Powerplay Tips Onsdag 7/12

Publicerad på 6 Dec 2022 - 15:23

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Dec 2022 - 15:23

Onsdagens Powerplay går i Hockeyallsvenskans tecken då sju fighter hämtas från den svenska andraligan. Med få givna favoriter, och de som finns överstreckade, är kupongen svårlöst på förhand. Det borgar å andra sidan för hög utdelning vid en fullträff och så här ser vår väg mot åtta rätt ut. Fritt fram att rygga!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 18:59

1. Mora - Björklöven X

Tabellsexan Mora har åtta poäng upp till fyran Björklöven med två stycken matcher i handen på västerbottningarna. Dalalaget har således en gyllene chans att knappa in på Viktor Stråhles gäng under onsdagskvällen. Masarna har dock gått tungt på sistone och förlorat fyra av de fem senaste. Mot Hästen (1-4) var både Persson och Carlsson tillbaka jämte Ljunggren och även om trion inte hade någon bra kväll i Norrköping finns det rikligt med spets i den kedjan. Mora vann utan att övertyga mot Västervik och har likt hemmalaget blandat och gett på sistone. Gästerna må vara något vassare på det berömda pappret, men denna duell gör sig bäst heltäckt. 1X2.

2. MODO - Södertälje 1

Seriefinal från Foppaland där MODO jagar 13:e raka segern och sjätte trepoängaren i följd med fansen i ryggen. Faktum är att ångermanlänningarna ännu inte klivit på en mina under ordinarie tid på hemmais. En svit vi tror består efter denna dust. Riley Woods är alltjämt out på grund av skada, men i dennes frånvaro har Rögle-lånet Theodor Niederbach klivit in och levererat bredvid Dickinson och Aagaard i förstakedjan. Södertälje är långt ifrån oävna med Pasic, Videll och glödhete Liljegren som främsta hot. Tälje är dessutom strukturerat i de bakre leden, något fyra insläppta sista fyra bortamatcherna understryker. 1X torde ändå räcka för att rätta grönt.

3. Östersund - Djurgården 1

Johan Garpenlöv fick jubla åt en seger i dennes första match som huvudtränare i Djurgården. 2-1-viktorian hemma mot Tingsryd satt emellertid långt inne och stockholmarna dras alltjämt med flera avbräck på både back- och forwardssidan. I vanlig ordning målas trots detta gästerna upp till månen, något som öppnar upp för Östersund. Åttondeplacerade nykomlingen ståtar med fem segrar senaste åtta och har bland annat lagt seriesuveränen MODO på rygg hemma i Jämtland. Den lågt streckade ettan måste med till varje pris. Alla tecken!

4. BIK Karlskoga - Tingsryd 2

Trots en heroisk insats på Hovet fick Tingsryd inte med sig poäng från mötet med Djurgården (1-2). Två dagar senare kom utdelningen retroaktivt då smålänningarna tvålade till Almtuna med 4-1 i Uppsala. Rutinerade Joachim Nermark, som tidigare haft sådana skadebekymmer, stod för ett hästjobb över hela isen och belönades med dubbla poäng. Gästernas skadelista har blivit allt kortare även om viktige Daniel Öhrn fortsatt har känningar. Karlskoga hade inte en suck mot Almtuna senast och tiotalet spelare saknades när BIK tränade i tisdags, däribland viktiga kuggar som Stakkestad, Collberg och Cockerill. Bra förutsättningar för att jobba in en bortaknall i Nobelhallen således. Hela spannet åker in i ett tidigt skede.

5. Almtuna - Kristianstad X

Almtuna visade klass genom att nolla Karlskoga med 4-0 i fredags där unge Valdemar Johansson gick i bräschen med mål och assist. 1-4 i ändalykten mot Tingsryd två dagar senare tog ned upplänningarna på jorden. En tolfteplats är ganska väntat för AIS, men nämnas bör är att blott en pinne skiljer upp till nian Kristianstad. Likt hemmalaget har KIK blandat högt med lågt på sistone och på resande tass syns endast en bortavinst i skåningarnas facit sista sex kamperna. Vi gör det enkelt för oss och bockar i samtliga rutor i denna på förhand jämna tillställning.

6. Vita Hästen - Västerås 2

På resande skridsko har Vita Hästen fått lämna isen som förlorare hela nio gånger i följd sedan femte oktober. Det håller såklart inte, men det ska poängteras att Hästen dragit den längsta stickan i fem raka på egen rink. 4-1 mot Mora senast speglade dock inte matchbilden och östgötarnas lista över frånvarande spelare innehåller alltjämt 4-5 namn. Västerås letar febrilt efter en jämnare nivå och kan Gurkorna visa samma kyla och finess som i 6-4-segern mot AIK senast har de bra chans att montera ned ett på pappret svagare Hästen. Landar tvåan in till runt 45 procent är det en bra spik.

7. Västervik - AIK 1

Västervik parkerar sist i tabellen med sex poäng upp till säker mark. När motståndarna lyckas plocka bort importerna Marcus Vela och Daniel Brickley får VIK svårt att vinna hockeymatcher. Smålänningarna höll dock jämna skär med Björklöven borta senast, en insats som så när renderade i poäng och något Gudmundsson och company kan bygga vidare på. AIK måste hitta nycklar för att vinna på bortaplan, en kategori där stockholmarna är sämst i ligan. Jämn drabbning på förhand men då fint värde uppdagas till vänster är ettan en intressant chansspik.

8. Strömsbro - Wings Arlanda 1

Kampen om Allettan-platserna tätnar i Hockeyettan Östra då endast en poäng skiljer mellan tabellsexan Strömsbro och fyran Wings Arlanda när två omgångar återstår. Besökarna från norra Stockholm säkrar således en plats i Allettan vid tre poäng under onsdagskvällen. Flygplatslaget föll tungt hemma mot Nyköping senast (1-3) och har torskat sju raka bataljer mot Strömsbro. SIF kommer stärkta från en meriterande 6-3-viktoria mot seriesegrarna Väsby och drar rättmätigt på sig favoritskapet i Gävle. Ettan spikas.

Kupongens kassaskåp

Strömsbro

Något ”kassaskåp” finns inte på dagens trixiga kupong, men Strömsbro imponerade i segermatchen mot Väsby senast och brukar trivas mot Wings. Bra etta i Gävle.

Varningens finger!

Tingsryd

Karlskoga har fortfarande frågetecken för tiotalet spelare och blev slaktade av Almtuna häromsistens. Ypperligt skrälläge för Tingsryd!

162 rader
1. Mora - Björklöven 1x2
2. MODO - Södertälje 1x
3. Östersund - Djurgården 1x2
4. Karlskoga - Tingsryd 1x2
5. Almtuna - Kristianstad 1x2
6. Vita Hästen - Västerås 2
7. Västervik - AIK 1
8. Strömsbro - Wings Arlanda 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto