DD Tips Axevalla 21/3

Publicerad på 21 Mar 2022 - 12:11

DrTrav

DrTrav

21 Mar 2022 - 12:11

DD-tips Axevalla Måndag 22/3

DD-1 1,2,3,6
DD-2 5 Global Billboard

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
6 Broadway Sun är numera fem år men som under sin treårings säsong matchades mot de bästa hästarna i kullen i Norge och detta slutade med en sjätteplats i Kriteriet. På svensk mark har även Broadway Sun visat upp sig på ett bra sätt. Det har blivit fem segrar på sina åtta besök. Broadway Sun är en kvick individ som har få övermän i klassen när det gäller fartresurser. Senast vann han på bra sätt trots en tuff öppning via 12,5 första 1000m. Att det ikväll dessutom är sprinterdistans ses som en fördel för Broadway Sun. Kommer han till ledningen ikväll är känslan att loppet är över men till 70% kommer jag gardera. Det som ligger på minuskontot är att tränaren Per Henriksen brottats med en del sjukdomar i stallet tidigare under året.

2 Mahara Gutha var positiv från ledningen senast. Han kan öppna kvickt från start och även om det är lite tuffare hästar emot ikväll skulle han från perfekt utgångsläge kunna vara den som får loppet här. Det är dessutom anmält barfota runt om vilket är positivt.

Barfota runt om blir det även för 3 Crank. Detta är en sexåring som också kan öppna kvickt och kommer bli en faktor i inledningen på loppet. Formen är god och kort distans ikväll ses som ett plus.

Min Vinnare: 6 Broadway Sun
Spets efter 500: 6 Broadway Sun / 3 Crank
Skrällen: 2 Mahara Gutha
Rankingen: A: 6,2,3 B 1,5,11,10 C 4,9,7,8

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD, 5 Global Billboard. Jag väljer att gå på honom då streckprocenten är tilltalande, endast 28% i skrivande stund. Formen är på topp för Global Billboard som i den senaste starten satte nytt rekord som tvåa. Magnus Jakobsson som körde senast och även är tränare har full koll på vart sin häst befinner sig för dagen och i min bok kommer vi få se en optimistisk kusk ikväll på tävlingsbanan. Det är debut över 2640m men med tanke på det Global Billboard visat upp tidigare ser jag detta som en plusfaktor och utan för mycket jobb på egen hand längs vägen ikväll kommer vi få se Magnus Jakobsson blåsa ner samtliga här. Spik.

Motbud
2 Calamari har svarat för två starka prestationer för Ulf Stenströmer. I årsdebuten avgjorde han enkelt från dödens och i den senaste starten stod Calamari för en rapp avslutning ute i spåren där klockan stannade på 12,5 sista 700m. Detta är en individ som är under utveckling och från ett perfekt läge ikväll talar mycket för att Calamari hittar till ledningen och väl i den positionen ska han sen slås. Främsta motbudet till min spik.

Nämner även 8 Global Commission som ikväll gynnas av den längre distansen och skulle det bli aningen för högt tempo på loppet ikväll kommer Global Commission plocka många placeringar tillslut. Utgångsläget är inte det bästa men gynnas även av att blivit nedstucken ett hack i banan nu.

Min Vinnare: 5 Global Billboard
Spets efter 500: 2 Calamari
Skrällen:
Rankingen: A: 5 B 2,8,1,9,11,10 C 4,7,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto