Stryktipset Tips Lördag 7/1

Publicerad på 6 Jan 2023 - 23:43

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Jan 2023 - 23:43

FA-cupen dominerar lördagens Stryktips från start till mål. Lag från Premier League hela vägen ner till League Two ska synas i sömmarna på en bong som innehåller mängder av spännande drag. För att ta del av våra bästa sådana är det bara att dyka ned i analysen. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool - Wolverhampton 1
Kupongens största favorit hittas på Anfield där Liverpool tar emot Wolverhampton. 1-3 i nacken mot Brentford var ingen vacker syn för värdarna som behöver höja sig flera hack för att ta rygg på striden om Champions League-platserna i Premier League. Wolverhampton behöver i sin tur höja sig för att lämna bottenträsket. 1-1 i derbyt mot Aston Villa var ett steg i rätt riktning men här får Lopeteguis gäng finna sig i att slå ur underläge. Liverpool är en urkraft på Anfield och vinner detta bekvämt trots hård streckning. Spikad etta.

2. Brentford - West Ham 2
Londonderby från Gtech Community Stadium där Brentford ska försöka upprepa bedriften från dagen innan nyårsafton. Då kläddes West Ham av med 0-2 på London Stadium men i FA-cupens tredje runda råder andra förutsättningar när aktörerna återigen strålar samman. På sin hemmabana förväntas The Bees ta tag i taktpinnen och med en förmodat roterad startelva är jag inte säker på att de lyckas komma upp i nivå. West Ham trivs som bäst när de slipper ansvara över tempot och här lockar högersidans mustiga spelvärde klart mest. X2.

3. Middlesbrough - Brighton 2
Brighton körde över Everton med 4-1 och visade att en Europaplats är en rimlig målsättning när The Seagulls har sin dag. Ferguson, Mitoma och March var bara några av herrarna som imponerade och trion kan mycket väl sänka även Middlesbrough i FA-cupen. Boro har genomgått en minst sagt positiv förvandling sedan Michael Carrick tog över skutan men här får de finna sig i att slå ur underläge. Tvåan är en vettig utgång på Riverside Stadium. På större system följer krysset med som säkerhetsbälte.

4. Hull - Fulham X
Fulham tog sin tredje raka seger när Leicester besegrades med 1-0 häromdagen. Aleksandar Mitrovic hette matchvinnaren och serben är den enskilt största anledningen till att The Cottagers befinner sig på den övre halvan i Premier League. Marco Silva kan med det sagt rotera friskt i sin startelva denna lördag och då väljer vi att ställa oss frågande till Fulhams stora favoritskap. Hull har skärpt till sig sedan Liam Rosenior tog över skutan och i denna inspirerande uppgift vill vi inte räkna bort “Tigrarna”. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

5. Sheffield Wednesday - Newcastle X
Sheffield Wednesday övertygar stort i League One där de tillsammans med Ipswich är givna kandidater till att gå raka klivet upp i The Championship. En stark defensiv är den största anledningen till detta och vi blir inte förvånade om ett förmodat roterat Newcastle får svårt att hitta rätt. 0-0 mot Arsenal var imponerande från “Skatorna” som dock inte åstadkom mycket i sin offensiv. Det blir inte lätt att göra det på Hillsborough heller, särskilt inte så lätt som tipparna tycks tro. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Blackpool - Nottingham 2
Nottingham tog tre blytunga poäng när de besegrade Southampton med 1-0 på sydkusten. Awoniyi blev matchens enda målskytt men anfallaren lär knappast finnas med i startelvan mot Blackpool. Forest har dock en bred trupp efter sommarens galna transferfönster och jag blir inte förvånad om Coopers gäng dominerar händelseförloppet på Bloomfield Road. Blackpool har det motigt just nu och besitter inte alls samma bredd i sin trupp som lördagens kombattanter. Tvåan är en vettig spik upp till 55 procent.

7. Bournemouth - Burnley 2
Bournemouth har varit iskalla sedan återstarten och går med rejäla kliv mot bottenstrid i Premier League. Spelarmaterialet håller med handen på hjärtat inte för nytt kontrakt och vi tror dessutom att det kan vara färdigspelat i FA-cupen när Burnley står på andra sidan. Vincent Kompanys gäng visade i Ligacup-matchen mot Manchester United att de redan nu är redo för spel i finrummet och här kan gästerna mycket väl komma att diktera matchtempot. Till vad som ser ut att bli jämna streck är tvåan en fräck spik.

8. Millwall - Sheffield United X
Det luktar tight och målsnålt om bataljen på The Den. Millwall sätter inte sällan defensiven i första hand och “Lejonen” begår heller inte sällan jämna duster med lördagens kombattanter. Sheffield United har tillsammans med Burnley seglat iväg i toppen av The Championship och kommer de upp i ansenlig nivå är detta deras fight att dominera. Två defensivt starka lag får oss med det sagt att inledningsvis blicka mot krysset. Ska det garderas anser vi att det räcker med tvåan för att rätta grönt.

9. Fleetwood - QPR 1
Fleetwood gör det stundtals bra i League One men Scott Browns gäng kommer få svårt att tillhöra något annat tabellskikt än det i mitten. En inspirerande uppgift stundar med det sagt i FA-cupen då Queens Park Rangers gästar Highbury Stadium denna lördag. Neil Critchley har ännu givits för kort tid för att hinna implementera sina idéer hos The Hoops men de inledande insatserna under Liverpools gamla ungdomstränare har inte lovat guld och gröna skogar. Här blir tvåan alldeles för betrodd och det är faktiskt läge att vända på klacken och blicka mot värdet till vänster. Tvåan är ett möjligt avslag.

10. Ipswich - Rotherham 1
Ipswich spelar den bästa fotbollen i hela League One och det skulle faktiskt förvåna om The Tractor Boys inte tillhör The Championship kommande säsong. Kieran McKenna är en spännande tränare att följa och den gamla assistenten till Ole Gunnar Solskjaer kan mycket väl lotsa sina adepter till en stark insats mot motstånd från The Championship. Att Rotherham värderas som klara underdogs på Portman Road säger mycket om deras tillkortakommanden och här lutar vi åt att oddsmarknaden är helt rätt ute. Spikad etta trots marginell överstreckning.

11. Shrewsbury - Sunderland 2
Shrewsbury har det väldigt tufft i League One där värdarna ståtar med tre raka förluster. Defensiven är inte på önskvärd nivå och mot ett Sunderland som fått proppen ur i motsatt riktning av planen tror vi att The Shrews lidelse kan förlängas. Firma Stewart/Diallo kan oerhört mycket på egen hand för gästerna som kan göra mål på flera olika sätt. Det ska nämnas att duon kan komma att få sparsamt med speltid men Tony Mowbray saknar inte ersättare av godkänd sort. Tvåan är trolig och lämnas på egna ben.

12. Grimsby - Burton 1
Grimsby Town bedriver en relativt anonym tillvaro i League Two där värdarna ska kunna klara sig undan bottenstrid. Det saknas dock en del för att utmana om playoff-platser till League One. I samma division bedriver Burton bottenstrid. Gästerna har faktiskt den sämsta defensiven i hela tredjeligan där 50(!) insläppta mål är allt annat än muntra siffror. Fullt fokus behöver riktas mot nytt kontrakt och här kan besökarna mycket väl få problem. Alla tecken föredras, ska något skippas är det tvåan.

13. Luton - Wigan 1
Luton blev domedagsstämplade när Nathan Jones försvann till Southampton. Rob Edwards har dock lyckats fylla lyckan efter walesaren på väldigt kort tid och med tre raka segrar har The Hatters återigen blandat sig i striden om playoff-platser i The Championship. Wigan är inte i närheten av dessa placeringar. Kolo Tourés defensiv läcker så det står härliga till och The Latics har knappast råd med ett cupäventyr om de ska hålla sig kvar i The Championship. 1X är ett värdesäkrat lås.

Kupongens kassaskåp
Liverpool
Liverpool är normalt urstarka på Anfield och mot ett för dagen svagt Wolves gör de rödklädda jobbet. Ettan lämnas på egna ben.

Varningens finger!
Hull
Fulham blir väl stora favoriter på MKM Stadium där Hull inte skojas bort hur som helst. Den lågt streckade vänstersidan är av yppersta vikt.144 rader
1. Liverpool - Wolverhampton 1
2. Brentford - West Ham x2
3. Middlesbrough - Brighton 2
4. Hull - Fulham 1x2
5. Sheffield W. - Newcastle 1x2
6. Blackpool - Nottingham 2
7. Bournemouth - Burnley 2
8. Millwall - Sheffield United x
9. Fleetwood - QPR 1x
10. Ipswich - Rotherham 1
11. Shrewsbury - Sunderland 2
12. Grimsby - Burton 1x
13. Luton - Wigan 1x

864 rader
1. Liverpool - Wolverhampton 1
2. Brentford - West Ham x2
3. Middlesbrough - Brighton x2
4. Hull - Fulham 1x2
5. Sheffield W. - Newcastle 1x2
6. Blackpool - Nottingham 2
7. Bournemouth - Burnley 2
8. Millwall - Sheffield United x2
9. Fleetwood - QPR 1x
10. Ipswich - Rotherham 1
11. Shrewsbury - Sunderland 2
12. Grimsby - Burton 1x2
13. Luton - Wigan 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto