V64 Tips Åby 26/1

Publicerad på 26 Jan 2023 - 10:33

DrTrav

DrTrav

26 Jan 2023 - 10:33

V64 hämtar vi från Åby på torsdagskvällen. Nämnvärt är att det finns två spår av Open Stretch att tillgå på upploppet.

Jag spelar med en spik ikväll. 6 Lovely Lasse i den femte avdelningen.

V64-tips Åby Torsdag 26/1
v64-1 1,2,3,5,7
v64-2 4,5,6,8
v64-3 3,7,10,12
v64-4 1,4,7,9
v64-5 6 Lovely Lasse
v64-6 2,9

640 x 1kr = 640kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åby Torsdag 26/1
DD-1 6 Lovely Lasse
DD-2 1,2,9

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
5 Lady Larissa vann väldigt enkelt för två starter sedan och visade att formen helt klart fanns kvar senast när hon höll bra hela vägen som tvåa. Ikväll är utgångsläget tilltalande och dessutom är distansen ett plus. Hon trivs även under den aktuella årstiden och ska ses med god segerchans ikväll.

2 What A Deal kan öppna kvickt och är min troliga ledare av loppet. Väl från spets har två av What A Deals fyra segrar inkasserats och även detta är en individ som trivs med kort distans. Senast satt han fast med sparade krafter och för två starter sedan höll han bra hela vägen in i mål. Formen är bättre än programraden skvallrar om och på förhand är detta en given utmanare i loppet.

Nämner även 3 Odd Squad som senast stod för en bra insats. Han står på tur för seger nu och kommer från ett bra utgångsläge kunna få ett bra lopp ikväll. Blir det sen lite överpace på loppet kommer hans avslutning fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 5 Lady Larissa
Spets efter 500m: 2 What A Deal
Skrällen: 3 Odd Squad
Ranking: A 5,2 B 3,1,7 C 8,9,4,1

V64-2 2140m volt Monte
5 Ornello gör ikväll en spännande monté debut ikväll. Givetvis är det svårt att bedöma hur hans prestation kommer vara men Ornello är en häst som besitter bra kunnande för klassen och kommer formen på topp. Senast vann han på rejält sätt från dödens och ikväll med endast åtta startande ekipage på två volter så kommer Ornello tidigt kunna vara ikapp hästarna på start. Ser man sen till kapaciteten och kunnandet är det sen inte omöjligt att han får överta spets. Men oavsett om mitt scenario stämmer eller inte så finns styrka för att göra en hel del jobb på egen hand och fungerar Ornello under sadel så är han vin vinnare.

Även 6 Townsend Broline gör sin första start i monté här. Grund kapaciteten är god och skulle det fungera bra i disciplinen kommer han vara med långt framme ikväll.

4 Dolly Dream är mer rutinerad i disciplinen och har sex segrar på kontot under sadel. På start är Dolly Dream den med bäst kunnande och skulle det inte stämma fullt ut för de två debutanterna jag nämnt ovan skulle detta kunna vara kioskvältaren för den som vill gardera.

Min Vinnare: 5 Ornello
Spets efter 500m: 5 Ornello
Skrällen: 4 Dolly Dream
Ranking: A 5 B 6,4,8,7,2 C 1,3

V64-3 2140m volt
12 Peach är en häst som hela tiden visat högt kunnande och bra kapacitet. Men akilleshälen är att han inte är att lita på och har en hel del galopper på kontot. Senast handlade det om debut för André Eklundh men det blev en plump i protokollet direkt. Peach fullföljde dock loppet bra och fick sig en genomkörare innanför västen. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad och även om utgångsläget är tufft ikväll ska han ha bra chans om Peach håller sig till trav hela vägen.

7 Father har kommit tillbaka på bra sätt nu efter att varit struken. Två fina prestationer har han stått för och formkurvan pekar uppåt. Father står nu på tur för seger och han ska ses som en given utmanare bakom Peach.

10 Gold Eagle har fått ett intressant springspår på tillägg. Han kan öppna rappt och kommer tidigt vara ikapp hästarna på start. Med lite strul för de två ovan nämnda kommer Gold Eagle kunna få lite försprång på dessa och Gold Eagle ska inte nonchaleras för den som garderar.

Min Vinnare: 12 Peach
Spets efter 500m: 10 Gold Eagle
Skrällen: 10 Gold Eagle
Ranking: A 12 B 7,10,3,8,2,9,13 C 1,2,5,4,6,11

V64-4 2640m auto
Ett öppet lopp på förhand där 7 D.J.Spritz blir mitt första val. Han hade en bra treårssäsong där facit blev sex segrar på 16 starter. Vid flera framträdanden visade han upp en vass speed som ofta betalade sig bra över upploppet. Men samtidigt finns styrkan där och när det behövas så tål D.J.Spritz att göra en del jobb på egen hand. Ikväll är det debut i Sverige och det ska bli spännande att se Magnus Dahlens nyförvärv.

9 Gossip Simoni visade upp hela sitt register vid sina dubbla segrar i November. Distansen är även ett plus och skulle Gossip Simoni hitta tillbaka till samma form som i November ska hon absolut ses som en av de som kan vinna loppet ikväll.

4 Gone är kvick från start och kan vara den som initialt tar hand om ledningen. Men med tanke på att det ikväll är första starten efter vila kan vi räkna med att Gone gärna söker ett snällt lopp här i comebacken. Noterbart är dock att senaste segern togs från just rygg på ledaren och uppenbarar sig bara luckan över upploppet ikväll kan Gone bli farlig att räkna bort.

Min Vinnare: 7 D.J.Spritz
Spets efter 500m: 7 D.J.Spritz
Skrällen: 4 Gone
Ranking: A 7 B 9,4,1,3,6,8 C 10,2,5

V64-5 2140m auto
6 Lovely Lasse ser här ut att ha en passande uppgift framför sig. För två starter sedan stod Conrad Lugauers sjuåring för en imponerande svepning på bortre långsidan vilket också räckte till seger i ett tufft lopp. Senast blev det dock galopp på upploppet men prestationen dessförinnan var okej. Lovely Lasse kan öppna kvickt och trivs i ledningen, men han är samtidigt stark nog att vinna från dödens. Skulle han ikväll få överta ledningen i ett andraskede är mycket vunnet men Lovely Lasse ska ses med bra segerchans oavsett hur loppet bli kört.

 Spik.
5 Flirtig Diamond var nära segern senast och visade då bra form. Detta är en individ som är bättre än vad raden antyder. Han kommer från flera bra insatser på slutet och ska ses som ett tidigt motbud till Lovely Lasse.

4 M.T.Rapunzel är kvick iväg från start och är den troliga ledaren initialt. Oavsett om man sen väljer att köra i spets eller inte så är M.T.Rapunzel garanterad ett bra lopp. Vi kan notera att samtliga fyra segrar för M.T.Rapunzel är tagna från just spets, men samtidigt kanske Open-Stretch och ett snällare lopp lockar då det kan bli tufft att få massage av Lovely Lasse hela vägen.

Min Vinnare: 6 Lovely Lasse
Spets efter 500m: 6 Lovely Lasse
Skrällen: 4 M.T.Rapunzel
Ranking: A 6 B 5,4,9,2,8,12,3,10 C 1,11,7

V64-6 2140m auto
9 Backdraft är en stor och rejäl häst som visat vid sina segrar att hon tål att göra en hel del jobb på egen hand. Senast blev det visserligen lite för tufft efter att hon blivit hängandes i tredjespår från start. Men när travet flyer för Backdraft är detta en individ som kan mäta sig på V75. Felfri ikväll lär ett offensivt upplägg bli att vänta och då kan det återigen visa sig att Backdraft baar är starkast tillslut.

2 Jelly Bean Mearas jagar fortsatt första segern i karriären. Men prestationerna har varit bra och med flera positiva andraplatser i bagaget står hon nu påtur för seger. Utgångsläget är tilltalande och Jelly Bean Mearas kan öppna bra. Ska ses som en given segerkandidat i loppet och är hästen att slå från spets ikväll.

Skrällen är 1 Bubble Queen som inte heller vunnit lopp ännu. Men han är kvick iväg från start och är garanterad att få chansen via open stretch ikväll. Det troliga är att han sitter i rygg på ledaren ikväll och vid gardering ska han inte nonchaleras till 6%.

Min Vinnare: 9 Backdraft
Spets efter 500m: 2 Jelly Bean Mearas
Skrällen: 1 Bubble Queen
Ranking: A 9,2 B 1,3,8,6,7 C 10,5,11,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto