Topptipset Tips Fredag 9/12

Publicerad på 9 Dec 2022 - 10:44

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Dec 2022 - 10:44

Fredagens Topptips är ett mustigt kupongstycke hämtat ur det finaste av musterier. Äventyret löper över två dagar och VM-kvartsfinalerna ska bli vansinnigt spännande att följa. Engelsk ligafotboll från tre olika divisioner och Taca da Liga gör kupongen komplett. Häng med!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Nederländerna - Argentina 2

Kupongens första fight är ett glödhett rivalmöte mellan Nederländerna och Argentina som har alla förutsättningar att bli något alldeles extra. De sistnämnda har steppat upp i takt med mästerskapets gång där framför allt defensiven ser oerhört väloljad ut. Framåt handlar det mesta om Messis dagshumör och även om magikern kan sänka vilken opponent som helst på egen hand vill vi slå ett slag för “Oranje”. Nederländerna har hittills tvingats till att vara spelförande i varje match, något som inte gynnar van Gaals pragmatiska filosofi. Här kommer däremot ytor att uppstå och någon given favorit anser vi inte Argentina vara. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid tvåan.

2. Crawley Town - Hartlepool X

Crawley Town placerar sig ett par hack ovanför Hartlepool i tabellen och det tycks vara tillräckligt för att tipparna ska luta kraftigt åt vänster. Vi vill dock flagga för att värdarna är sämst i klassen vad gäller xPoints och förr snarare än senare riskerar de att dras in i striden runt giljotinen. Hartlepool är inte mycket bättre än vad tabellen visar, men trots 0-5 i brakan senast mot Stockport vill vi ändå hävda att gästerna ska kunna bjuda upp till dans denna afton. Spelvärdet till höger får absolut inte missas. Måla på med samtliga tecken.

3. Famalicao - Tondela 1

Famalicao har varit sega ur startblocken i den portugisiska Ligacupen. 1-1 hemma mot Viseu och 0-1 borta mot Torreense är inget som skrivs med på julkorten, men värdarna är trots allt ett lag som ska kunna vara med i kampen om förstaplatsen i denna grupp. Tondela håller inte samma nivå på det berömda pappret och gästernas prioritering ligger snarare i att försöka närma sig toppstriden i Segunda Liga. Bara en förlust i ligaspelet är starka papper men å andra sidan är blott tre segrar en kvitto på var de gröngulas problem finns. 1X är att betrakta som heltäckt.

4. Blackburn - Preston 2

Derby från Lancashire där Blackburn blir kriminellt övervärderade. Ska något slås fast från hösten är det att Tomassons mannar överpresterade så det stod härliga till och faktum är att bottenstrid hade varit mer rimligt än toppstrid sett till Rovers prestationer. Preston har definitivt kapacitet att störa på Ewood Park där Emil Riis är en spelare som kan lirka upp värdföreningens försvar på egen hand. Sedan 2000-talets begynnelse har The Lilywhites trivts utmärkt på denna arena och det smaskiga spelvärdet till höger får inte oss att blicka mot ettan. X2 spelas!

5. Rotherham - Bristol City 2

Bristol City är inte det lättaste av fotbollslag att förstå sig på. The Robins blandar topprestationer med långa svackor och det sistnämnda är anledningen till att gästerna inte kommer att ha med några playoff-platser att göra. Mot ett Rotherham som sprungit långt över EV ska dock de rödvita kunna fira stora triumfer. Viktor Johansson och hans kamrater är en gjuten nedflyttningskandidat som fick med sig alldeles för många poäng sett till vad prestationerna lovade under hösten. Redan här kommer verkligheten ikapp. Weimann hänger minst en balja när tvåan spikas!

6. Shrewsbury - Bolton 2

Bolton hankar sig fram i toppen av League One tack vare en stark defensiv och ett tålmodigt anfallsspel. Skörden på främmande gräs har varit mindre än vad de förtjänat och lyckas Evatt motivera sina mannar till en ansenlig insats mot ett inte märkvärdigt Shrewsbury är mycket vunnet. The Shrews fick med sig tre poäng från mötet med Lincoln men här jackas svårighetsgraden upp ett par hack. En pinne är inte otänkbar men mer än så är att hoppas på för mycket. X2 klarar sig hela vägen till grön bock.

7. Marocko - Portugal 2

Marocko stod för en klockrent genomförd matchbild mot Spanien där nordafrikanerna lyckades neutralisera européernas offensiv. Regraguis mannar var inte sena med att hota när det vankades omställningar och när Bounou stod på huvudet i straffläggningen säkrades ett historiskt avancemang. Vi tror dock att det kan ha kostat mer än vad det smakade, åtminstone vad gäller förutsättningar inför kvartsfinalen. Flera bärande pjäser – Aguerd fick bland annat bäras ut på bår – dras med frågetecken och mot ett Portugal som kunnat portionera ut speltiden över nästan hela truppen slår marockanerna ut enormt underläge. Goncalo Ramos tackade för Fernando Santos förtroende när han smällde in ett hattrick mot Schweiz och tillsammans med Silva, Fernandes och Félix bildar anfallaren en sylvass offensiv. Den ser till att Portugal spelar VM-semifinal. Spikad tvåa trots överstreckning.

8. England - Frankrike 2

Det är ett rejält tungviktsmöte som äger rum på Al Bayt Stadium. Två ifrågasatta förbundskaptener ska begå hjärnornas kamp när England och Frankrike gör upp om semifinalplats. Gareth Southgate blir kritiserad för vilken startelva han än väljer att skicka ut och här skulle det förvåna om västbäraren inte prioriterar defensiven först. Viktige Rice är ett frågetecken då han missade onsdagens träning på grund av sjukdom, men Phillips är trots allt en vettig ersättare. Englands bakre led kommer att testas av spelare som Mbappé och Dembélé, men Didier Deschamps mannar är inte immuna mot omställningar där bland andra Saka och Kane lurar. Den spelmässiga balansgången blir oerhört spännande att följa och vi spår en försiktig matchbild där aktörerna först och främst är rädda för att förlora. Krysset är därför en sund utgång, vid gardering lutar det åt öster. Om råd alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Portugal

Marocko kämpade sig till ett heroiskt avancemang mot Spanien men här tar det roliga slut. Ett fräschare och spetsigare Portugal slår ut nordafrikanerna.

Varningens finger!

Preston

Spelmässigt kan Preston mäta sig med samtliga lag i The Championship. Ett överskattat Blackburn är verkligen inget undantag. X2 all the way.

144 rader
1. Nederländerna - Argentina x2
2. Crawley Town - Hartlepool 1x2
3. Famalicao - Tondela 1x
4. Blackburn - Preston x2
5. Rotherham - Bristol City 2
6. Shrewsbury - Bolton x2
7. Marocko - Portugal 2
8. England - Frankrike 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto