungit ifrån “Los Ticos”. Japan är en på förhand enklare opponent men vi tror samtidigt att Navas återigen får vittja en eller ett par bollar ur det egna nätet. Ettan spikas till runt 65 procent.

7. Belgien - Marocko X

Belgien kom undan med andan i behåll från premiären mot Kanada. Roberto Martínez mannar hade knappt ett vettigt anfall under hela matchen, detta trots att kanadensarna bjöd på hektar av ytor när de gick upp och pressade Belgiens mer än lovligt stabbiga backlinje. Med tanke på vad belgarna presterade är det smått ofattbart att ettan nosar på över 75 procent. Marocko dras med tunga frågetecken på Mazraoui och Hakimi men även om ytterbackarna betyder mycket för “Atlaslejonen” går det inte att blunda för detta skrälläge. Missar tidigare nämnd duo denna fight är alla tecken att föredra. Kommer de till spel är det bud på att lämna ettan utanför.

8. Kroatien - Kanada 2

Två gäng med vitt skilda prestationer från premiären ska mäta svärd på Khalifa International Stadium. Kanada charmade tv-tittarna med hög press och rejäl fart under galoscherna mot Belgien medan Kroatien agerade sömnigt mot Marocko. Om Zlatko Dalic kan få sina adepter att koppla på fokus bör de kunna spela bort Kanada fler än en gång, men ettan streckas samtidigt därefter. “Lönnlöven” lär vara ruskigt revanschsugna efter torsken mot Belgien och när högersidan dryper av spelvärde är det omöjligt att blunda. Den lågt streckade tvåan kittlar ordentligt. Garderingar följer i samråd med plånboken.

9. Spanien - Tyskland 1

7-0-segern mot Costa Rica var Spaniens största någonsin i VM-sammanhang. Luis Enriques gäng spelar världens kanske fotboll när de har sin dag och den moraliska boosten efter storsegern ska inte underskattas inför mötet med Tyskland. “Die Mannschaft” gick på en mina när de tappade 1-0 till 1-2 mot Japan och även om Flicks gäng snuddade vid 3,8 xG (!) blir det svårt att luta sig mot prestationen när utgångsläget är jobbigt inför denna strid. Tyskarna bör ta sig an denna uppgift med hänsyn till resultatet mellan Japan och Costa Rica, men även om japanerna skulle tappa poäng ställer vi oss högst tveksamma till att Rüdiger och övriga reder ut trycket mot de bakre leden. När “La Roja” kan spela avslappnat är de inte att leka med och stannar ettan under 40 procent gillas den skarpt. Vettig spik!

10. Kamerun - Serbien 2

Kamerun hade uppenbara problem i matchen mot Schweiz där Rigobert Songs spretiga lag fick soppatorsk trots att en bra bit återstod av matchen. Schweiz kunde således defilera hem en trygg trepoängare och vi tror att “De otämjbara lejonen” får problem även mot Serbien. Dragan Stojkovic förfogar över en oerhört spetsig offensiv där spelare som Mitrovic, Vlahovic och Tadic kan avgöra vilket fight som helst på egen hand. Kameruns defensiv blev blottad av Schweiz och även här släpper afrikanerna fokus i de bakre leden. Trots marginell överstreckning lämnas tvåan på egna ben.

11. Sydkorea - Ghana X

Förmodat tight drabbning från Education City Stadium där det framför allt handlar om att inte förlora. Både Sydkorea och Ghana kommer att se detta som en vettig uppgift och vi skulle därför inte förvåna om matchbilden blir därefter. Sydkoreanerna har som bekant spets i en viss Son men han tenderar att bli alldeles för ensam i de främre leden. Ghana har ett något mer spetsigt bygge och lyckas de hålla Tottenham-stjärnan i schack är en hel del vunnet. Det lågt streckade krysset är hyperaktuellt. Vid gardering föredras tvåan.

12. Brasilien - Schweiz 1

Schweiz tog en nödvändig trepoängare i premiären när de utan märkbara bekymmer klädde av Kamerun med 1-0. Sommer, Akanji och Elvedi agerade stabilt i försvaret och framåt var Breel Embolo ett ständigt orosmoment för afrikanernas backlinje. Embolo slog också in matchens enda mål från nära håll och är en spelare som Brasilien behöver hålla under uppsikt. Här blir det dock oerhört mycket tuffare emot för alplandet. Brassarna har guld i kikarsiktet och det råder inget tu tal om att detta är deras fight att förlora. Ettan streckas därefter men vi anser trots allt att krysset är ett tillräckligt komplement. 1X liras.

13. Portugal - Uruguay 1

Grupp H:s moraliska gruppfinal är den mellan Portugal och Uruguay. De respektive trupperna påminner i mångt och mycket om varandra men spelare för spelare råder det inget större tvivel om att portugiserna besitter betydligt mer spets. Lyckas Fernando Santos gäng trampa igång sitt anfallsspel bör Uruguay få stora problem att freda det egna målet över 90 minuter. Diego Alonso och company kommer högst troligt att ligga lågt för att sedan försöka spela på omställningar men vi ställer oss frågande till om det räcker. Även om ettan blir marginellt övervärderad är vi beredda att välja en värdemässigt sämre spik.

Kupongens kassaskåp

Japan

Japan är oerhört spelskickliga och har framför allt en offensiv där flera spelare kan avgöra matchbilder på egen hand. Costa Rica räcker inte till. Tung etta.

Varningens finger!

Kanada

Kanada trivs som fisken i vattnet när de får spela på omställningar och Kroatien är långt ifrån immuna mot bolltapp. Den undervärderade högersidan räknas tidigt.

144 rader
1. England - USA 1x2
2. Tunisien - Australien 1
3. Polen - Saudiarabien x2
4. Frankrike - Danmark 1
5. Argentina - Mexiko 1
6. Japan - Costa Rica 1
7. Belgien - Marocko 1x2
8. Kroatien - Kanada 12
9. Spanien - Tyskland 1
10. Kamerun - Serbien 2
11. Sydkorea - Ghana x
12. Brasilien - Schweiz 1x
13. Portugal - Uruguay 1x

864 rader
1. England - USA 1x2
2. Tunisien - Australien 1
3. Polen - Saudiarabien x2
4. Frankrike - Danmark 12
5. Argentina - Mexiko 1
6. Japan - Costa Rica 1
7. Belgien - Marocko 1x2
8. Kroatien - Kanada 1x2
9. Spanien - Tyskland 1
10. Kamerun - Serbien 2
11. Sydkorea - Ghana x2
12. Brasilien - Schweiz 1x
13. Portugal - Uruguay 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto