DD Tips Jägersro & Solvalla 14/12

Publicerad på 14 Dec 2022 - 10:23

DrTrav

DrTrav

14 Dec 2022 - 10:23

Dagens Dubbel Solvalla & Jägersro 14/12

DD-1 1,2,4,7,9,10
DD-2 2 Vegas Wania

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
4 Global Agreement väljer jag att ranka före favoriten Bravo Sabotage eftersom jag är inne på att Peter Untersteiner kan ta längden från start och hitta till ledningen. Som bekant är ledningen en mycket fördelaktig position på Jägersro och han är van att tävla med skor och trivs över den korta häcken.

2 Bravo Sabotage lär göra vad han kan för att ta emot tipsettan från start och lyckas han med det är mycket vunnet. Han är van tuffare konkurrens och kommer senast från en V75-final och går ner lite i klass nu.

Det kan gå undan från start och då kommer en sådan som 9 Frodo Cash in i matchen. Segern senast var i ett enklare gäng men jag blev imponerad näst senast när han var riktigt tapper från dödens och att han blev avslagen i dom sista stegen av en så pass bra häst som Orkan Von Haithabu är inte mycket att säga om.

7 Call Me Brodda tycker jag har tänt till rejält på slutet igen och på äldre dagar verkar det som att hon trivs allt bättre med rygglopp. Med lite tempo och draghjälp under vägen kan hon avsluta fort till slut.

Min Vinnare: 4 Global Agreement
Spets efter 500m: 4 Global Agreement / 2 Bravo Sabotage
Skrällen: 9 Frodo Cash
Rankingen A:4.2.9 B:7.1.10 C:6.8.3.5

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
2 Vegas Wania kommer jag att spika i det här loppet med flera fina tvååringar. Det är en häst som är under rejäl utveckling och jag har verkligen fastnat för honom. Han har förvisso fått se sig besegrad av favoriten 6 Inspiration två gånger om men näst senast utmanade han honom hela vägen in i mål från dödens när Inspiration kördes i ledningen. Att det är medeldistans nu istället för kort distans tror åtminstone jag är en enorm fördel för Vegas Wania och då tror jag faktiskt att han slår Inspiration den tunga vägen.

Motbud
6 Inspiration har visat upp en startsnabbhet som borde ta honom hela vägen till ledningen och han har som sagt varit före min spik i mål vid två tillfällen. Det kan bli en spännande duell över upploppet men jag tror att Magnus A Djuse får vika in årorna den sista biten över medeldistans.

3 Immortal Doc avslutade rappt bakom Vegas Wania och frustration senast. Han jagar alltjämt sin första seger men har stött på idel bra motstånd och att Björn Goop sitter upp för första gången är intressant.

Min Vinnare: 2 Vegas Wania
Spets efter 500m: 6 Inspiration
Skrällen: 3 Immortal Doc
Rankingen A:2 B:6.3 C:8.4.9.1.7.5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto