DD Tips Solvalla & Bjerke 8/3

Publicerad på 8 Mar 2023 - 11:06

DrTrav

DrTrav

8 Mar 2023 - 11:06

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 8/3

DD1: 6 Pure Atlas
DD2: 5,6

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2100m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD, 6 Pure Atlas. Detta är en individ som tidigt i karriären visade högt kunnande. Han inledde karriären med att springa gå imål på 1.13,7 i ett försök till Uppfödningsloppet och efter det inkasserades fem segrar på åtta starter. Han har dock brottats med en hel del galopper i programmet efter det och är inte helt att lita på. Men utan galopperna på kontot hade Pure Atlas befunnit sig i en helt annan klass idag. Bland annat har man varit ute i E3 och i Håkan Wallner Memorial vilket säger en del och kapaciteten. Senast handlade det om debut för Frode Hamre och Pure Atlas såg inte rumsren ut. Men till kvällens start ändrar man en hel del i utrustningen och min känsla är att Frode Hamre lyckas hitta rätt med sin kommande stjärna ikväll. Felfri är detta en toppchans för Pure Atlas och till intressante 30% kommer jag ta ställning och spika.

Motbud
2 Callas har visat bra form på slutet och är under fin utveckling. Utgångsläget är positivt och skulle stallkamraten Pure Atlas komma bort är Callas tidig därbakom.

7 The Baron gjorde mini comeback senast och fick då ge sig från ledningen. Men nu med loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt och det lär bli full laddning från start. För den som väljer att gardera loppet är även The Baron tidig på kupongen.

Min Vinnare: 6 Pure Atlas
Spets efter 500m: 7 The Baron
Skrällen: 2 Callas
Ranking: A 6 B 2,7,8,11,9,10 C 3,5,1,4

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
5 Drill var senast favorit på V86 trots ett tufft utgångsläge med bakspår, men efter att fått en bra resa såg man säger aktuell ut ända fram till 250m före mål då det blev en snöplig galopp. Från stallet meddelar man på att galoppen ska ses som ett olycksfall i arbetet och man räknar med en bra insats ikväll. Drill såg fin ut i loppet och ikväll från ett bättre utgångsläge lär siktet vara inställt på ledningen från start. Väl in den positionen har det blivit två segrar på tre försök och han är hästen att slå för övriga.

Jag väljer dock att dubbla systemet med 6 Sultan Sea som har fyra segrar på sina fem senaste starter. Senast var man ute på V75 och vann på bra sätt. Nu är utgångsläget aningen långt ut bakom bilen och motståndet tuffare. Men Sultan Sea är under fin utveckling och ska inte nonchaleras ikväll med tanke på formen.

2 Agassi Broline gör första starten på ett halvår och har således en svårbedömd formkurva. Men detta är en individ med högt kunnande som ikväll fått ett spännande utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Drill
Spets efter 500m: 5 Drill
Skrällen:
Ranking: A 5,6 B 2,7,9,11,1 C 3,4,12,10,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto