Europatipset Tips Onsdag 8/12

Publicerad på 8 Dec 2021 - 09:31

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Dec 2021 - 09:31

Onsdagens Europatips blir ett tvådagarskalas innehållandes bland annat Champions League och Europa League. Däremellan ska vi även rota i skotska Premiership och League One från England. Flera fina drag utlovas i jakten på 13 rätt. Ta del av analysen nedan!


Spelstopp: 20:441. Bayern München - Barcelona 1

Barcelona har ingen rolig afton framför sig i München. Förutsatt att Benfica gör jobbet mot Dynamo Kiev måste katalanerna ta tre poäng på Allianz Arena, något som inte görs i en handvändning. Xavi ser dessutom ut att få klara sig utan Fati och Pedri, två spelare som betyder enormt mycket för Barcelonas offensiv. Att förutspå ett redan slutspelsklart Bayern Münchens startelva är inte enkelt, men bortsett Sabitzer och Kimmich finns inga definitiva avbräck. Att gå på halvfart finns inte i tyskarnas vokabulär och då ytor lär uppstå mot ett förmodat desperat Barcelona lägger vi alla våra ägg i värdarnas korg. Ettan singlas.


2. Manchester United - Young Boys 1

Ralf Rangnick fick en bra start på sitt nya tränarjobb då Manchester United i helgen besegrade Crystal Palace. Sedan tidigare är De röda djävlarna klara för slutspel i Champions League, men vi tror inte att Rangnick väljer att vaska matchen mot Young Boys för den sakens skull. Schweizarna måste vinna för att ha chans på Europa League, något som betyder att United kommer att få fina ytor att ställa om på. Elanga, Greenwood och Rashford gynnas alla av detta och för engelsmännens del ges ett ypperligt tillfälle att fortsätta bygga momentum. Ettan står stadigt allena på Old Trafford.


3. Atalanta - Villarreal 1

Atalanta och Villarreal gör upp om andraplatsen bakom Manchester United. Förutsättningarna inför drabbningen i Bergamo är glasklara. Atalanta måste vinna för att ta sig vidare medans Villarreal löser avancemang vid oavgjort. Den gula ubåten har inte imponerat mot slutet, men är det något Unai Emerys mannar kan göra är det att spela på resultat. Atalanta är i sin tur ett plattan i mattan-lag och det lämpar sig utmärkt när förutsättningarna är som de är. Formen talar för de blåsvarta, men given är ettan inte. 1X spelas.


4. Benfica - Dynamo Kiev 1

Benfica är piskade att vinna mot Dynamo Kiev för att kunna spela vidare i Champions League. Löser portugiserna uppgiften samtidigt som Barcelona tappar poäng mot Bayern München är saken klar. Helgens derbyförlust mot Sporting formade dock en del orosmoln på Örnarnas himmel. Harmoni råder inte i klubben och även Dynamo Kiev inte kommit upp i nivå så här långt väljer vi att dra öronen åt oss när ettan valsar upp över 80 procent. Krysset är ett sunt komplement om ekonomin tillåter.


5. Salzburg - Sevilla 2

Grupp G är ett sanslöst getingbo där alla fyra lag fortfarande kan ta sig vidare. Salzburg noterade ett blytungt nederlag senast mot Lille och österrikarna missgynnas dessutom av att denna fight går av stapeln inför tomma läktare. Utan publiken i ryggen får troligtvis läsklaget inte den öppna matchbild de gärna vill åt. Sevilla är ett välorganiserat manskap som, även om de inte imponerat nämnvärt hittills, ska ses med god segerchans till rådande förutsättningar. Mir, Rakitic och Ocampos är alla potentiella matchvinnare. Spikad tvåa.


6. Wolfsburg - Lille 2

Wolfsburg har inte lyft sig under Florian Kohfeldts ledning. Vargarna går trögt i Bundesliga och fjolårets ramstarka defensiva led tycks vara så gott som bortblåsta under innevarande säsong. En anna faktor som talar emot värdarna är att publikkapaciteten är kraftigt reducerad på grund av nya restriktioner. Lille får således en ypperlig möjlighet att försvara förstaplatsen de anländer till Niedersachsen med. Les Dogues har trummat igång mot slutet och med spetsspelare som Yilmaz och David ska de kunna lösa minst en pinne på Volkswagen Arena. X2 är ett fräckt drag.


7. Livingston - Hibernian 1

Vi lämnar Champions League därhän och fokuserar istället på skotska Premiership. Hibernian noterades för en meriterande bronspeng i fjol, men den placeringen är gästerna inte nära att upprepa i år. Formen är nere i källaren och när tvåan trots det målas upp som solklar favorit av tipparna är det läge att blicka åt andra hållet. Livingston håller till i bottenstriden, men sett till vad värdarna presterat på det gröna schackfältet är det en missvisande tabellplacering. Med gott om spelvärde i västerled kan den övervärderade tvåan lämnas därhän. Strecka från vänster.


8. MK Dons - Plymouth 1

Plymouth tillhörde för bara några veckor sedan toppstriden i League One, men det går fort i hockey. Tre raka nederlag i ryggsäcken innebär att Bojan Djordjic gamla lag tappat mark och vi blir inte förvånade om ytterligare ras är att vänta inom det närmsta. Milton Keynes Dons är i sin tur på väg åt andra hållet. Fyra segrar på de fem senaste vittnar om detta och i Scott Twine finns en av League Ones formstarkaste spelare för dagen. Att han blir tungan på vågen denna afton är inte otänkbart. Ettan spikas till trevlig procent.


9. Wigan - Shrewsbury X

Säsongen 19/20 trillade Wigan ur The Championship och i fjol var de även nära på att trilla ur League One. Under innevarande säsong har The Latics dock tagit sig samman. Toppstrid råder efter imponerande 12-2-4 på 18 omgångar, men det är inte en rad som rättfärdigar över 75 procent på ettan. Shrewsbury är inte alls några duvungar. Fyra poäng av sex möjliga mot Sunderland och Charlton skvallrar om detta och här ska gästerna inte uteslutas från ytterligare poängplock. Alla tecken ska med ögonaböj.


10. Napoli - Leicester X

Över till torsdagen och Europa League där Napoli tar emot Leicester. Italienarna är piskade att vinna för att ta sig vidare, men det finns samtidigt flera faktorer som stör. Insigne, Koulibaly och Osimhen är alla potentiellt blytunga avbräck för Napoli som också visar nedåtgående trend. Lyckligtvis för Spalletti och companys del gör även Leicester detsamma. Tielemans och Fofana finns inte tillgängliga denna torsdag och hade det inte varit för det magiska värdet hade tvåan kunnat lämnas utanför leken. Leicester är vidare på oavgjort men det går inte att lita på gästerna i rådande slag. När strecken sitter som de gör föredras hela spannet.


11. Real Sociedad - PSV Eindhoven X

Real Sociedad har överpresterat de underliggande siffrorna ända sedan säsongen drog igång, något som mot slutet har börjat bita baskerna i ändan. Bortsett skrattmatchen i Copa del Rey har La Real torskat tre raka tävlingsmatcher. Att få till ett trendbrott mot PSV utan Merino och Silva blir ingen promenad i parken. Holländarna saknar i sin tur målkungen Zahavi, men det finns gott om alternativ bakom israelen. Sociedad måste öppna sig i jakten på avancemang, något som borgar för fina omställningslägen för gästerna. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


12. Sparta Prag - Bröndby 2

Sparta Prag har inte kunnat utmana Lyon och Rangers om de två översta platserna. Tredjeplatsen och vidare spel i Europa Conference League ska dock tjeckerna kunna klara av. Bröndby har i sin tur bara mäktat med två inspelade poäng, ett facit som kräver seger i den tjeckiska huvudstaden för chans på fortsatt Europaspel. När svenska folket väljer att gå bärsärk på ettan välkomnar vi Simon Hedlund och company in i värmen. Hemmasegern ligger dock närmast till hands. Gubben (etta-tvåa) liras.


13. Legia Warszawa - Spartak Moskva 2

Legia Warszawa och Spartak Moskva gör, likt Napoli och Leicester, upp om de två översta platserna i Grupp C. Polackerna har blandat sig i kampen om avancemang efter två raka segrar, men då de måste öppna upp sig denna afton misstänker vi att det roliga tar slut. Spartak Moskva är ett bättre lag i grunden och lyckas ryssarna bara ligga rätt i sina positioner ska de kunna kontra bort ett naivt Legia. Strecken ser ut att landa där de ska vilket gör att tvåan tornar upp sig som en fin spik.


Kupongens kassaskåp

Manchester United

Gräs och ett betydligt bättre lag är bara några av faktorerna som talar för Manchester United. Young Boys måste gå framåt och blir då sönderkontrade även om Rangnick väljer att lufta reserverna.


Varningens finger!

Shrewsbury

Shrewsbury har tagit fyra poäng mot Sunderland och Charlton och ska inte uteslutas från poängplock mot Wigan. Högersidan måste synas tidigt.144 rader
1. B.München - Barcelona 1
2. Man United - Young Boys 1
3. Atalanta - Villarreal 1x
4. Benfica - Dynamo Kiev 1
5. Salzburg - Sevilla 2
6. Wolfsburg - Lille x2
7. Livingston - Hibernian 1
8. MK Dons - Plymouth 1
9. Wigan - Shrewsbury 1x2
10. Napoli - Leicester 1x2
11. Real Sociedad - PSV 1x
12. Sparta Prag - Bröndby 12
13. Legia Warsz. - Sp.Moskva 2


864 rader
1. B.München - Barcelona 1
2. Man United - Young Boys 1
3. Atalanta - Villarreal 1x
4. Benfica - Dynamo Kiev 1x
5. Salzburg - Sevilla 2
6. Wolfsburg - Lille x2
7. Livingston - Hibernian 1x
8. MK Dons - Plymouth 1
9. Wigan - Shrewsbury 1x2
10. Napoli - Leicester 1x2
11. Real Sociedad - PSV 1x2
12. Sparta Prag - Bröndby 12
13. Legia Warsz. - Sp.Moskva 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto