V86 Tips Jägersro & Solvalla 4/1

Publicerad på 3 Jan 2023 - 23:34

DrTrav

DrTrav

3 Jan 2023 - 23:34

Det är dags för V86 igen och det är Jägersro och Solvalla som delar på veckans omgång.
Jag spikar 4 Frankie Godiva i V86-3 som ser ut att ha en väldigt lämplig uppgift på pappret. Som kompletterande spik tycker jag att 8 Nanny’s Girl i V86-1 är mycket spelvärd.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Jägersro & Solvalla 4/1
V86-1 8 Nanny’s Girl
V86-2 1.3.4.9
V86-3 4 Frankie Godiva
V86-4 3.4.6.7.8.9.10.11.12
V86-5 1.2.3.6.12
V86-6 1.12
V86-7 6.7.10
V86-8 4.5.7.8.9.10

5760 rader x 0,25 = 1440kr

Dagens Dubbel Jägersro & Solvalla 4/1
DD-1 6 Unique Creation
DD-2 4.5.8.9.10

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
8 Nanny’s Girl trodde jag en del på inför senast men hon passade inte på banunderlaget som Åby presenterade den dagen och hon hade dessutom en del oflyt med dåliga ryggar under vägen. Förhoppningsvis kommer banan passa bättre nu och med lite bättre ryggar nu har hon en vass avslutning. Jag tror hon kommer bli tuff att stå emot över upploppet och i ett väldigt öppet lopp i övrigt där spelarna kommer sprida strecken väljer jag att riva av plåstret direkt och inleda omgången med en spik till under 10% i skrivande stund.

Motbud
4 Wilma Töll kördes passivt senast och gick i mål med till synes väldigt mycket krafter kvar över mål. Hon är snabb iväg i volten och med ett lopp i kroppen kan vi förvänta oss ett mer offensivt upplägg. Jag tror Thomas Uhrberg har goda möjligheter att ta hand om ledningen omgående och får hon bestämma lite där framme kan hon mycket väl rinna undan.

6 Seventh Heaven får mycket förtroende av de tidiga spelarna men det är ingen häst som tål allt för mycket jobb och hon måste ha det lite serverat. Det är en av många som kan vinna loppet men som klar favorit väljer jag att ranka ner henne en bit.

Min Vinnare: 8 Nanny´s Girl
Spets efter 500m: 4 Wilma Töll
Skrällen: 4 Wilma Töll
Rankingen A:8 B:4.9.6.10.5.11.7 C:3.1.9.2

V86-2 1640m Auto
Det var ett frågetecken för hur 1 Mitzy Gold skulle prestera med skor på hovarna men det verkar inte bekomma henne nämnvärt och hon har varit fin vid två raka segrar från ledningen. Det ser ut att vara en hygglig chans att leda från start till mål även denna gång men det är några tuffa emot och hon ser ut att bli lite väl stor favorit.

3 Global Classified ska utrustas med en bike för första gången och det skulle mycket väl kunna göra honom ännu rappare från start. Magnus A Djuse lär prova vad som går från start för att ta sig förbi favoriten och skulle man lyckas med det är mycket vunnet.

9 Velicious Crowd One är som bäst när han får gå med och ryggar och spara på sin speed och därmed behöver inte utgångsläget vara fel. Han har snabba hästar att ta rygg på i starten och det skulle kunna lösa sig bra trots utgångsläget.

4 Rulle Roc avslutade sylvasst när han fick fritt i comebacken för ett par månader sedan och även om han har varit struken därefter tycker jag att han ska tas på allvar. Han har gått bra med skor tidigare och är han i liknande skick som vid starten i november är han med där framme.

Min Vinnare: 1 Mitzy Gold
Spets efter 500m: 1 Mitzy Gold
Skrällen: 4 Rulle Roc
Rankingen A:1.3 B:9.4.5.8.6.8 C:11.12.7.10.2

V86-3 1640m Auto
4 Frankie Godiva blir min andra spik i omgången. Senast fick han stort förtroende av spelarna i en V75-final över aktuell distans och även om han inte riktigt kunde göra sig gällande i det loppet så är det helt annat typ av motstånd nu. Han hade varit ruskigt fin vid två överlägsna segrar dessförinnan och han har även visat att han tål att göra jobbet på egen hand. Huvudscenariot är att han sitter i ledningen efter ett par hundra meter men han är inte beroende av ledningen för att vinna loppet. Jag är helt inne på att han helt enkelt är huvudet högre än sina konkurrenter, spik.

Motbud
6 Luther King Boko sattes inte på några större prov senast men intrycket var fint och han har gått bra tider för sammanhanget tidigare. Det finns risk att han hamnar på vingel från start men löser det sig någorlunda med positioner är han värst emot på pappret.

11 Redford är en spännande häst hos Joakim Lövgren som har mycket kapacitet inombords men det har ännu inte lossnat för honom i sin nya regi. Utgångsläget drar ner chanserna ytterligare men skulle poletten trilla ner för honom kan det vara en tänkbar skräll om favoriten skulle synas där framme.

1 R.K Sunshine öppnade bra bakom bilen senast och skulle eventuellt kunna ta emot favoriten från start men vi ska komma ihåg att hon bara har tre lopp innanför västen och står tufft inne på pengarna. Det troliga är att man släpper ledningen till favoriten och försöker lifta med till en bra placering.

Min Vinnare: 4 Frankie Godiva
Spets efter 500m: 4 Franike Godiva
Skrällen: 11 Redford
Rankingen A:4 B:6.11.1.10.12.2.5 C:7.9.8.3

V86-4 2640m Volt
11 Mister Jigolo är en rejäl typ som har inlett karriären med tre segrar på fyra försök. Han borde passa bra över den dryga distansen och kan mycket väl runda allt men samtliga segrar är tagna från ledningen och det kan lätt strula från det här utgångsläget.

10 Illapa har en imponerande rad med fyra raka vinster och ska såklart räknas tidigt även om han precis som tipsettan tagit sina segrar på ledningen. Motståndet hårdnar och han ställs inför sin tuffaste uppgift hittills.
Det känns som att det finns utrymme för skräll i det här loppet när de mest betrodda startar men tuffa utgångslägen och för den som har råd kan det vara värt att betala för samtliga ekipage, men jag får försöka sortera bort ett par stycken.

Jag väljer att nämna 9 Yavapai Point som en riktig smällkaramell bakom favorit-duon. Han ser ut att falla utanför spelarnas radar med tre raka galopper i raden men det här är en häst som är såväl stark som snabb och han såg jättefin ut efter uppehåll senast efter att ha tappat massor från start . Det var första gången han tävlade som valack senast vilket brukar kunna ge bra effekt och håller han sig i rätt gångart nu är han inte mycket sämre än någon annan i fältet. 1%!.

Min Vinnare: 11 Mister Jigolo
Spets efter 500m: 6 Simb Trisha / 3 Catch Me
Skrällen: 9 Yavapai Point
Rankingen A:11.10 B:9.12.5.6.7.3.8

V86-5 2140m Auto
2 Zinfandel är klar favorit i skrivande stund. Han är snabb från start och planen är att ta sig till ledningen och köra där. Skulle han han nå spets är risken att han får styra och ställa där framme men han har startsnabba

1 Amazing Hazel invändigt och Peter Ingves hade inte några planer på att släppa ledningen senast i ett ännu tuffare sällskap. Han kan således behöva göra jobbet utvändigt om ledaren och även om han är bra nog att vinna den tunga vägen är det ingen jag vill luta mig emot.

12 Vincent Cheri rankar jag upp högt i det här loppet. Det behövs överpace från det här utgångsläget men skulle det bli bra fart på tillställningen brukar han kunna avsluta sylvasst över upploppet. Han rapporteras dessutom träna mycket starkt för dagen och med lite klaff kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna till under 5%.

1 Amazing Hazel är rysligt snabb den första biten och jag tror inte någon kan ta en längd på honom om han kliver iväg felfritt. Senast kastade han in handduken tidigt efter att ha dragit på i ett hårt tempo i ledningen men det är lite lättare emot den här gången och kan han hushålla med krafterna bättre är han inte avsågad.

Jag betalar även för 3 Pre Calculated samt 6 Zacapa U.S.

Min Vinnare: 2 Zinfandel
Spets efter 500m: 1 Amazing Hazel / 2 Zinfandel
Skrällen: 12 Vincent Cheri
Rankingen A:2.12 B:1.3.6.10.4.8.5 C:9.7.11

V86-6 2140m Volt
12 Djokovic känns klart på gång. Han spurtade väldigt bra bakom Maverick Dream senast som helt enkelt var för bra för dagen och formen är det inget fel på. Nu ser uppgiften väldigt tilltalande ut och även om han startar med tillägg möter han hästar som han normal bör kunna plocka in tjugo meter på.

Jag dubblar ändå mitt system med stallkamraten 1 Middleton som jag tror tar hand om ledningen omgående och sedan leder han det här loppet väldigt länge. Mika Forss körde hästen senast och att han har valt att köra Djokovic är kanske en fingervisning men det kan alltid strula från tillägg och jag blir inte förvånad om Middleton rinner undan.

13 Strong Heartbeat kan massor i grund och botten och har haft ett par brokiga år bakom sig. Det var kul att se honom vinna guldklockan senast efter en perfekt styrning av Julia Smedman och förhoppningsvis är han på rätt väg igen. Som favorit tycker jag inte att han är särskilt intressant nu även om han såklart kan vinna loppet.

Min Vinnare: 12 Djokovic
Spets efter 500m: 1 Middleton
Skrällen:
Rankingen A:12.1 B:13.7.8.4.9.11 C:5.10.3.2.6

V86-7 2140m Auto
6 Unique Creation blev favorit i ett stayerlopp i sin debut för Johan Untersteiner efter att Ferrari Sisu blivit struken kort före start. Tyvärr galopperade han från start och det blev omöjligt att vinna loppet men han gav ett väldigt fint intryck och stod för en bra prestation. Han tål jobb och uppgiften ser klart vettig ut på förhand om han sköter sig den här gången.

7 Lorens Flevo vann det tyska derbyt som treåring och han ska bli spännande att följa i sin nya regi på svensk mark. Joakim Lövgren ligger lite lågt på förhand och tycker han behöver samla på sig mer rutin men han ska vara väl förberedd inför den här uppgiften och jag tänker åtminstone ta honom på allvar direkt.

Skrällen i loppet är pånyttfödda 10 Adiago Trot som har vaknat till liv på slutet och sett väldigt formstark ut. Han stod för en rejäl avslutning näst senast bakom Astronascente Zaz och Bransbys Juke Box och senast satt han fast med gott om krafter kvar över mål. Klaffar det lite med positioner är jag inte alls främmande för att han kan vinna det här till en tilltalande spelprocent.

Min Vinnare: 6 Unique Creation
Spets efter 600m: 6 Unique Creation / 7 Lorens Flevo
Skrällen: 10 Adiago Trot
Rankingen A: 6.7.10 B:9.5.11.12.8.4 C:3.2.1

V86-8 2140m Auto
4 Hard Landing blir min tipsetta i loppet. Hon har spår innanför favoriten 5 Twigs Honor och jag är inne på att Magnus A Djuse lotsar henne till ledningen. Det har varit ett ruggigt formintryck på henne dom senaste starterna även om det inte syns i “raden” och hon har suttit fast med krafter kvar varje gång.

5 Twigs Honor är klar favorit i skrivande stund. Han kan såklart vinna loppet om han får bestämma i ledningen men jag är inne på att han kommer bli synad av sina konkurrenter och även om han skulle komma till tät blev han het i den positionen senast.

8 Jack Is Back har ett knepigt utgångsläge men han är kvick iväg och får ladda framåt för att söka position. Formen är det sannerligen inget fel på och han har visat tidigare att han kan flytta på sig fort under slutrundan.

10 Black And Quick utvecklas åt rätt håll och har fått ett par lopp i kroppen nu. Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men det var ett väldigt fint intryck senast vid segern och han visade att han går bra även med skor på hovarna.

9 Secondary Stall trivs med rygglopp och har därmed ett passande smygläge. Man ryckte aldrig norsken eller tussarna senast som tvåa bakom en överlägsen Vice Versa Diamant och man kanske får anledning att göra det nu istället.

Min Vinnare: 4 Hard Landing
Spets efter 500m: 4 Hard Landing / 5 Twigs Honor
Skrällen: 8 Jack Is Back
Rankingen A:4 B:5.8.10.9.7.6.12.3 C:1.2.11

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto