Stryktipset Tips Lördag 3/12

Publicerad på 1 Dec 2022 - 14:12

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Dec 2022 - 14:12

Lördagens Stryktips är ett spretigt sådant. League One, League Two och Segunda División tar hand om merparten av bataljerna innan vi vänder oss mot Serie B och skotska Championship för att avrunda kupongen. Det som sticker ut mest? Givetvis åttondelsfinalen mellan Nederländerna och USA. Nu ökar vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 15:59

1. Nederländerna - USA X

Dessa aktörer släppte bara in varsitt mål i gruppspelet och att det skulle springa iväg till en målorgie är svårt att se. Nederländerna har spets i bland andra Gakpo och de Jong men å andra sidan är normalt bärande pjäser som Depay och Bergwijn till synes ur form. USA stod för en av gruppspelets mest iögonfallande insatser när de höll England på halster och den taktiskt skicklige Gregg Berhalter kan mycket väl lotsa “The Stars and Stripes” till ytterligare en gedigen prestation denna lördag. Pulisic är ett frågetecken men av smällen mot Iran att döma ska det mycket till för att “Captain America” inte ska komma till spel här. Den betrodda ettan lockar minst men här ska man inte skämmas för att använda hela spannet.

2. Accrington Stanley - Oxford United 2

Två lag som borde ligga högre upp i tabellen sett till xPoints drabbar samman i Lancashire. Accrington Stanley har fått ordning på sin defensiv mot slutet där tre raka 1-0-segrar i alla tävlingar är imponerande siffror. På samma vis behöver det fortsätta när ett i grunden offensivt starkt Oxford United står på andra sidan. Grabbarna från universitetsstaden har frågetecken för viktige Bodin men i övrigt ska Karl Robinson kunna ställa en stark startelva på benen. De gulsvarta stod för en urstarkt insats i 4-1-segern mot Exeter i FA-cupen och vi tror att Oxford drar det längsta strået även här. Spikad tvåa.

3. Crawley - Swindon 2

Swindon dansar med i kampen om playoff-platserna i League Two. Paolo Di Canios gamla gäng har sett till xPoints tagit för många poäng sett till vad prestationerna lovat, men springandet till trots ger vi gästerna god chans till tre poäng denna lördag. Främst på grund av att det är Crawley som står på andra sidan. Fyra poäng skiljer värdarna från nedflyttningsstrecket men verkligheten riskerar snart att bli en annan. All form av underliggande statistik har de hemmahörande som klar jumbo i tabellen och mot en på förhand övermäktig opponent har “De röda djävlarna” inget att hämta. Williams fattas troligen fortfarande Swindon men det spelar ingen roll. Tvåan står stadigt allena.

4. Hartlepool - Stockport 2

Klassiska Stockport kämpar på i mittenskiktet av League Two. Tolv poängtapp på 19 matcher är anledningen till varför The Hatters inte är med i jakten på playoff-platser, men supportrarna ska inte känna sig alltför nedslagna av detta. Prestationerna har lovat något helt annat och faktum är att gästerna snarare borde befinna sig inom topp 3 sett till deras underliggande siffror. Madden är en lirare som kan avgöra matcher på egen hand och Hartlepool är ingen opponent som ska få besökarna att darra i knäskålarna. Tabelljumbon har förtvivlat svårt att stänga igen de bakre leden och så länge tvåan håller sig under 60 procent finns ingen anledning att leta garderingar. Stockport singlas med god känsla.

5. Mansfield - Colchester 1

Fem förluster på de sju senaste tävlingsmatcherna gör att Mansfield tappat fart i toppen av fjärdeligan. Lyckas The Stags hitta tillbaka till tidigare nivåer på prestationerna blir de ett gäng för direktplatserna till League One. Med det sagt streckas ettan benhårt på anrika Field Mill där vi vill slå ett litet slag för Colchester. Bara en förlust på de fem senaste inbördes mötena är starka papper för de blåvita och när tipparna stirrar sig blinda på The U’s usla resultat på resande tass blir det kapplöpning till ettan. Det lågt streckade krysset får gärna hänga med som stödhjul.

6. Northampton - Tranmere 2

Att det är lätt att bli tabelltittande när mindre kända lag äntrar Stryktipset blir uppenbart på Sixfields Stadium. Northampton har känning på den absoluta toppstriden i League Two, men vi anar ett ras i tabellen för de hemmahörande. Att ha gjort 34 mål på under 20,0 xG är en överprestation som heter duga och sett till xPoints borde värdarna snarare parkera in på den undre halvan. Tranmere besitter ett av fjärdeligans bästa försvar och gästerna från Liverpool kan mycket väl stänga ner Northamptons överskattade offensiv. Saftigt spelvärde tornas upp till höger där X2 är ett givet val.

7. Rochdale - Harrogate 1

Fighterna från League Two avrundas med ett bottenmöte från Spotland Stadium där Rochdale och Harrogate ska mäta svärd. De sistnämnda fick ordentligt på pumpen i FA-cupen mot Hartlepool där defensiven såg allt annat än vältrimmad ut. Vad gäller försvarsspel har inte heller Rochdale rosat marknaden den här säsongen. Värdarna är dessutom svaga i offensiv riktning men med det sagt lutar vi åt att hemmaplansfördelen blir en faktor denna lördag. Tre blytunga poäng står på spel och vi tror att Rochdale tar hela kakan. Etta trots viss överstreckning.

8. Real Zaragoza - Ibiza 1

Ibiza låg pyrt på det redan i fjol och den här säsongen har pågarna från partyön knappt lyckats med någonting. Blott tre segrar på 17 försök och bara elva gjorda mål är siffror som inte gör det svårt att förstå varför gästerna bottnar Segunda División. De underliggande siffrorna vittnar inte om någon bättring och mot ett Real Zaragoza som förtjänat mer än vad de hittills fått med sig slår Ibiza ur stort underläge. De anrika värdarna trivs normalt bra på La Romareda där vi anser ettan som trolig. Det gör även tipparna men här är vi beredda att välja en värdemässigt sämre spik. Zaragoza blir kupongens “åsnespik”.

9. Mirandés - Albacete 1

Svårsiad kamp från Kastilien och León där Mirandés går i klinch med Albacete. De sistnämnda har stundtals övertygat i egenskap av nykomlingar, framför allt på resande tass där sex poängplock av åtta möjliga är skarpa papper. Defensiven är samtidigt ihålig på främmande gräs och Mirandés har lyckats bygga momentum framför egen publik med två raka triumfer. Lånet från Real Betis, Raúl García, är en vass målskytt som kan ordna tre poäng åt de hemmahörande på egen hand. Ettan går först men här ska man inte skämmas för att strössla garderingar på större system.

10. Sporting Gijón - Las Palmas 1

Förmodat tight och tillknäppt toppmöte från Asturien där Sporting Gijón agerat svårslaget. 4-3-1 på åtta hemmamatcher är starka papper och sett till xPoints borde värdarna skugga Las Palmas i toppen av tabellen. Så har hittills inte blivit fallet men med hänsyn till “Pío Píos” svaga prestationer utanför Kanarieöarna ger vi Gijón god möjlighet att knapra in mark på lördagens kombattanter. Bortsett Burgos har Las Palmas bäst defensiv i hela andraligan men här får de trots allt vara nöjda om de löser en poäng. Vi nöjer oss med 1X.

11. Villarreal B - Leganés 2

Villarreal B stod för en spelmässigt fin insats i den senaste omgången mot Alavés. 0-2 i brakan räckte visserligen inte till några poäng, men trots Mbackes utvisning visade de gulklädda att de kan bjuda upp till kamp mot samtliga aktörer i Segunda División. Leganés är en sådan men här blir tipparna väl förblindade av värdarnas senaste prestation. När ettan valsar över 50 procent är det läge att rycka i handbromsen. Leganés kommer från 4-2-0 på de sex senaste där 1-0-segern mot Granada var urstark. Gästerna hjälptes förvisso av en tidig utvisning men nytt poängplock är inte alls omöjligt denna lördag. X2 gillas till fin procent.

12. Cagliari - Parma X

Två klubbar som hör hemma i Serie A går i klinch på Sardinien. Övertygat har Cagliari inte gjort sedan degraderingen men truppen är tillräckligt bra för att slåss om uppflyttning. Lapadula, Rog och Nández är spelare som sticker ut i Fabio Liveranis lagbygge. Parma litar i sin tur mycket till Roberto Inglese och det är för all del en herre som kan såra de rödblå i deras hemmaborg. Buffon dras med skadebekymmer men trots det är skinklaget ett gäng som vi gärna ger plats redan på mindre system. Om råd alla tecken i denna svårsiade batalj.

13. Cove Rangers - Partick Thistle 2

Målgång sker denna lördag i skotska Championship där Cove Rangers tar emot Partick Thistle. De förstnämnda har bara en seger på de sju senaste och behöver bryta den negativa trenden för att inte dras in i bottenstriden tillsammans med Arbroath och Hamilton. Partick Thistle är i sin tur ett herrskap för playoff-platser, åtminstone sett till prestationerna i egen borg. Utanför densamma tenderar det dock att svaja en hel del och även om tvåan får anses vara en vettig utgång vill vi inte lämna den allena på större bongar. Ettan följer med i ett senare skede.

Kupongens kassaskåp

Real Zaragoza

Ibiza är beklämmande dåliga utanför partyön och får svårt mot ett stabilt Real Zaragoza. Det forna storlaget sviker inte hemmapubliken. Ettan singlas.

Varningens finger!

USA

USA har förtjänat sin slutspelsplats och mot ett Nederländerna vars spel inte klickar ska amerikanerna inte räknas bort. Den spelvärda högersidan går inte ögat förbi.

144 rader
1. Nederländerna - USA 1x2
2. Accrington - Oxford 2
3. Crawley - Swindon 2
4. Hartlepool - Stockport 2
5. Mansfield - Colchester 1x
6. Northampton - Tranmere x2
7. Rochdale - Harrogate 1
8. Real Zaragoza - Ibiza 1
9. Mirandés - Albacete 1
10. Sp.Gijón - Las Palmas 1
11. Villarreal B - Leganés x2
12. Cagliari - Parma 1x2
13. Cove Rangers - Partick T. 12

864 rader
1. Nederländerna - USA 1x2
2. Accrington - Oxford 2
3. Crawley - Swindon 2
4. Hartlepool - Stockport 2
5. Mansfield - Colchester 1x
6. Northampton - Tranmere x2
7. Rochdale - Harrogate 1
8. Real Zaragoza - Ibiza 1
9. Mirandés - Albacete 1x2
10. Sp.Gijón - Las Palmas 1x
11. Villarreal B - Leganés x2
12. Cagliari - Parma 1x2
13. Cove Rangers - Partick T. 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto