Stryktipset Tipps Lördag 28/1

Publicerad på 27 Jan 2023 - 10:01

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jan 2023 - 10:01

Lördagens Stryktips präglas i mångt och mycket av FA-cupen som bistår med inte mindre än nio av kupongens 13 matcher. Därefter är det dags för The Championship och League One att ta äventyret in över mållinjen. Vi har kalkylerat ut vilka favoriter som ska försöka fällas och nedan finner ni svaren på alla frågor!

Gå med i vårt succélag – supersystem med 1 spik – KLICKA HÄR för se och köa din andel!

Spelstopp: 15:59

1. Manchester United - Reading 1
Manchester United begravde av allt att döma dubbelmötet med Nottingham när de vann den första semifinalen i Ligacupen med 3-0. Erik ten Hag kunde bland annat plocka av Marcus Rashford med gott om tid kvar att spela och nederländaren förfogar över en tillräckligt bred trupp för att kunna göra processen kort även med Reading. The Royals håller inte måttet för toppstrid i The Championship och till Old Trafford anländer Ince och company med en ansatt defensiv. Då blir det omöjligt att hålla tätt denna afton. Ettan är bara precis att spika av.

2. Preston - Tottenham X
Preston har blandat och gett i The Championship men är det något som är tydligt är det att The Lilywhites trivas med att spela på omställningar. Att värdarna är ett av andraligans absolut bästa bortalag är ett kvitto på detta och denna lördag får de ägna sig åt samma filosofi fast framför de egna supportrarna. Tottenham kommer till Lancashire med en derbyseger mot Fulham i ryggsäcken men imponerade gjorde inte gästerna. Bortsett Kanes välplacerade avslut skapade Spurs inte mycket av glädje i offensiven och det är inte alls otänkbart att Preston lyckas hålla Londonlaget på halster. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Fulham - Sunderland 1
Förmodat målglatt möte från huvudstaden där Fulham hoppas spräcka målnollan efter två raka Premier League-matcher utan nätrassel. 0-1 i baken mot Spurs var dock inte i paritet med matchbilden och även om Mitrovic dras med skadebekymmer förfogar Marco Silva över ersättare av duglig sort. Sunderland kommer i sin tur stärkta efter 2-0 mot Middlesbrough. En utvisning hjälpte förvisso The Black Cats till tre poäng men detta till trots ska gästerna inte skojas bort hur som helst på Craven Cottage. Diallo är en spelare som kan såra Fulham på egen hand och vi väljer att luta oss mot “gubben” (etta-tvåa).

4. Southampton - Blackpool 2
Southampton stod inte på något sätt för en dålig insats mot Newcastle men förlorade likväl den första Ligacup-semin med 0-1. Returen spelas i Englands norra delar redan kommande vecka vilket innebär att FA-cupmatchen mot Blackpool hamnar i kläm. Nathan Jones förfogar över en bredare trupp än Mick McCarthy men detta till trots vill vi slå ett slag för skrälläget till höger. Med en ny manager på plats torde gästerna vilja visa upp sig och när ettan springer iväg är det dags att blicka österut på sydkusten. X2 går först, ettan åker med först på större system.

5. Blackburn - Birmingham 2
Två lag med negativa formkurvor ska mäta svärd på Ewood Park. Blackburn har överpresterat Expected Points under hela säsongen och mot slutet har verkligheten kommit ikapp Rovers som får svårt att behålla sin playoff-plats hela vägen in i mål. Birmingham krigar i andra änden av tabellen och även om formen är nattsvart ska The Blues åtminstone kunna bjuda upp till kamp i Lancashire. Den förmodade matchbilden spås passa de kontringsstarka gästerna som handen i handsken och här gillas den värdemässigt fina tvåan allra mest. Krysset är ett potentiellt sällskap på större system.

6. Ipswich - Burnley 2
Två likvärdiga lag från olika divisioner drabbar samman i FA-cupen. Ipswich är sett till Expected Points ett av, om inte det bästa, de bästa lagen i League One och lyckas Kieran McKenna och company lägga i en högre växel under våren kan de mycket väl knipa en direktplats till The Championship. I samma division ser Burnley ut att gå med stormsteg mot en direktplats till Premier League. Kompanys kompani radar upp trepoängare på löpande band och med tanke på att gästerna har råd att tappa en stor portion poäng under våren kan Kompany mycket väl ställa bästa möjliga elva på benen denna lördag. Då vinner Burnley. Spikad tvåa trots förmodad överstreckning.

7. Bristol City - West Bromwich 2
West Bromwich fick oväntat stora problem borta mot Chesterfield i den tredje rundan av FA-cupen. 3-3 i den första akten innebar omspel på The Hawthorns där de blåvita emellertid gjorde jobbet via 4-0. När Carlos Corberáns mannar spelar på toppen av sin förmåga är de tillräckligt bra för Premier League och det tror vi att Bristol City får erfara denna lördag. Weimann fattas värdarna som dessutom ryktas bli av med Semenyo till Premier League. Skulle ingen av dessa herrar komma till spel är The Robins ett slaget lag på Ashton Gate. Tvåan kan gott lämnas allena till vad som ser ut att bli vettig procent.

8. Luton - Grimsby 1
Grimsby Town ska känna sig stolta som tagit sig hela vägen till den fjärde rundan av FA-cupen. Denna lördag tror vi dock att äventyret tar slutet för de anrika gästerna. Lotten föll på Luton från The Championship och över 90 minuter ska “Hattmakarna” givetvis inte ha några problem med att städa av ett lag från den nedre delen av League Two på egen gräsmatta. Adebayo, Cornick och Morris är bara några av de orangekläddas potentiella matchvinnare och när Rob Edwards tycks ha fått snurr på grejerna är åsnespiken ett faktum strax utanför London. Etta!

9. Sheffield Wednesday - Fleetwood 1
Repris på ligamötet från Boxing Day som Sheffield Wednesday vann med 1-0. Fleetwood stod dock för en bra insats och även om gästernas formkurva pekar rakt ned i källaren ska det sägas att prestationerna varit gedigna sådana mot flertalet tuffa motstånd. The Owls, som värdarna kallas, är normalt urstarka i egen borg men här kommer ettan att streckas därefter. I en cupmatch finns risk för rotation hos de hemmahörande och med det i åtanke gör vi gärna plats för krysset. 1X ska räcka för grön bock.

10. Coventry - Huddersfield X
Blott en seger på de åtta senaste gör att Coventry tappat kontakten med playoff-platserna. Kunnandet finns för att styra skutan på rätt håll men i rådande formsvacka går det inte att lita på Viktor Gyökeres och hans vapendragare. Under lördagen får The Sky Blues besök av Huddersfield vars filosofi torde passa värdarna illa. Sedan Fotheringham tog över gästerna har de firat triumfer via ett starkt försvarsspel kombinerat med omställningar och det är en formel som kan fungera väl även i Midlands. Till smått vänstervridna streck är hela spannet och skrälljobb att föredra.

11. Hull - QPR 1
Svårsiad drabbning från MKM Stadium där Hull ska försöka kravla sig upp på säkrare mark medan QPR hoppas skapa kontakt med lagen i närheten av topp 6. Sedan Liam Rosenior tog över “Tigrarna” har en viss förbättring skett men att föra en matchbild är inget de orangesvarta är särskilt bekväma med. QPR har i sin tur gått kräftgång under Neil Critchley som har svårt att få sina adepter att prestera gediget över 90 minuter. Ettan går först men vi vill även göra utrymme för tvåan i en fight där vi tror att vi får se en vinnare.

12. Middlesbrough - Watford 1
Watford befinner sig alltjämt i toppstriden av The Championship men spelmässigt är Slaven Bilic och company inte mycket att hurra över. Gästerna förlitar sig alldeles för mycket på tillfälligheter trots en stark trupp och det skulle inte förvåna om de gulsvarta blir omkörda av Middlesbrough innan säsongen går i mål. Boro har hittat en ruskigt hög högstanivå under Michael Carrick vars adepter inte ska känna sig alltför nedslagna av förlusten mot Sunderland. Frys utvisning ställde till det men även om mittbacken saknas här ska Boro ses som en trolig vinnare. Ettan spikas till runt 55 procent.

13. Peterborough - Portsmouth 1
En högoktanig drabbning från League One får äran att ta kupongen i mål. Peterborough har åkt som en jojo mellan tredje- och andraligan de senaste åren och värdföreningen är onekligen tillräckligt bra för att kunna ta sig tillbaka ännu en gång. Clarke-Harris är en striker som kan sänka vilket lag som helst på egen hand men det ska samtidigt påpekas att värdarna är ett lag som blandar och ger. Portsmouth sätter sin tro till en stark enhet och lyckas Pompey ligga rätt i sina positioner går det att störa Peterborough på Weston Homes Stadium. Ettan först, den värdemässigt fina tvåan sedan.

Gå med i vårt succélag – KLICKA HÄR – för köpa eller se systemet med endast 1 spik!

Kupongens kassaskåp!

Manchester United
Manchester United bröt enkelt ned Nottingham i småbitar och kommer inte ha några problem att göra detsamma med Reading. Ettan är gjuten i betong.

Varningens finger!

Blackpool
Southampton befinner sig mitt i ett dubbelmöte med Newcastle i Ligacupen som stjäl fokus från lördagens uppgift mot Blackpool. Gästerna ska inte räknas bort på sydkusten.

144 rader
1. Manchester United - Reading 1
2. Preston - Tottenham 1x2
3. Fulham - Sunderland 12
4. Southampton - Blackpool x2
5. Blackburn - Birmingham 2
6. Ipswich - Burnley 2
7. Bristol City - West Bromwich 2
8. Luton - Grimsby 1
9. Sheffield Wednesday - Fleetwood 1x
10. Coventry - Huddersfield 1x2
11. Hull - QPR 12
12. Middlesbrough - Watford 1
13. Peterborough - Portsmouth 1

864 rader
1. Manchester United - Reading 1
2. Preston - Tottenham 1x2
3. Fulham - Sunderland 12
4. Southampton - Blackpool 1x2
5. Blackburn - Birmingham x2
6. Ipswich - Burnley 2
7. Bristol City - West Bromwich 2
8. Luton - Grimsby 1
9. Sheffield Wednesday - Fleetwood 1x
10. Coventry - Huddersfield 1x2
11. Hull - QPR 12
12. Middlesbrough - Watford 1
13. Peterborough - Portsmouth 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto