Powerplay Tips Fredag 25/11

Publicerad på 25 Nov 2022 - 08:22

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Nov 2022 - 08:22

Det är dukat för hockeyallsvensk fest under fredagskvällen. Powerplay-kupongen innehåller sju rafflande möten i den svenska andradivisionen där toppmötet Mora - MODO smäller extra högt. Avslutningsvis bjuds vi på en spännande drabbning i SDHL där HV71 välkomnar Leksand till Husqvarna Garden. Med åtta rätt och fin utdelning på onsdagens system är formen bra. Dags för en favorit i repris!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 17:59

1. Björklöven - AIK 1

Med två vackra fullträffar såg succéförvärvet Scott Pooley till att Björklöven hade 2-0 med sig in i den första pausvilan mot Vita Hästen. Siffror som helt klart var i underkant då Umeålaget bombarderade Ohre i Hästen-kassen som svarade för ett gäng kvalificerade parader. Västerbottningarna slog sedan av på takten, men vann ändå bekvämt med 3-1. De gröndressade bör således ha mycket kvar att ge när de tar emot AIK hemma i Winpos Arena. Gnaget tog en meriterande tvåpoängare hemma mot Mora senast där måltjuven Richard Gynge avgjorde i sudden (2-1). På resande tass är det Åbro-sponsrade laget dock sämst i ligan med bara fyra inspelade poäng. Det fortsätter de även att vara efter fredagens kamp. Ettan spikas.

2. Mora - MODO 1

Serieledande MODO lyckades vända 0-1-underläge till seger 2-1 hemma mot nykomlingen Östersund, men trepoängaren satt sannerligen långt inne. Som vi flaggade för senast var ångermanlänningarna inte alls lika vassa i offensiven utan skadade Riley Woods. MODO räddades av ett effektivt powerplay den gången, men här väntar tuffare motstånd. Via poäng i sex raka, varav fem segrar, har Mora tagit sig upp på rätt sida om topp 6-strecket och på hemmais är Ljunggren, Persson och company starka. Detta känns vidöppet på förhand och då värdet återfinns i västerled lämpar sig 1X som lösning.

3. Kristianstad - Vita Hästen 1

I hopp om att bryta den negativa trenden på bortais tömde Vita Hästen spargrisen och tog flyget upp till Umeå. Det hjälpte föga då Hästen återigen kammade noll och inkasserade sjunde raka nederlaget utanför Östergötland. Mindre än 48 timmar senare ska ”Pållarna” infinna sig i Kristianstads Ishall, cirka 120 mil söder om Umeå. KIK kommer från en väl genomförd match mot Djurgården där skåningarna visade karaktär genom att hämta in 0-2 till 2-2 i den sista perioden. En pinne mot mesta mästarna är inte fy skam och visst agerar Gaths pågar rättmätig favorit här. 1X räcker i handbollsstaden.

4. Västervik - Östersund 1

Västervik tappade för andra matchen i rad en tvåmålsledning till förlust då Karlskoga gick från 1-3 till 4-3 i den sista perioden. En blytung torsk för smålänningarna som endast har Tingsryd bakom sig i tabellen. Positiv för VIK är att de tagit rejäla kliv spelmässigt i de senaste matcherna och i dagarna förstärkt forwardssidan med Vimmerbysonen Christoffer Törngren, som bland annat har ett SM-guld med HV71 på meritlistan. Östersund avgick med en 4-3-vinst efter sudden här i Plivit Arena så sent som i lördags och jämtarna ståtar med tre vinster de senaste fyra kamperna. Fyra raka bortamatcher torde dock ta på krafterna för ÖIK som får vara nöjda om de tar poäng på den småländska östkusten. 1X klickas i.

5. Djurgården - Almtuna X

För tredje matchen i följd tappade Djurgården en tvåmålsledning när stockholmarna gästade Kristianstad i onsdags. 2-0 blev raskt 2-2 i den sista akten innan Olle Liss kunde skjuta extrapoängen till “Järnkaminerna” i straffläggningen. Försvarsspelet var allt annat än bra och DIF kan tacka JVM-aktuelle målvakten Carl Lindbom för två poäng. Såväl oddssättare som PP-tippare fortsätter likväl att övervärdera Djurgården vilket borgar för strålande värde på Almtuna. Uppsalalaget har spelat upp sig mot slutet och grejat fem poäng av nio möjliga sista tre fighterna trots ett tufft schema. Två raka inbördes segrar syns dessutom i upplänningarnas papper. Rulla ut heltäckningsmattan och håll en extra tumme för X2!

6. Södertälje - Tingsryd 1

Jumbon Tingsryd tog tre blytunga poäng borta mot Västerås efter 5-3 i ABB Arena Nord. Detta trots att TAIF kom till spel utan tunga pjäser som Öhrn, Sylwander, Olsson och Harju. Istället klev anonyma spelare som Elias Andersson och Christian Nyman fram och stod för två poäng vardera. Det ska sägas att Västerås vann skotten med 44-21 och att skadedrabbade Tingsryd även ska lyckas skrälla i Scaniarinken ser vi som högst osannolikt. Södertälje sitter ihop på ett mycket bättre sätt under nya tränaren Magnus Bogren som inte vill gå på pumpen mot sitt gamla gäng. Given spiketta.

7. BIK Karlskoga - Västerås 2

Rafflande rivalmöte från Nobelhallen där det kommer att smälla i sarghörnen. Västerås är såklart frustrerade efter 3-5 i ändalykten mot jumbon Tingsryd och även om “Gurkorna” haft svårt med jämnheten förfogar de svartgula över ett namnkunnigt lag med lirare som Frycklund, Zetterberg, Gunnarsson och Cheek. Karlskoga fortsätter att plocka poäng, häromdagen inkasserade BIK tredje raka vinsten då man vände 1-3 till 4-3 i Västervik. Imponerande av de blåvita som har en diger skadelista innehållandes Collberg, Stakkestad, Westlund, Willman Borvik, Cockerill och Persson. Tränare Helmersson har tvingats matcha laget stenhårt vilket kan ta ut sin rätt här. Den värdemässigt fina tvåan öppnar även om alla tecken föredras.

8. HV71 - Leksand 1

Två lag som har underpresterat rejält i SDHL strålar samman i Jönköping. Både HV71 och Leksand står på nio poäng vardera efter 14 respektive 15 spelade matcher och ser ut att göra upp om den sista slutspelsplatsen då Göteborg dragit sig ur ligan. HV har endast besegrat nämnda Göteborg sett till de elva senaste omgångarna, men kan åtminstone blicka tillbaka på inte mindre än sju raka hemmasegrar mot Leksand. De tillresta kullorna, som tränas av Jeremy Collitons yngre bror Jordan Colliton, är bortsett från skarpskytten Hana Haasová på tok för tunna i de främre leden. Målsnålt möte att vänta där 1X spelas till godkänd procent.

Kupongens kassaskåp

Södertälje

Underliggande siffror indikerar att Södertälje är i toppen av för att stanna och mot ett skadedrabbat Tingsryd ska det inte vara något snack om saken i Scaniarinken. Banketta!

Varningens finger!

Almtuna

Almtuna har redan slagit Djurgården hemma vid två tillfällen denna säsong och även om det såklart blir tuffare på Hovet ska de formstarka upplänningarna inte räknas ut på förhand. Alla tecken och skrälljobb!

144 rader
1. Björklöven - AIK 1
2. Mora - MODO 1x
3. Kristianstad - Vita Hästen 1x
4. Västervik - Östersund 1x
5. Djurgården - Almtuna 1x2
6. Södertälje - Tingsryd 1
7. Karlskoga - Västerås 1x2
8. HV71 - Leksand 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto