GS75 Tips Umåker 8/1

Publicerad på 7 Jan 2023 - 23:41

DrTrav

DrTrav

7 Jan 2023 - 23:41

Umåker står som värd för veckans GS75-omgång och som vanligt så här års är det isbana som gäller. Jag spelar med en spik i omgången, 5 Eskimo Brother i den femte avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

Gs75 Umåker 8/1
GS75-1 8.10
GS75-2 1.2.3.4.8.9.10
GS75-3 5.10.13
GS75-4 4.9
GS75-5 1.2.4
GS75-6 5 Eskimo Brother
GS75-7 3.7.9.10

1008 rader x 1 kr = 1008kr

Dagens Dubbel Umåker 8/1
DD-1 5 Eskimo Brother
DD-2 10 Tim Jerry

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Volt
8 Grit Brodda står med ett springspår på fyrtio meters tillägg och det är endast två hästar som startar i volterna framför vilket gör att Sandra Eriksson borde kunna köra sig hela vägen till ledningen om hon prickar starten väl. Hon blev lite loj i ledningen senast och såg slagen ut när den utvändiga hästen kopplade greppet i sista sväng men hon visade prov på en grym inställning och krigade sig tillbaka över upploppet. Bra chans till spets och slut.

10 A Knight’s Victory trivs på isen och brukar kunna bjuda på rejäla avslutningar när hon får sitt typ av lopp. Om Grit Brodda agerar lite trögt som senast kan hon få svårt att hänga med i A Knight’s Victory’s tempoväxling. Jag väljer att låsa loppet på dessa två men tar man även med 5 Magic From Hill och 9 Bag in Box borde man kunna sitta hyfsat lugn i båten.

Min Vinnare: 8 Grit Brodda
Spets efter 500m: 8 Grit Brodda
Skrällen:
Rankingen A:8.10 B:5.9 C:2.6.1.3.4.7

GS75-2 1640m Auto
4 Rerack är lite svår att sätta in i loppet men av det jag har sett i det finska arkivet verkar det vara en häst som bör hävda sig väl i den här typen av lopp. Han har dessutom uppvisat en bra form på slutet och kan stoltsera med tre segrar i raden och avslutningen senast var av bästa sort.

3 Aesthetic kommer från några sämre prestationer men kan mer än det han har uppvisat på slutet. Han kan dessutom öppna snabbt från start och ska ha en bra chans att nå tätpositionen. Ledningen över kort distans känns spännande och Ulf Ohlsson får chansen i sulkyn.

10 Inferno Sisu är nog loppets bästa häst men han fungerade inte på isen under V75-omgången från Umåker. Utgångsläget är inte till hans fördel men samtidigt går han ner i klass och möter ett passande motstånd.

1 Sweet Candy Girl debuterar från ett framspår bakom bilen och det är alltid ett frågetecken men det låter på stallet som att hon kommer öppna sylvasst från start och lyckas man försvara innerspåret kör man där så länge lampan lyser.

2 Önas Queen är inte så tokig men det har strulat mycket för henne med galopper och strykningar om vartannat. Hon fick åtminstone en genomkörare efter galopp senast och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Ett skrällbud om hon sköter sig.

Min Vinnare: 4 Rerack
Spets efter 500m: 3 Aesthetic / 1 Sweet Candy Girl
Skrällen: 2 Önas Queen
Rankingen A:4.3 B:10.1.2.9.8 C:11.7.5.12.6

GS75-3 2140m Volt
10 Klocksve Adrian är loppets bästa häst och skall ses med en mycket bra chans att vinna loppet men jag tror inte han kommer att få något gratis här. Han är omgångens största favorit i skrivande stund men jag tycker inte att hans segerchans motsvarar spelprocenten (76%).

5 Laggaprinsen är inte helt okomplicerad och spår fem i volten känns inte optimalt men om han kliver iväg felfritt borde det vara en bra chans att kunna avancera fram till ledningen efter en bit. I den positionen tror jag att han kommer att bita ifrån sig bra och favoriten kommer åtminstone få kämpa för att slå honom utvändigt.

13 Sundbo Grann var förvisso chanslös mot favoriten senast men han såg ut att trivas på isen och avslutade klart bra som trea. Den gången satt favoriten i ledningen tidigt och får han jobba lite mer den här gången är jag inte främmande för att Sundbo Grann kan speeda ner honom till slut om det klaffar med positioner.

Min Vinnare: 10 Klocksve Adrian
Spets efter 500m: 5 Laggaprinsen
Skrällen: 9 Sundbo Grann
Rankingen A:10.5.13B: 14.1.8.2.7.12.11 C:4.3.6

GS75-4 1640m Auto
4 Lavicii Boko imponerade senast när han kunde vinna trots en stor markförlust under vägen. Nu ser förutsättningarna passande ut och det blir full laddning mot ledningen. Kort distans borde passa honom bra även om det är en något oprövad distans och värsta konkurrenten på förhand startar med ett bakspår.

10 Among The Stars är väldigt kapabel för klassen och rapporteras träna väldigt bra för dagen. Det är en stark och rejäl häst som tål att göra jobb under vägen och det brukar vara lättare att komma till från ett bakspår på isen. Han kan mycket väl tugga ner allt.

Bakom räknas främst 5 Frozen A.F som hävdar sig väl i klassen samt 7 Prosperity W.F som är som allra bäst när han får gå med i ryggar och spara på sin speed.

Min Vinnare: 4 Lavicii Boko
Spets efter 500m: 4 Lavicii Boko
Skrällen:
Rankingen A:4.10 B:5.7.3.2.8.10.6 C:11.1.12

GS75-5 2140m Auto
4 Charly Du Tremble rankas överst på sina fina form. Från spår fyra bakom bilen kommer han att kunna söka en bra position direkt. Han går som allra bäst i ryggar och så länge han slipper dödens borde det vara en bra chans till en tredje raka triumf.

1 Wowfactor känns spännande. Han var en besvikelse senast men man tror att det berodde på att han inte fick tillräckligt med fäste och man tänker mixtra lite med balansen till den här starten och han ska förhoppningsvis fungera bättre. Han är ruskigt snabb från start och jag har svårt att se någon utmana han den första biten. Han kan mycket väl leda det här loppet från start till mål.

2 Hotspot Simoni fick det serverat senast vid segern men med tanke på att han hade varit ifrån inför det loppet var det en klart bra insats. Han inledde karriären klart bra men sedan började det strula för honom och som nybliven valack har man förhoppningsvis fått fason på problemen. Han kommer att ha gått framåt med det loppet i kroppen och skall ses som en allvarlig utmanare.

Min Vinnare: 4 Charly Du Tremble
Spets efter 500m: 1 Wowfactor
Skrällen:
Rankingen A:4.1.2 B:5.11.10.3.9 C:12.8.6.7

GS75-6 2140m Volt
5 Eskimo Brother blir min enda spik i omgången. Visst, han har gjort bort sig förr när han har haft lämpliga uppgifter och det går inte att lita på honom fullt ut men känslan är att han bara tävlar mot sig själv här. Han trivs ypperligt på isen och vann sin comeback näst senast och senast gick han i mål med gott om krafter kvar som trea från ett tufft utgångsläge på V75. Motståndet skrämmer inte för fem öre och så länge han inte strular till det för sig själv så vinner han loppet.

Motbud
9 Eder Bob som startar tjugo meter bakom känns värst emot på förhand. Han är van tuffare konkurrens i sin karriär men han börjar bli till åren och vinner inte på beställning. Han gör alltid ett gott dagsverke och får han gå med i ryggar och spara på sin speed kan han avsluta fort men känslan är att han inte tål allt för tuffa upplägg numera.

Min Vinnare: 5 Eskimo Brother
Spets efter 500m: 5 Eskimo Brother / 3 Flight Deck
Skrällen:
Rankingen A:5 B:9.3.1.6.2.10.C:7.8.4

GS75-7 2140m Auto
9 Bond Eagle är självskriven tipsetta och man hör på konkurrenterna att dom har respekt för honom i den här spårtrappan. Han har sett jättefin ut vid två raka segrar och det är en riktigt tuffing som gärna tågar på ute i spåren. Hannu Torvinen lär köra som att han har bästa hästen och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg.

10 Tim Jerry ska bli spännande att se på svensk mark igen. Han gör resan till sverige med dokumenterad form och senast han besökte Sverige var han tvåa på V75 bakom L.A Boko och var före hästar som L.L Labero och Black And Quick i mål. Inom DD.spelet väljer jag att gå på honom eftersom oddset med favoriten inte lär vara särskilt lockande.

3 The Oak L.A var ute på V75 senast och gjorde det riktigt bra som fyra och gick som en kanon längst ut över upploppet. Det känns som att han är under rejäl utveckling och om favoriten får en tuff resa kan The Oak L.A mycket väl vara vinnaren.

7 Gun De Chanlecy kördes väldigt passivt av Frida Sandberg senast och han fick aldrig chansen. Hanna Olofsson säger att det var mycket krafter kvar över mål och låter smått optimistisk på förhand inför den här starten. Ove A Lindqvist får ses som en kuskförstärkning och till 3% vill jag ha med honom på en garderad kupong.

Min Vinnare:9 Bond Eagle
Spets efter 500m: 4 Klammer / 5 Claire De Quattro
Skrällen: 7 Gun De Chanlecy
Rankingen A:9.10.3 B:.7.5.4.12.1.8 C:2.6.11

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto