Europatipset Tips Onsdag 19/10

Publicerad på 18 Okt 2022 - 17:12

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Okt 2022 - 17:12

Ett sprakande Europatips serveras denna onsdag där kupongen innehåller en jackpot på 3,5 miljoner kronor. Manchester United - Tottenham och AIK - Häcken är bara några av kamperna som sticker ut lite extra. Kalaset går sedan i mål med fyra matcher från La Liga. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Manchester United - Tottenham 1

En högoktanig batalj från Old Trafford kickar igång kupongen. Manchester United fick bara 0-0 hemma mot Newcastle i söndags, men en annan dag hade The Red Devils vunnit den kampen på ett eller annat sätt. Eriksen och Martial är frågetecken för ten Hags gäng som dock inte ska ha några problem med att komma upp i nivå framför de egna supportrarna. Tottenham har förlorat de tre senaste inbördes mötena med United och även gästerna har sin beskärda del av personalproblem. Richarlison och Kulusevski dras med skador samtidigt som Royal är avstängd. De två förstnämnda är potentiellt tunga tapp för gästerna som blir väl betrodda denna onsdag. Till vad som ser ut att bli jämna streck tar vi gärna ställning för ettan.

2. Liverpool - West Ham 1

Liverpool stod för säsongens klart bästa insats när de slog Manchester City med 1-0. Salah blev matchvinnare när han sprintade ifrån Cancelo, men denna afton är en annan typ av matchbild att vänta för egyptiern med kompanjoner. En spelare som Núnez bör med sina fysiska egenskaper kunna trivas med tillvaron mot ett garanterat lågt sittande West Ham. David Moyes anländer till Anfield med 1-1 mot Southampton i ryggen samt en hel del skadeproblem. Aguerd, Dawson, Zouma och Ogbonna ser alla ut att saknas i de bakre leden vilket gör det väldigt svårt att se The Hammers stå upp i hamnstaden. Ettan kan gott singlas trots hård streckning.

3. Brentford - Chelsea 1

Det blåser upp till stadsderby i “The Big Smoke” där Brentford ska mäta svärd med Chelsea. The Bees visade sylvass effektivitet senast mot Brighton där Ivan Toney gick i bräschen med sin doppietta. 2-0-segern var inte i paritet med matchbilden, men med tidigare nämnda anfallare på topp behöver värdarna inte många målchanser för att sätta bollen i nät. Chelsea har flugit fram sedan Graham Potter tog över men mot Aston Villa var de blåklädda illa ute. Nyblivne förstaslipsen Kepa Arrizabalaga räddade gästerna gång efter annan och över 70 procent på tvåan smakar inte mumma. 1X ska prioriteras på Brentford Community Stadium.

4. Newcastle - Everton 1

Newcastle fortsätter att vara väldigt svårslagna under revolutionerade Eddie Howes ledning. 0-0 borta mot Manchester United var ett meriterande resultat och kan “Skatorna” fortsätta på den defensivt inslagna vägen får även Everton svårt att hitta nätet bakom Pope. Blott tre triumfer är en klen skörd men hemma på St. James’ Park ska de svartvita trots allt gälla som tydliga favoriter denna onsdag. Något även svenska folket håller med om. I sina bästa stunder kan Lampards gäng stänga igen butiken och att detta tickar målsnålt en bra bit in i andra halvlek är långt ifrån omöjligt. 1X spelas med hänsyn till värdet.

5. Bournemouth - Southampton 1

Sydkustderby från Vitality Stadium där Bournemouth alltjämt är obesegrade sedan Gary O’Neil tog över spakarna. The Cherries rosar inte alltid marknaden spelmässigt men hårt gnugg i 90 minuter och spets i firma Solanke/Billing har bevisligen räckt långt. I rådande slag ger vi gärna de rödsvarta utgångsförtroendet när ett för dagen svagt Southampton står på andra sidan. Hassenhüttls gäng har det oerhört motigt just nu och fick i 1-1-matchen mot West Ham se viktige Bella-Kotchap linka av med en skada. Det gör gästerna sårbara bakåt men med en duglig offensiv ska The Saints kunna såra Bournemouth. Ettan först, tvåan sedan.

6. AIK - Häcken 1

Från Premier League till Allsvenskan där väldigt mycket står på spel på Friends Arena. Häcken har givits ett försprång på sex poäng ned till tabelltvåan Hammarby och nu ska det mycket till för att Getingarna ska tappa greppet om Lennart Johanssons pokal. Denna onsdag finns det dock fog för oro hos gästerna som saknar Sana samtidigt som Jeremejeff är högst osäker till spel. AIK stod i vanlig ordning för en gedigen derbyinsats mot Djurgården där 2-1-segern bäddade fint i jakten på en Europaplats. Även om spelet ibland hackar går det inte att räkna ut Gnaget som fått igång Guidetti på allvar. Hemma på nationalarenan skjuter anfallaren Häcken i sank. Spännande spiketta.

7. IFK Norrköping - Helsingborg X

IFK Norrköpings säsong går inte till historieböckerna. Glen Riddersholm lyckas inte distansera Peking från den negativa kvalplatsen där bara en seger på de fem senaste är dyster läsning. Wahlqvist, Traustason och Sigurdsson dras alla med skadebekymmer inför mötet med Helsingborg och då väljer vi att dra öronen åt oss. Skåningarna noterades för en blytung plump mot Varberg och är mer eller mindre piskade till tre poäng i Östergötland för att kunna spela allsvensk fotboll även nästa säsong. Med tanke på hur värdarna agerar stänger vi inte dörren för rödblått poängplock. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. GIF Sundsvall - Värnamo 2

I fjol skiljde det bara sex poäng mellan IFK Värnamo och Sundsvall i toppen av Superettan. När aktörerna vandrat 26 omgångar i Allsvenskan är skillnaden avsevärt mycket större. Gästerna från Småland har visat sig bördiga den allsvenska kostymen där Kim Hellberg fått sina adepter att spela jämnt med flera av topplagen. Samma bedrift har Giffarna inte lyckats med. Defensiven har varit en komisk långfilm sedan säsongen drog igång och även om det finns en matematisk möjlighet att hålla sig kvar gör värdarna klokt i att börja planera för spel i Superettan kommande säsong. Vi spikar tvåan på NP3 Arena.

9. Varberg - Elfsborg 1

Trots att Varberg gick in i bataljen mot Helsingborg med bara en poäng på de tre senaste i ryggen visade Jocke Perssons gäng inte skåningarna någon pardon. Pågarna från västkusten klädde av bottenkonkurrenten med 3-1 och skapade sig andrum precis ovanför det negativa kvalstrecket. Mot ett förmodat omotiverat Elfsborg blir vi inte förvånade om Varberg fortsätter på poänggivande väg. Gästerna kommer närmast från 1-1 mot Degerfors och på resande tass har Elfsborg bara vunnit tre av 13 bortamatcher. Gräs är inte boråsarnas föredragna underlag och här lutar vi klart åt den motiverade vänstersidan. 1X liras, avslag på tvåan.

10. Elche - Real Madrid 2

La Liga föräras med att ta kupongen i mål. Det första besöket görs på Martínez Valero dit Real Madrid reser glada i hågen. 3-1-segern i El Clásico gav råg i ryggen för “Marängerna” som bara tappat poäng i en enda ligamatch så här långt. Nyblivna Ballon d’Or-vinnaren Benzema med kamrater streckas föga förvånande därefter mot tabelljumbon. Elche är ännu segerlösa men efter två raka poängplock börjar vinden sakta men säkert vända för de hemmahörande. Real Madrid har givits problem i de senaste inbördes mötena och när tvåan luktar på hiskeliga 90 procent är krysset inte alls dumt att överväga. X2.

11. Real Sociedad - Mallorca 1

Imanol Alguacil tycks ha åtgärdat Real Sociedads offensiva problem från fjolåret. Baskerna snittar nästan två gjorda mål per match i La Liga och med sju raka segrar alla kategorier är formen på topp hos La Real. Mendéz, Sörloth och Silva är alla spelare som ska kunna se till att segertåget rullar vidare när Mallorca kommer på besök. Öborna har bara en seger på de sex senaste där framför allt offensiven varit ett återkommande problem. Viktige Muriqi är ett frågetecken denna afton som betyder att gästerna får nöja sig om de grejar en poäng i San Sebastián. 1X är att betrakta som heltäckt.

12. Cádiz - Real Betis X

Andalusiskt derby från Nuevo Mirandilla där Cádiz går i klinch med Real Betis. “Den gula ubåtens” säsongsinledning var allt annat än vacker, men efter fyra raka utan förlust är höstens tongångar positiva. 0-0 mot Villarreal var ett kvitto på att värdarna kan stå upp även mot på förhand övermäktigt motstånd. Ett sådant väntar denna afton när Real Betis kommer på besök. Pellegrinis gäng är ett av La Ligas mest sevärda när de har sin dag men det tuffande matchandet på två fronter har tagit ut sin rätt på både truppen och prestationerna. Ett par tunga avbräck stör de grönvita som hållit beskedlig nivå på resande fot. Den hårt betrodda tvåan garderas med fördel hela vägen.

13. Valladolid - Celta Vigo 2

Bara en seger på de fem senaste har gjort att Celta Vigo halkat ned på den undre halvan av La Liga. Galicierna ursäktas samtidigt av att motståndet varit i absolut tuffaste laget. Prestationerna har varit värda mer än vad Coudets mannar fått med sig och kan argentinaren lotsa sina adepter till en ansenlig insats mot Valladolid är mycket vunnet. Nykomlingarna har en skadelista som heter duga och insatsen senast mot Espanyol (0-1) höll ingen vidare nivå. När strecken ser ut att bli jämnt fördelade tar vi ställning för tvåan.

Kupongens kassaskåp

Liverpool

Liverpool stod för en kanoninsats mot Man City och ska ses med ypperlig vinstchans om prestationen håller samma nivå mot West Ham. Gästerna har av tradition svårt på Anfield och med en ansatt defensiv blir det inga poäng i hamnstaden.

Varningens finger!

Brentford

Chelsea låg pyrt på det mot Aston Villa och när det vankas Londonderby mot Brentford är gästerna ingen favorit att hålla i handen. Toney kan mycket väl skjuta hem poäng till The Bees.

144 rader
1. Man United - Tottenham 1
2. Liverpool - West Ham 1
3. Brentford - Chelsea 1x
4. Newcastle - Everton 1
5. Bournem. - Southamp. 1
6. AIK - Häcken 1
7. Norrköping - Helsingb. 1x2
8. Sundsvall - Värnamo 2
9. Varberg - Elfsborg 1x
10. Elche - Real Madrid x2
11. Sociedad - Mallorca 1x
12. Cádiz - Real Betis 1x2
13. Valladolid - Celta Vigo 2

864 rader
1. Man United - Tottenham 1
2. Liverpool - West Ham 1
3. Brentford - Chelsea 1x2
4. Newcastle - Everton 1x
5. Bournem. - Southamp. 12
6. AIK - Häcken 1
7. Norrköping - Helsingb. 1x2
8. Sundsvall - Värnamo 2
9. Varberg - Elfsborg 1x
10. Elche - Real Madrid x2
11. Sociedad - Mallorca 1x
12. Cádiz - Real Betis 1x2
13. Valladolid - Celta Vigo 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto