V86 Tips Jägersro & Solvalla 14/12

Publicerad på 14 Dec 2022 - 10:21

DrTrav

DrTrav

14 Dec 2022 - 10:21

Onsdagens V86-omgång bjuder på en stor JACKPOT men den här gången ser det ut som en klart greppbar omgång. Jag spelar med tre spikar i omgången och samtliga hittar vi på Solvalla.

V86 Solvalla & Jägersro 14/12
V86-1 1.2.4.6.9.11
V86-2 7 Calgary Games
V86-3 1.2.5.6.9.10
V86-4 2 Carl Halbak
V86-5 3.4.6
V86-6 1.4.5.6.7.8.11.12
V86-7 1.2.4.7.9.10
V86-8 2 Vegas Wania

5184 rader x 0,25kr = 1296kr

Dagens Dubbel Solvalla & Jägersro 14/12
DD-1 1,2,4,7,9,10
DD-2 2 Vegas Wania

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
6 Maggiore är väldigt stor favorit i skrivande stund och hon är en absolut en av dom som kan vinna loppet men hon får alldeles för mycket förtroende av de tidiga spelarna. Det är ingen häst som bara vinner på beställning och hon hade inte stilen med sig senast. För mig är hon bara en av flera.

11 Love No Pain har jag mest känsla för i loppet. Hon har visat många gånger att hon kan avsluta loppen riktigt fort och formen är mycket bra för dagen. Nu tvingas man förvisso att växla ner från barfota runt om till skor men jag tror inte det är något större minus och vi kan räkna med ytterligare en bra prestation från henne.

4 It’s A Girl är väldigt osäker och har tvingats till kval inför det här men om hon får det att stämma är hon väldigt kapabel för klassen. Hon var bland annat trea i ett mycket tufft lopp för fyraåriga ston tidigare i somras och när hon har stilen med sig brukar hon svara för starka insatser.

2 Gurli Tinghöj gick jättebra hemma i Danmark senast efter en invändigt resa mot bra motstånd. Nu har hon ett utgångsläge som talar för ett liknande upplägg och man låter smått optimistiska från stallet.

Min Vinnare: 11 Love No Pain
Spets efter 500m: 1 Cascabella / 6 Maggiore
Skrällen: 2 Gurli Tinghöj
Rankingen A:11.6.4 B:2.1.9 C:8.5.7.10

V86-2 2140m Auto
Det behövs knappast någon motivering för att lämna 7 Calgary Games ensam på kupongen. Han är årets stora favorit till att vinna Prix D’Amerique och nu ska han värma upp mot ett ljummet motstånd under onsdagskvällen. Han vinner det här loppet från samtliga positioner och det är bara att bläddra vidare.

Motbud
Det finns egentligen inga motbud till Calgary Games men 6 Eddy West besitter som bekant en rykande avslutning över upploppet när han får sitt lopp på rulle. Att han ska kunna hota Calgary Games med skor på hovarna är ändå en utopi.

Värt att notera är att den mycket kapabla 4 Policy Of Truth gör comeback efter en väldigt lång frånvaro och det ska bli kul att se vad han kan uträtta på tävlingsovalen framöver.

Min Vinnare: 7 Calgary Games
Spets efter 500m: 7 Calgary Games
Skrällen:
Rankingen A: 7 B:6.1.4 C:2.5.8.3

V86-3 2140m Auto
2 Loke Briljant får ses som spetsfavorit i loppet och den sen segervana damen bör duga bra i konkurrensen även om hon möter hingstar och valacker. Hon har dock varit något ojämn i sina prestationer och det är ingen garanti att hon når ledningen.

5 Ding Dong ska utrustas med en bike för första gången samt ett norsk huvudlag. Han kan öppna över medel från start och biken skulle säkert kunna göra honom ytterligare lite Snabbare från start. Det är inte omöjligt att Alex Persson kan snuva tipsettan på ledningen men oavsett kommer han att kunna söka en bra position direkt.

6 Outlander har gjort flera bra lopp i Italien tidigare i år men har inte fått det att fungera sedan återkomsten till svensk mark och har två raka galopper i raden. Han ser ut att bli helt borttappad på spelet nu och skulle han sköta sig har han fart nog för att vinna det här loppet.

Min Vinnare: 2 Loke Briljant
Spets efter 500m: 2 Loke Briljant / 5 Ding Dong
Skrällen: 6 Outlander
Rankingen A:2.5 B:6.9.10.1.11.3.4 C:7.8.12

V86-4 2140m Auto
2 Carl Halbak stod verkligen på tur för en seger och på vilket sätt han vann senast på V75. Magnus A Djuse var offensiv i sin styrning och körde fram i dödens och kunde sedan fullkomligt krossa sina konkurrenter från den positionen. Han lämnade fältet med tre-fyra längder och såg fantastiskt fin ut och jag tror han vinner nu också. Spik.

Motbud
4 Conch On Inn har kanonform och vann mycket enkelt från ledningen senast. Nu har han Carl Halbak innanför för sig och jag är inte övertygad om att han når tätpositionen nu. Motståndet hårdnar dessutom betänkligt och även om han skulle hitta till ledningen tror jag inte han slår Carl Halbak.

6 Red Lady Express kan öppna snabbt från start men man aviserar att man kommer ta det lugnt från start för att köra till slut. Hon avslutade rappt senast och skulle det bli en utdragen körning mellan ovan nämnda hästar kan hon komma in i loppet.

Min Vinnare: 2 Carl Halbak
Spets efter 500m: 2 Carl Halbak / 4 Conch On Inn
Skrällen:
Rankingen A:2 B:4.6.3.1.8 C:5.7

V86-5 1640m Auto
3 Frankie Godiva är rätt favorit i loppet och han har varit väldigt bra efter uppehåll vid två överlägsna segrar. Han ska ha en bra chans att inkassera ytterligare en seger men han har visat osäkra tendenser tidigare och ställs trots allt mot sitt tuffaste motstånd hittills.

4 Breidabliks Bombay är bortvald av Conrad Lugauer men kapacitetsmässigt tror jag inte att skiljer speciellt mycket mot Frankie Godiva. Jag tycker han har stött på lite tuffare motstånd än favoriten och var bland annat tvåa bakom Isco Am senast. Han kan dessutom öppna snabbt från start och kommer få en bra position omgående. Med två lopp i kroppen tror jag han blir livsfarlig till ynka 3%.

11 Scala imponerade stort i sin debut på svensk mark senast när hon vann ett Breeders Course-lopp och kunde inkassera 125.000 kronor. Det är alltid tufft mot äldre hingstar och valacker hon besitter ett gott kunnande och ska med tidigt på en garderad kupong.

Min Vinnare: 3 Frankie Godiva
Spets efter 500m: 3 Frankie Godiva / 4 Breidabliks Bombay
Skrällen: 4 Breidabliks Bombay
Rankingen A:3.4.11 B:5.11.10.1.7 C:8.9.12.2

V86-6 2140m Auto
6 Ceboruco är riktigt startsnabb och jag är inne på att han kommer till ledningen trots ett spår långt ut på vingen. Han trivs med årstiden och har tagit merparten av sina segrar från ledningen men det finns startsnabba hästar invändigt och det kan kosta lite att komma dit. Motstånd saknas inte heller och i det här loppet krävs det en bred gardering.

12 Friend Of Elves har egentligen en hopplös uppgift på pappret men jag håller den här hästen högt och trots att han möter äldre hästar är han tidig för mig. Han är härdad i riktigt tuff konkurrens i årgångsloppen och att det dröjde med karriärens första seger till den sextonde starten beror främst på att han har matchats tufft. Han har säkert blivit lite kaxigare efter segern senast och Gustav Johansson är en mycket skicklig kusk för sammanhanget.

7 Campari gick en hög 13-tid över distansen senast och tillhör kapacitetsmässigt toppskikten i fältet. Han kan hamna på vingel från det här utgångsläget men gynnas kraftigt av barfotaförbudet och om Mats Holmstedt hittar ner någonstans från start är han med långt fram till slut.

5 Kalas kan vara en potentiell storskräll i loppet. Formen är bättre än vad man kan utläsa av raden och han fick ett alldeles för tufft lopp senast. Nu åker den amerikanska sulkyn på och med den har han tävlat bra tidigare.

Min Vinnare: 6 Ceboruco
Spets efter 500m: 6 Ceboruco
Skrällen: 12 Friend Of Elves / 5 Kalas
Rankingen A:6.12.7 B:5.4.1.8.11 C:3.10.2.9

V86-7 2140m Auto
4 Global Agreement väljer jag att ranka före favoriten Bravo Sabotage eftersom jag är inne på att Peter Untersteiner kan ta längden från start och hitta till ledningen. Som bekant är ledningen en mycket fördelaktig position på Jägersro och han är van att tävla med skor och trivs över den korta häcken.

2 Bravo Sabotage lär göra vad han kan för att ta emot tipsettan från start och lyckas han med det är mycket vunnet. Han är van tuffare konkurrens och kommer senast från en V75-final och går ner lite i klass nu.

Det kan gå undan från start och då kommer en sådan som 9 Frodo Cash in i matchen. Segern senast var i ett enklare gäng men jag blev imponerad näst senast när han var riktigt tapper från dödens och att han blev avslagen i dom sista stegen av en så pass bra häst som Orkan Von Haithabu är inte mycket att säga om.

7 Call Me Brodda tycker jag har tänt till rejält på slutet igen och på äldre dagar verkar det som att hon trivs allt bättre med rygglopp. Med lite tempo och draghjälp under vägen kan hon avsluta fort till slut.

Min Vinnare: 4 Global Agreement
Spets efter 500m: 4 Global Agreement / 2 Bravo Sabotage
Skrällen: 9 Frodo Cash
Rankingen A:4.2.9 B:7.1.10 C:6.8.3.5

V86-8 2140m Auto
2 Vegas Wania kommer jag att spika i det här loppet med flera fina tvååringar. Det är en häst som är under rejäl utveckling och jag har verkligen fastnat för honom. Han har förvisso fått se sig besegrad av favoriten 6 Inspiration två gånger om men näst senast utmanade han honom hela vägen in i mål från dödens när Inspiration kördes i ledningen. Att det är medeldistans nu istället för kort distans tror åtminstone jag är en enorm fördel för Vegas Wania och då tror jag faktiskt att han slår Inspiration den tunga vägen.

Motbud
6 Inspiration har visat upp en startsnabbhet som borde ta honom hela vägen till ledningen och han har som sagt varit före min spik i mål vid två tillfällen. Det kan bli en spännande duell över upploppet men jag tror att Magnus A Djuse får vika in årorna den sista biten över medeldistans.

3 Immortal Doc avslutade rappt bakom Vegas Wania och frustration senast. Han jagar alltjämt sin första seger men har stött på idel bra motstånd och att Björn Goop sitter upp för första gången är intressant.

Min Vinnare: 2 Vegas Wania
Spets efter 500m: 6 Inspiration
Skrällen: 3 Immortal Doc
Rankingen A:2 B:6.3 C:8.4.9.1.7.5

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto