GS75 Tips Romme 15/1

Publicerad på 14 Jan 2023 - 23:18

DrTrav

DrTrav

14 Jan 2023 - 23:18

Romme står som värd för söndagens Gs75-omgång. Jag spelar med två spikar i omgången som jag hoppas leder från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Romme 15/1
GS75-1 1.3.4.5.6
GS75-2 1.2.10
GS75-3 6 Skuggfaksen
GS75-4 7 Ceboruco
GS75-5 1.2.4.6.7.8
GS75-6 1.2.3.7.11
GS75-7 2.3.4

1350 rader x 1 kr = 1350kr

Dagens Dubbel Romme 15/1
DD-1 1.2.3.7.11
DD-2 3 Yavapai Point

5 rader x 50kr = 250kr


bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
Spelbolag med fasta odds på trav: 

GS75-1 2140m Auto
6 Chablis Ribb gick helt okej till slut senast efter en invändig resa och kommer rimligtvis ha gått framåt formmässigt med den genomköraren. Hon är ruskigt snabb från start och jag har svårt att se att någon skulle kunna utmana henne den första biten och planen är att leda från start till mål.

5 Order To Fly är en rutinerad herre som har hunnit bli 13 år. Han har matchats i gulddivisionen inom V75 på slutet och även om det inte slagit några gnistor om honom så går han ner rejält i klass nu och är en normalt en tidig utmanare.

4 Remarkable Feet är även han van tuffare konkurrens och är mycket bättre än vad man kan utläsa av raden. Nu har han inte startar sedan i Oktober och låter inte vässad på något sätt och det måste säkerligen klaffa lite. Jörgen Westholm trivs dock som fisken i vattnet på Rommetravet och jag vågar inte nonchalera honom.

1 Djokovic kommer bli över från start och kan få trafikproblem men han har sin bästa bit tillslut och löser det sig med positioner under vägen kommer han att flyga lågt över upploppet.

3 Balotelli Crown måste ha det lite serverat och ska köras på chans men från ett perfekt utgångsläge borde han kunna hitta en hygglig position från start och med rätt ryggar under vägen kan det vara en kantboll.

Min Vinnare: 6 Chablis Ribb
Spets efter 500m: 6 Chablis Ribb
Skrällen: 3 Balotelli Crown
Rankingen A:6.5 B:4.1.3.8.7.9.12 C:2.11.10

GS75-2 2140m Auto
1 Sioux Kung X är en stor häst som än så länge är mer stark än snabb och han var mycket rejäl vid segern näst senast. Senast fick han ett tufft lopp och hade dessutom problem med krävande förutsättningar och trivdes inte på banan och jag lägger inte allt för stor vikt på den prestationen. Förhoppningsvis blir banan mer till hans fördel nu och skulle han ta sig till ledningen tror jag han vinner loppet.

10 Hidalgo Simoni tycker jag har visat klart högst kapacitet i fältet och även om han säkerligen behöver något lopp i kroppen måste han räknas tidigt i det här sällskapet. Motståndet håller inte någon högre klass och han skulle kunna runda allt trots att han inte har någon toppform.

2 Royal Bite är inte så tokig och att han är anmäld med en amerikansk sulky för första gången är spännande. Jörgen Westholm sitter upp istället för Tomas Pettersson och från ett perfekt utgångsläge borde han kunna få ett passande lopp. Han har styrkan som sitt främsta vapen och skulle gynnas av ett högt tempo på loppet.

Min Vinnare: 1 Sioux Kung X
Spets efter 500m: 7 Intensity / 1 Sioux King X
Skrällen: 2 Royal Bite
Rankingen A:1.10.2 B:7.9.8.12.6 C:4.5.3.11.

GS75-3 2140m Volt
6 Skuggfaksen är fortfarande orutinerad och har massor av kapacitet inombords som han ännu inte har visat fullt ut. Han gick bra till slut senast efter en invändig resa och är under kraftig utveckling och nu tror jag att han är redo för en riktigt stark prestation. Täta starter och Mats E Djuse upp är mycket spännande och med hjälp av springspåret tror jag att han sitter i ledningen om kusken prickar starten. Ett par hästar sticker ut på förhand och jag har mest känsla för Skuggfaksen som jag väljer att spika.

Motbud
4 L.Q Rille har uppvisat en fin talang som har resulterat i tre segrar på sju starter hittills. Han är kvick iväg ur volten och borde komma iväg bra trots sitt snäva startspår och skulle han snuva min spik på ledningen är det en bra chans.

1 Guli Bamse såg väldigt formstark ut senast och kunde vinna loppet tämligen enkelt. Han visade ingen startsnabbhet från samma utgångsläge senast men han kommer att få en passande resa på innerspåret och har fart för att utmana.

Min Vinnare: 6 Skuggfaksen
Spets efter 500m: 6 Skuggfaksen / 4 L.Q Rille
Skrällen:
Rankingen A:6 B:4.1.9.12.2.14. C:10.8.7.3.13.11.5

GS75-4 2140m Volt
7 Ceboruco trodde jag en del på inför senast men Ontario Bro öppnade sylvasst från innerspåret och han lyckades inte ta sig till ledningen. Han fick ett tufft lopp på en krävande bana och höll klart bra som trea och formen är på plats. Nu ser jag inte några raketer ut invändigt och på Romme är det även vinklad startvinge som gör att det blir lättare att komma till från spåren längst ut i banan. Jag är inne på att han tar sig hela vägen till ledningen och sedan ska det vara en bra chans att vinna loppet. Jag spikar till spelvärda 10% i skrivande stund.

Motbud
6 Dazzling Diva vann tre lopp som fyraåring och det är en tuff dam som tål att göra jobb på egen hand. Hon gick bra efter uppehåll senast och är ganska kvick ut från start och borde kunna söka sig en bra position direkt.

13 Gigolo La Marc verkar vara en helt ny häst efter sitt Tysklands-äventyr och han avslutade klart bra senast i återkomsten på svensk mark och var före Ceboruco i mål. Utgångsläget drar ner chanserna men vid tempo på loppet är han med långt fram i den här spårtrappan.

Min Vinnare: 7 Ceboruco
Spets efter 500m: 7 Ceboruco
Skrällen:
Rankingen A:7 B:6.13.2.12.4.3.8.11.1.14. C:10.15.9.5

GS75-5 1640m Auto
2 Tekno Lynet var fantastiskt fin vid segern senast och har gått framåt för varje start. Kort distans är dessutom ett plus och är han lika bra som senast är det såklart en mycket bra chans nu också, men det saknas inte motstånd.

7 Orvar Mollyn är numera hos Öistein Tjomsland men han fungerade inte i debuten senast och galopperade dubbelt. Nu gör man lite justeringar som förhoppningsvis ska falla väl ut och autostart är ett plus.

6 Dellenit var ute på V75 senast och var slagen tidigt från ledningen men han slet med aktionen under loppet och såg inte helt körbar ut och motståndet var dessutom tufft. Utifrån det tycker jag han gjorde det bra som fyra och han är en av många med segerchans i det här loppet.

Min Vinnare: 2 Tekno Lynet
Spets efter 500m: 2 Tekno Lynet / 3 Harry Växus
Skrällen: 6 Dellenit
Rankingen A:2.7.6 B:1.8.4 C:3.5

GS75-6 2140m Volt
11 Thai Swagger borde hamna bra till från start från sitt springspår och har visat en bra form på slutet utan att få sätta nosen först. Han har sin bästa bit till slut och det känns som att han står på tur för en seger.

2 Bovary Face har visat väldigt höga toppar men är inte alls att lita på och hon visade inget extra i sin regidebut senast. Med lopp i kroppen borde hon vara klart bättre nu och kliver hon bara iväg från det snäva startspåret ser uppgiften vettig ut.

1 Current Leader är ingen raket ut men kan dra nytta av startspåret och det låter som att man vill testa honom i ledningen nu. Insatsen senast var bra och från ledningen blir han att räkna med, även om han har lite svårt att vinna lopp.

3 Coffey har det varit en del snack om på V75 men han har inte glänst och måste visa mer men när han går ner i klass och bara är spelad till 5% är han värd att plocka med på kupongen.

7 Zätas Forever Star var blek senast men banan var inte till hans fördel. Han trivs annars med årstiden och brukar gå fort till slut när han får dom rätta ryggarna.

Min Vinnare: 11 Thai Swagger
Spets efter 500m: 1 Current Leader / 2 Bovary Face
Skrällen: 3 Coffey
Rankingen A:11.2 B:1.3.7.12.5.4.9.13.10 C:8.14.6

GS75-7 2640m Auto
3 Yavapai Point lyfte jag fram som en skräll senast på V86 efter att han hamnat helt utanför spelarnas radar efter tre raka galopper i raden och han gjorde det helt okej som femma men hamnade för långt bak i kön för att kunna komma in i matchen på allvar. Näst senast gick han mycket bra efter en galopp och med två lopp i kroppen nu känns han klart intressant från ett bättre utgångsläge. Han är inte att lita på men Jörgen Westholm håller hästen högt och det är en urstark häst som är klart gynnad av distansen. Skulle han tävla på topp blir jag inte förvånad om han vinner den tunga vägen och 5% är märkligt låg spelprocent.

2 Rally Juvelen galopperade senast men med bilstart borde hon gå iväg felfritt nu. Hon är kvick iväg från start och kommer med största sannolikhet att sitta i ledningen omgående och sedan är det hästen att slå för övriga. Hon har en bra chans att vinna loppet men blir väl stor favorit (65%) och jag tycker det finns mer spännande hästar i loppet.

Jag nämner även 4 Impressive Sisu som fick göra jobbet utvändigt om Itso Sisu senast och höll klart bra som tvåa. Om formen är intakt är han med där framme till slut.

Min Vinnare: 3 Yavapai Point
Spets efter 500m: 2 Rally Juvelen
Skrällen: 4 Impressive Sisu
Rankingen A:3.2.4 B:6.7.1.10.9 C:8.12.11.5

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto