V75 Tips Åby 11/2

Publicerad på 9 Feb 2023 - 22:31

DrTrav

DrTrav

9 Feb 2023 - 22:31

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åby. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!) 

Jag spelar med två spikar. 11 Dynamite Sensation i den fjärde avdelningen och 6 Zola Love i den sjätte avdelningen. 

V75 Tips Åby Lördag 11/2
V75-1 5,8,10,11,13
V75-2 1,3,5,7,9,10,11,13
V75-3 1,4,5,6,11
V75-4 11 Dynamite Sensation
V75-5 5,10,14
V75-6 6 Zola Love
V75-7 1,3,4,5,6,7

1600 rader x 0,50 = 1800 kr

DD Tips Åby Lördag 11/2
DD1: 6 Zola Love
DD2: 1,3,4,6

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 3140m volt
8 Flirting Diamond är påväg att hitta toppformen pånytt. För två starter sedan fick man se sig besegrad med knapp marginal efter en bra insats. Men senast fick man revansch och vann då på bra sätt. Distansen idag ses även som ett plus och tillsammans med formstarke Stefan Persson är ekipaget givet i segerstriden i min bok.

5 Boke Palema galopperade dessvärre bort en andraplats bakom Likeaboss senast. Att detta är en individ med en del galopphistoria går inte att komma ifrån, men att kapaciteten och styrkan finns där råder det heller ingen tvekan om. En felfri Boke Palema trivs över distansen och är min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen tillsammans med Björn Goop är detta ekipaget att slå för övriga i spets.   

13 Triton är en individ med högt kunnande men som idag kommer med en svårbedömd formkurva med tanke på att han varit borta på grund av sjukdom. Men Triton är van att möta tuffare motstånd än vad han ställs mot idag. Skulle det klaffa med positionerna och Triton står för en normal prestation så är han trots allt segeraktuell här. 

Min Vinnare: 8 Flirting Diamond
Spets efter 500m: 5 Boke Palema
Skrällen: 13 Triton
Ranking: A 8,5 B 13,11,10,3,9,4,7 C 6,14,15,12,2,1

V75-2 2140m volt
Ett mycket öppet och jämnt stolopp där förutsättningarna är passande för 1 Is This Love. Detta är en vinnartyp som med Örjan Kihlström i vagnen är garanterad ett bra lopp. Även om motståndet är tuffare idag så finns formen där och Is This Love tippas etta i loppet.

13 In Style avslutade bra i debuten för Joakim Lövgren för två starter sedan. Senast fick hon ett tuffare lopp på V75 och känslan var också att travet inte flöt fullt ut på den hårda banan. Med bättre förutsättningar idag och ett lite mer passande löpningsförlopp är detta en häst som besitter kunnande för att kliva runt samtliga här idag. Även här tilltalande 9%.

5 Sun Summit är en spännande fyraåring som visat på bra utveckling. Utgångsläget kunde varit bättre men kommer bara Sun Summit iväg från bricka fem i volten ska det bli spännande att följa hur hon står sig i dagens omgivning. Hon är tidig till 9%.

3 Zelma de Castella har visat bra form en längre tid. Motståndet är visserligen tuffare idag men hon är kvick iväg från start och kommer kunna få ett passande smyglopp idag. Med tanke på Open-Stretch dessutom så känns Zelma de Castella intressant med Mats E Djuse.

En annan skräll som jag lyfter fram är 7 Molly Vici. Hon har visserligen inte vunnit lopp ännu men hon har ofta varit ute i tuffa lopp. Molly Vici kommer dessutom med lopp i kroppen nu. Att det enbart är ston i startlistan denna gången ses även som ett plus. Kommer hon bra från sitt springspår kan det vara så att Molly Vici sitter i spets efter en bit och väl i den positionen ska det bli spännande att se vilken taktik Johan Untersteiner väljer. Endast 3%!

Min Vinnare: 1 Is This Love
Spets efter 500m: 7 Molly Vici
Skrällen: 7 Molly Vici
Ranking: A 1,13,5,3 B 7,9,11,10,12,15,8 C 4,9,14,6,2

V75-3 2140m auto
6 Tearsinheaven fick verkligen tävla senast. Han fick ett tufft lopp i ledningen och fick press redan efter 500m och att det blev trötta ben tillslut är det inget att säga om. Men att gå sig i botten som Tearsinheaven fick göra senast är inget man vill ha på en V75 favorit. I alla fall inte i min bok. Att detta är en häst som kapacitetsmässigt har bra chans idag säger jag inget om. Men det gäller att Tearsinheaven kan behålla formen och studsa tillbaka på rätt sätt här direkt. Även om man låter uppåt från stallet så vill jag inte hålla honom ensam i handen idag och att gardera känns givet.

1 Strängnäs Palema har tjänat minst pengar i dagens spårtrappa och kommer dessutom med en svårbedömd formkurva. Men detta är en spännande häst som Hans Crebas förfogar över. Crebas låter själv optimistisk på förhand och när dessutom Björn Goop förstärker i vagnen för första gången blir ekipaget än mer intressant på förhand. Strängnäs Palema kan kliva iväg okej och från ett innerspår bakom bilen är man garanterad ett bra lopp och skulle det även bli ändring på huvudlaget idag är detta mitt förstaval i loppet. 

4 Beachcomber var ute i samma lopp som favoriten Tearsinheaven senast. Då var de båda jämnspelade och Beachcomber fick från ett sämre utgångsläge tillslut göra jobbet utvändigt om Tearsinheaven under slutvarvet. Även här blev det trötta ben tillslut men idag är utgångsläget bättre för Beachcomber. Är formen bibehållen nu är 10% tilltalande och Beachcomber är ett givet streck vid gardering.

Nämner även 11 Kadabra Dream som kommer med toppform och får dessutom Örjan Kihlström i vagnen här för första gången. 

Min Vinnare: 1 Strängnäs Palema
Spets efter 500m: 1 Strängnäs Palema
Skrällen: 4 Beachcomber
Ranking: A 1 B 4,6,11,5,10,8,3,12,14 C 9,15,7,13,2

V75-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens första spik! Jag är inne på att 11 Dynamite Sensation har toppchans idag. Senast valde man positionen i rygg på ledaren och massor av krafter kvar i mål, framför dödens och en hel del jobb på egen hand. Det är troligtvis ett val som kommer betala sig bra idag istället. Från stallet meddelar man att Dynamite Sensation känns taggad hemma i träningen och att man precis som i Finalen för tre starter sedan ska utrustas med ett norsk huvudlag denna gången. Denna gången får Carl Johan Jepson chansen i vagnen och från ett passande springspår kan det rentav bära hela vägen till ledningen efter en bit. Men oavsett så är detta en individ som tål att göra en del jobb på egen hand. 25% är lockande och jag kommer spika rakt ut! 

Motbud
6 The Eagle är en fin individ som segrat i fyra av de sju senaste starterna. Senast förstördes dagen av en tidig galopp, men nu är chefen själv, Björn Goop tillbaka i vagnen. Även om motståndet är tuffare denna gången kommer The Eagle sitta bra på det i ett andraspår direkt och ska räknas tidig bakom min spik. 

På start hittar vi 1 Ozak Vivantis som kommer med tre segrar på sina fyra senaste starter. Han har visat fina egenskaper och ser ut att ha en hel del utveckling inom sig. Från ett bra utgångsläge idag kommer Ozak Vivantis få ett bra lopp och han ska ses som en tidig utmanare i loppet.

Min Vinnare: 11 Dynamite Sensation
Spets efter 500m: 1 Ozak Vivantis
Skrällen:
Ranking: A 11 B 6,1,5,15,4,13,9,8 C 7,2,12,3,10,14

V75-5 2640m auto
10 Beauty Smart Face kommer med två raka segrar på kontot och senast blev segern bekväm från ledningen och det fanns sparade krafter med in i mål. Beauty Smart Face har visat upp rejäla fartresurser och står fortfarande billigt inne i den här klassen sett till hennes fart och kapacitet. Tillsammans med Gustav Johansson som är en av fältets vassaste kuskar räknar jag med att Beauty Smart Face blir serverad ett passande lopp på rulle och när väl Gustav sen sätter in attacken kommer det gå undan på ovalen i Mölndal.

14 Luv Lois Schermer vann enkelt från spets senast på Åby. Nu är utgångsläget visserligen något annat men med lite tempo på loppet från start kommer Luv Lois Schermer bjudas in i loppet. Detta är en individ som ser ut att kunna klättra i klasserna framöver och ska räknas tidigt vid gardering idag.

5 Devs Donator är min troliga ledare av loppet här. Han är kvick iväg från start och har tre seger på fyra försök från just spets. Skulle Devs Donator få bestämma tempot en bit av loppet kan han bli tuff att plocka ner över upploppet.

Min Vinnare: 10 Beauty Smart Face
Spets efter 500m: 5 Devs Donator
Skrällen:
Ranking: A 10 B 14,5,3,1,8,9,11,6 C 15,2,4,12,13,7

V75-6 2140m volt
Här är det dags för Erik Adielsson att ta en efterlängtad V75 seger. 6 Zola Love återkom efter lång frånvaro senast men visade ingen ringrost, utan vann på tillsynes överlägset sätt från ledningen. Nu med lopp i kroppen bör formen dessutom vara framflyttad en hel del tills idag. Utgångsläget blev även perfekt här. Med Erik Adielsson i vagnen från ett springspår på start så är Zola Love min troliga ledare av loppet och väl i den positionen har han segrat fyra gånger på sex försök. Tränaren Thomas Madsen låter uppåt på förhand och jag spikar.

Motbud
15 Orlando gjorde det klart bra i Frankrike senast, då slutade hon trea och såg mersmakande ut. Är formen bibehållen nu så ska hon räknas tidigt idag. Även om utgångsläget med 40m tillägg inte är optimalt så är detta ett sto som tål att göra en hel del jobb på egen hand.

Nämner äv en 8 Juni Rapid som senast fick ett tufft lopp men insatsen var klart bra. Även detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Att Mats E Djuse sitter i vagnen för första gången känns också spännande!

Min Vinnare: 6 Zola Love
Spets efter 500m: 6 Zola Love
Skrällen: 8 Juni Rapid
Ranking: A 6 B 15,8,1,4,14,7,10,12,3 C 13,2,9,11,5

V75-7 2140m volt
6 Indigo är kvick iväg från start och har här fått ett passande utgångsläge med springspår. Per Lennartsson är skicklig från start och i min bok sitter man tidigt i spets idag, väl i den positionen ska segerchansen sen vara bra. Föt två starter sedan vann Indigo ohotad från spets och med bibehållen form blir man svår att rå på även här.

Vill även lyfta fram 3 King Of Everything som nu har fått ett lopp i kroppen och bör därför komma med en formkurva som pekar rakt upp här. Magnus A Djuse sitter även i vagnen för första gången vilket är spännande. King Of Everything trivs som bäst i den främre träffen och till 15% är han draget i loppet.

Skrällen är 4 Pere Ubu som nu fått två lopp i kroppen efter sitt uppehåll. Formtoppen bör vara i antågande och han har tidigare visat sig kunna öppna bra i voltstart trots snävt spår. Skulle Pere Ubu hitta ner i rygg på ledaren från start så vet vi att Open Stretch finns tillgängligt över upploppet och till endast 4% ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Indigo
Spets efter 500m: 6 Indigo
Skrällen: 4 Pere Ubu
Ranking: A 6,3 B 4,1,7,5,10,9,14,11 C 12,8,13,2,15

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto