Powerplay Tips Lördag 5/11

Publicerad på 4 Nov 2022 - 16:03

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Nov 2022 - 16:03

Sista SHL-omgången innan det vankas landslagsuppehåll. Alla 14 klubbar ska upp i duell under lördagen och ett par blytunga bataljer synas i sömmarna. Bland annat sticker toppmötet i Leksand ut lite extra precis som matchen i Jönköping mellan ett desperat HV71 som gästas av Färjestad. Förutom sju kamper från det svenska finrummet bjuds vi också på en härlig strid ifrån Hockeyallsvenskan.

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda - Skellefteå 2

Frölunda fortsätter fajtas mot sina egna demoner och möjligen en självbild som inte riktigt spelar i parentes med verkligheten. Göteborgarna kom undan med blotta förskräckelsen i hemmasegern mot HV71 där Tjurarna från Småland under delar av matchen ägde det mesta av det bästa. Vinst blev det ändå för Rönnebergs mannar som under lördagen ska upp på hästen igen, denna gång mot Skellefteå. Efter en lång och trög period är SAIK åter på banan. De gulsvarta från norr har trippla segrar i bagaget med sig sydväst och i dagsläget känns också Ohlssons mannar tyngre. X2 är korrekt väg att gå.

2. Leksand - Växjö X

Smaskig toppmatch från Dalarna. Leksand är skoningslösa hemma. 3-0-skalpen mot Rögle i torsdags var masarnas sjunde på åtta försök inför sin egna publik. Nu vankas lapp på luckan då serieledarna i den något haltande SHL-tabellen gästar. Växjö fixade också 3-0 vid sin senaste fajt då Larmi stod på huvudet och Rosén, Ågren och Halbgewachs målade framåt. 1-1 slutade matchen dessa lag emellan efter 60 minuter nere i Vida Arena tidigare i höst. Liknande nuffror även nu att vänta. Helgardera.

3. Brynäs - Rögle 2

Fyra raka utan trepoängare. Därefter drog Brynäsarna upp till Luleå och sköt hem en 4-1-seger mot Bulan och gänget i “Delfinen”. Ruskigt starkt såklart även om spelet, framförallt offensivt, ändå hade mer att önska. Brynäs sköt 14 (!) skott på mål sett över hela matchen och kommer de upp med samma prestation mot ett i grunden bättre Rögle så blir det ingen rolig eftermiddag. RBK fick som nyligen nämnt på läppen av Leksand i Tegera men prestationen var inte så dålig som 0-3 ger sken av och linan med bland annat Stål-Lyrenäs och Kasper var bra men saknade det där lilla extra för att få hål på Armalis. Chans att snabbt hoppa in på segerspåret igen. Ängelholmarna är i grunden bättre och med fint spelvärde till höger tvåan en intressant spik..

4. Luleå - Örebro X

Luleå har bekymmer. Björnarna från norr visar nio förluster över de första 16 matcherna och det är allt annat än frid och fröjd i Norrbotten. Värdarnas skotteffektivitet snurrar i krokarna strax under nio procent och med 37 mål är bara HV71 sämre i klassen. Örebro är mer välmående även om det blev torsk i Skellefteå för Eriksson och company tidigare i veckan. ÖHK har fått igång Abols lina tillsammans med Bromé och det är givetvis av extrem vikt för att detta rödklädda sällskap ska kunna utmana om platser i toppen. Hela upp!

5. Malmö - Timrå 1

Ligans sämsta hemmalag mot ett stabilt Timrå som dessutom vann med galna 7-0 vid senaste besöket i den skånska arenan. Och då spikar vi MIF!? Gästerna gick på pumpen mot Växjö häromsistens och har norpat fler poäng än vad laget förtjänat. Rödhökarna kastade bort poängen hemma mot Linköping i torsdags efter att både tappat 2-0. Därtill hade värdklubben 3-3 med 93 sekunder kvar att spela. Söderberg måste upp och även Händemark spelar bitvis ett alibi-spel. Känslan är ändå att ett grymt revanschsuget och hungrigt Malmö fixar detta och till finfin prolle lämnas ettan allena.

6. HV71 - Färjestad 1

Det osar katt i Jönköping. HV71 spelar en icke vägvinnande ishockey för tillfället och desperata tider kräver desperata åtgärder. Hjalmarsson är på väg in och tidigare i veckan har Lenc hoppat från Frölunda till HV för att spetsa truppen. Att värva sig ur krisen är möjligen lösningen men sett till hur spelet sett ut över tid finns ändå hopp om livet även med den trupp som finns på isen i dagsläget. Färjestad hemma är en tuff men inte på något sätt omöjlig uppgift. FBK tappade 2-0 till förlust mot Oket i torsdags och mästarna står därmed på två raka nederlag. En sällsynt vacker etta är ett tidigt måste även om alla tecken känns nödvändigt vid Vätterns södra strand.

7. Oskarshamn - Linköping 1

Att tvinga fram övertid mot Oskarshamn är aldrig någon bra idé. Oket har vid alla sju tillfällen då detta inträffat vunnit sina matcher (sex sudden, en straffvinst). Ruskigt starkt såklart. Mot Färjestad i torsdags var det Oksanen som tryckte upp ett klassmål i taket bakom Tomkins. Linköping kommer till Be-Ge Hockey Center denna lördag. Cluben har en period bakom sig med fyra riktigt fina matcher och segern nere i Malmö var ett ruskigt styrkebeked. Med Fantenberg tillbaka på isen igen växer Lejonen och att räkna bort Östmans mannar är bara dumt. Helgardera tidigt.

8. BIK Karlskoga - MODO 1

Vi avrundar med ett numera klassiskt hockeyallsvenskt möte. Både Karlskoga och MODO var uppe i ringen så sent som igår. Övikarna gästade Uppsala för match mot Almtuna medan Karlskoga gick en holmgång mot Mora. Litet plus när det kommer till förberedelserna för Bikarna som kunnat laddat om hemmavid i och med dubbla fajter i Nobelhallen. Dessutom har värmlänningarna varit framgångsrik inbördes. MODO har faktiskt bara vunnit en gång här sedan oktober 2018 och vid inte mindre än fem av åtta tillfällen därefter har dessutom Karlskoga nollat Öviks-klubben! Vi tar parti för Helmersson och gänget. Etta.

Kupongens kassaskåp

Rögle

Efter debaclet i Dalarna är det dags att studsa tillbaka. Rögle har tillräckligt med spets och kvalité i truppen för att rubba Brynäs. Bra och spännande spik.

Varningens finger!

HV71

HV sliter och kämpar. Förr eller senare ska detta också mynna ut i en seger. Färjestad får passa sig i Husqvarna Garden. Bra skrälläge.

162 rader
1. Frölunda - Skellefteå x2
2. Leksand - Växjö 1x2
3. Brynäs - Rögle 2
4. Luleå - Örebro 1x2
5. Malmö - Timrå 1
6. HV71 - Färjestad 1x2
7. Oskarsh. - Linköping 1x2
8. Karlskoga - MODO 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto