V75 Tips Halmstad 23/12

Publicerad på 23 Dec 2022 - 00:01

DrTrav

DrTrav

23 Dec 2022 - 00:01

Uppesittarkvällen här här, vilket betyder att majoriteten av alla i Sverige snart sitter med en Bingolott i handen. Men det är dessutom V75 som kommer förgylla kvällen. Dagens före dopparedan är det Halmstad som står som värd och nedan följer mina tips. 

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!) 

Jag spelar med två spikar. 3 Game Brodde i den andra avdelningen och 2 Lorenzo Boko i den femte avdelningen.

V75 Tips Halmstad Fredag 23/12
V75-1 2,3,5,7,10
V75-2 3 Game Brodde
V75-3 3,4,8
V75-4 2,3,4,5,6,8,9,10
V75-5 2 Lorenzo Boko
V75-6 1,3,7,10,12,13
V75-7 2,4,5,7,9

3600 rader x 0,50 = 1800 kr

DD Tips Halmstad Torsdag 23/12
DD1: 1,3,7,10,12,13
DD2: 9 Hattusa 

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
5 Donizetti var min kollega Niklas Robertsson inne på senast som skräll från bricka åtta. Då var motståndet betydligt tuffare än ikväll och dessutom stod Donizetti för en rejäl prestation från ett tufft utgångsläge. Formen är bra och kunnande vet vi finns där. Skulle det bara lösa sig minsta lilla från start här med spår fem i volten så är detta helt klart hästen med högst kapacitet i fältet. Till låg procent är detta min idé i loppet.

3 Wish Me Magic gjorde senast mini-comeback. Då var han inte vässad och man meddelade på förhand att det skulle fattas lite i Wish Me Magic den gången. Men efter att Hanna Lähdekorpi lotsat Wish Me Magic till en perfekt resa så avslutade han vasst över upploppet och satte nosen först över linjen trots allt. Nu med lopp i kroppen kommer formen vara bättre ikväll och även om det är debut i silverdivisionen så skrämmer inte motståndet nämnvärt. Från ett bra utgångsläge är detta ett tidigt segerbud i loppet.

Nämner även skrällen 7 Hurricane River som jag varnade lite för senast. Då sköt man till bra över upploppet lite i skymundan. Nu har Christoffer Erikssons sjuåring fått två lopp i kroppen efter sitt Frankrike äventyr och står inför en spännande uppgift här med springspår på start. Till 14% är han spännande. 

Min Vinnare: 5 Donizetti
Spets efter 500:
Skrällen: 7 Hurricane River
Rankingen: A: 5,3 B 7,10,2,4,1,11 C 8,9,12


V75-2 2140m auto
3 Game Brodde är en spännande treåring som stall Untersteiner håller högt. Han vann en E3-Revansch i Kalmar senast. Då avslutade han rappt över upploppet och för två starter sedan gick han imål med krafter kvar i Breeders’ Crown-finalen. Att man bara är tre år och möter nu äldre hästar är såklart ett litet minus. Men samtidigt har det mindre betydelse nu i slutet av året än i början av året. Utgångsläget ikväll är tilltalande och med tanke på hans speed kommer Game Brodde få ett passande lopp i främre träffen oavsett position. För mig är detta en given tipsetta och jag kommer även luta mig mot honom som spik ikväll på hemmabanan Halmstad.

Motbud
6 Wingait Henke fick ett tufft lopp senast. Då fick han utstå hård press i spets och att det blev trötta ben tillslut är inte mycket att säga om. Nu har Wingait Henke fått ett lopp i kroppen vilket borde betyda att formkurvan pekar uppåt. Han är kvick iväg från start och skulle Wingait Henke återigen hitta till spets är 4% lågt. Femåringen står perfekt inne i loppet på pengar och ska inte nonchaleras vid gardering. 

Nämner även 5 Extreme A.F. som har visat mycket bra form den senaste tiden. Han har brottats med svåra utgångslägen men trots det stått för bra prestationer. Nu har han äntligen fått ett framspår bakom bilen vilket är ett plus. Skulle Extreme A.F. hitta ett bra slagläge direkt från start ikväll kommer han vara med långt framme när det ska avgöras. 

Min Vinnare: 3 Game Brodde
Spets efter 500:
Skrällen:
Rankingen: A: 3 B 6,5,2,10,1,11,8 C 7,4,9,12

V75-3 1640m auto
4 Aetos Kronos är utan tvekan loppets bästa häst och med bevisad form hade detta varit en gjuten spik att gå på. Men efter att han kommit tillbaka från sitt långa uppehåll har det inte riktigt gått att känna igen Aetos Kronos. I comebacken fick han se sig besegrad av Herakles och för två starter sedan slutade det med galopp. Johan Untersteiner som körde menade dock på att det kändes stor skillnad på Aetos Kronos då jämfört med i comebacken. Senast var det en hel del strul innan loppet med fördröjd start och när loppet väl gick iväg blev det dödens sista varvet för Aetos Kronos. Nu med några lopp i kroppen borde ändå formen vara i antågande och sett till hans grundkapacitet är detta min tipsetta. 

8 Heart Of Steel vann säkert från spets för tre starter sedan. Gången efter blev han över från start och fick då göra jobbet i dödens sista 1400m. Men det blev snabb revansch senast, då vann han återigen på bra sätt från just ledningen. Heart Of Steel visade att skor på hovarna inte är några problem och att formen är på topp. Utgångsläget ikväll är dock tufft, men med endast nio startande ekipage kommer man oavsett vad som sker från start kunna sitta okej på det från start. Att Heart Of Steel även tål att göra en hel del på egen hand visade man inte minst i Copenhagen Cup tidigare i år när han då vann trots dödens sista 1000m.

Skrällen i loppet är för mig 3 Dragster som kommer kunna få ett bra lopp och är van att möta tufft motstånd. Skulle de två ovan nämnda köra lite för hårt mot varandra kommer Dragster kunna dra nytta av det den sista biten.

Min Vinnare: 4 Aetos Kronos
Spets efter 500: 4 Aetos Kronos
Skrällen: 5 Dear Friend
Rankingen: A: 4,8 B 3,5,6,1 C 2,9,7

V75-4 2640m auto
6 Äkta Lavec är en individ med hög grundkapacitet men som dessvärre inte är helt att lita på. Han har nära till galopp men när det väl flyter fullt ut för Äkta Lavec har han vid flera tillfällen visat sig duga bra i klassen. För två starter sedan visade han just detta, när han vann på bra sätt. Senast var han dock återigen tillbaka i gamla synder och galopperade. Men en felfri Äkta Lavec startar ikväll med bra segerchans i loppet.

För mig är även 9 Vanity Flair tidig. Detta är en spännande treåring som redan visat upp bra kunnande. Det blev tre raka seger innan han senast tyvärr gjorde bort sig med galopp. Men jag ser det mer som ett olycksfall i arbetet och stället är inne på att Vanity Flair är redo för en bra insats på nytt ikväll. Dessutom är det anmält amerikansk vagn för första gången i livet vilket är spännande. Given på kupongen.

4 Segway kommer från en bra insats senast. Han galopperade då direkt från start men stod sen för en mersmakande upphämtning och han var inte långt från att gå förbi segrande Milles Mulle den sista biten. Lång distans ikväll är ett plus och sköter Segway sig bara hela loppet ikväll är detta en annan tidig segerkandidat.

Nämner även skrällen 5 Run for Sebastian som visserligen inte startat på två månader nu och kommer med en svårbedömd form. Men Run for Sebastian står bra inne i loppet och är min troliga ledare efter en bit. Dessutom är detta en stabil herre vilket sett till flera konkurrenter ikväll är ett stort plus. Skulle han få bestämma en bit i spets kommer Run for Sebastian leda loppet länge här ikväll.

Min Vinnare: 6 Äkta Lavec
Spets efter 500: 5 Run For Sebastian
Skrällen:
Rankingen: A: 6,9 B 4,5,3,10,2,8 C 1,7,11,12

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 2 Lorenzo Boko. Detta är en individ som visat bra form en längre tid och står nu efter två segerlösa insatser påtur för seger igen. Utgångsläget är tilltalande och oavsett om man kommer förbi 1 R.K King från start eller inte så är Lorenzo Boko garanterad ett bra lopp. Han är även härdad i klassen och i min bok är detta hästen med störst segerchans i loppet. Till 36% är även spelvärdet bra och jag spikar!

Motbud
11 Love No Pain är en annan häst som jag gillar men som ikväll missgynnas av sitt utgångsläge. Love No Pain är en tuff och stark individ som skulle gynnas om det blir bra tempo på loppet här. Med lite överpace på loppet och utan strul när attacken ska sättas in är Love No Pain helt klart kapabel för att kliva runt samtliga. Men det krävs såklart en del klaff vilket gör att jag istället kommer ta ställning emot denna gången.

Nämner även 9 Lucifer Sam som är en annan tuffing. Senast fick han aldrig dämpa tempot i spets trots en rejäl spetskörning och att det blev trötta ben tillsut är inget att säga om. Även om framspår hade varit positivt för Lucifer Sam så kommer han kunna sitta bra på det direkt. Vid gardering ska han inte nonchaleras.

4 Grappa Boy har nu fått lopp i kroppen och ska enligt stallet vara förbättrad nu. Utgångsläget är bra och till låg procent är detta en tidig skräll vid gardering.

Min Vinnare: 2 Lorenzo Boko
Spets efter 500: 2 Lorenzo Boko / 1 R.K King
Skrällen: 4 Grappa Boy
Rankingen: A: 2 B 11,9,4,12,6,3,8,1 C 10,5,7 

V75-6 2140m volt
3 Bikana Wine är Johan Untersteiners val av stallets fem startande hästar! Hon är fortsatt obesegrad efter tre starter och verkar redan vara en förnuftig travare. Segrarna är tagna med krafter sparade. Vid de två senaste tillfällena har Bikana Wine segrat från spets. Från ett passande utgångsläge ikväll lär Johan Untersteiner köra offensivt från start för att återigen sitta i spets efter en bit. Väl i den positionen kommer sen ekipaget inte bli lätt att ta sig förbi. Det är även aviserat första rycktussar vilket är spännande. Däremot är 62% som i nuläget rejält i överkant och det är därför givet att gardera. 

7 Sanibel kommer med formen på topp och stod senast för en rejäl avslutning vilket räckte till seger. Utvecklingen pekar uppåt för denna fyraåring och ikväll startar hon med ett passande utgångsläge med innerspår på tillägg. Löser det sig längs vägen kommer Sanibel återigen kunna kuta snabbt den sista biten.

En skräll i loppet är 12 Biscuit som är van att möta tuffa hästar. Nu kommer hon med lopp i kroppen och till låg procent är detta en tidig skräll i min bok. 

Nämner även 1 Maleiwa som jag vet att tränaren Ola Samuelsson håller högt. För två starter sedan var det första starten efter lite vila och stod då direkt för en bra insats trots tufft motstånd. Senast satt hon fast med gott om krafter sparade. Nu med två lopp i kroppen bör formen peka uppåt och från ett perfekt utgångsläge kan detta vara vinnaren från vinnarhålet tillslut. 

Min Vinnare: 3 Bikana Wine
Spets efter 500: 3 Bikana Wine
Skrällen: 12 Biscuit
Rankingen: A: 3 B 7,12,1,13,10,2,9,4,14,15,13 C 8,11,6,5

V75-7 2140m auto
9 Hattusa är mitt förstaval i avslutningen. Han kommer nu med två raka segrar på kontot och är en härdad V75 häst. För två starter sedan stod Hattusa för en rejäl insats när hon kom imål på en topptid för klassen tillsammans med Thomas Uhrberg. Detta är en speedig individ som kommer kunna få ett passande smyglopp ikväll från bricka nio bakom bilen. Med lite överpace på loppet kommer det bli svårt att stå emot Hattusa den sista biten och hon tippas därför etta i loppet.

Tidig är även 7 Heroine Darling som visat fin utveckling på slutet. Senast vann hon ett V75 lopp på Åby på bra sätt. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna och formen är bra. Även om utgångsläget kanske är lite väl långt ut bakom bilen så kan man inte räkna bort en formtoppad Heroine Darling vid klaff. 

Skrällen är 2 Darlington Fame som visserligen galopperade i klar ledning senast. Men detta är en individ som visat bra form på slutet utan att få full utdelning. Kunnandet finns där och från ett passande utgångsläge kommer Darlington Fame kunna få ett bra lopp och till låg procent är detta en tidig skräll att betala för.

Min Vinnare: 9 Hattusa
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Darlington Fame
Rankingen: A: 9 B 7,2,4,5,12,10,3 C 11,1,8,6


Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto