Topptipset Tips Fredag 21/10

Publicerad på 20 Okt 2022 - 16:40

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Okt 2022 - 16:40

Fredagens Topptips blir i vanlig ordning en underhållande rundvandring på kontinenten. O Clássico är en inledning som heter duga och vi väljer sedan att på ett eller annat sätt gardera drakar som Juventus och PSG i jakten på maffigt kupongrens. En av kupongens spikar hittas på klassiska Portman Road!

Spelstopp: 20:29

1. Porto - Benfica 1

O Clássico stundar på mäktiga Dragao där Porto och Benfica ska mäta svärd. Aktörerna har gjort ett litet ryck från övriga kombattanter i Primeira Liga där de sistnämnda gått allra bäst. 8-1-0 är en imponerande resultatrad från gästerna som med det sagt haft moderna nutidsproblem i just detta möte. Porto har tre raka segrar i inbördes möten och när “Drakarna” befinner sig tre poäng efter Benfica i tabellen blir det av absolut yppersta vikt att åtminstone inte förlora denna batalj. Pepe är ett avbräck för de blåvita som trots det ska kunna lösa minst en poäng. Vi nöjer oss med 1X.

2. Juventus - Empoli X

Efter två hemska 0-2-förluster mot Milan och Maccabi Haifa drog Juventus in morgonluft i lungorna när de vann Derby della Mole med 1-0. Prestationen var dock intetsägande och Allegri har en fortsatt lång väg att vandra innan hans adepter presterar som ett topp 4-lag. “Den gamla damen” har svårt att föra en matchbild och mot ett Empoli som trivs när de får spela på omställningar flaggar vi för ett återfall. Gästerna har bara förlorat en av sina fyra senaste och vann faktiskt sitt senaste besök på Juventus Stadium med 1-0. En favorit i repris är inte otänkbar. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Ajaccio - PSG 2

Efter tre raka tävlingsmatcher utan triumf gav PSG svar på tal i Le Classique. 1-0-segern mot Marseille kunde varit större och inte mycket talar för att parisarna släpper förstaplatsen ifrån sig innan Ligue 1 gått i mål. Det finns med det sagt tunga avbräck i gästernas defensiv och vi anser att risken för underskattning av Ajaccio inte ska blundas för hur som helst. Värdarna från Korsika imponerade när de lade Marseille på rygg med 2-1 på Stade Vélodrome och större under har skett än att de lyckas lösa en poäng denna fredag. Kupongen innehåller andra spikalternativ som gillas mer än den ansatta tvåan. Rensarkrysset sällskapar högertecknet.

4. Mainz - Köln 1

Spännande tillställning från Opel Arena där två lag med ambitioner att utmana om Europaplatser strålar samman. Köln bröt en negativ trend när Augsburg lades på rygg med 3-2, men defensivt övertygar Baumgarts manskap inte just nu. Utanför hemtrakterna är “Getterna” inte samma kraft som på egen mark och Mainz ska verkligen inte skojas bort på Opel Arena. 1-1 mot RB Leipzig följdes upp av en viktig 2-0-seger mot Werder Bremen där Ingvartsen och Lee stod för målen. Tillsammans med Onisiwo och Burkardt kan duon vålla Köln stora problem. Ettan spikas till runt 40-45 procent.

5. Cercle Brugge - Charleroi 1

Över till chokladpralinernas näste där ett formstarkt Cercle Brugge ska mäta svärd med Charleroi. De sistnämnda ska ses som det bättre laget i grunden men bara en poäng på de tre senaste skvallrar om att formen inte är på topp. Mbenza och Badji är med det sagt två spelare som på egen hand kan vända trenden. Cercle Brugge har inte samma offensiva spets att tillgå även om Denkey varit ett utropstecken så här långt. Anfallaren från Togo sänkte Eupen med ett hattrick och ytterligare nätrassel ska inte räknas bort mot en opponent vars defensiv inte övertygar. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

6. Hibernian - St. Johnstone X

Celtic och Rangers är i vanlig ordning överlägsna alla andra aktörer i skotska Premiership. Bakom toppduon har så här långt Hibernian gjort det bäst men vi anser att svenska folket stirrar sig blinda på tabellen denna fredagsafton. Värdföreningen har två raka förluster i ryggsäcken och att resa sig från 1-6-smällen mot Celtic görs inte i en handvändning. St. Johnstone är kapabla och de tre raka uddamålsförlusterna ska inte få gemene tippare att blunda för högersidan. Skrälläget är bättre än vad streckningen visar och här målar vi omgående hela vägen i hopp om kupongrens.

7. Ipswich - Derby 1

Den svaga avslutningen i fjol gjorde att Ipswich till slut missade playoff mot The Championship. Kieran McKenna gjorde dock The Tractor Boys till en slagkraftig aktör som vill vara med och hugga på direktplatserna till andradivisionen denna säsong. Värdarna har gått om spets i firma Harness/Chaplin och 0-1-förlusten mot Lincoln ska inte vägas in ett dugg inför mötet med Derby. Ipswich dominerade den tillställningen med eftertryck och en liknande insats här räcker gott och väl till tre poäng. Derby har kapacitet för att utmana om playoff men spelet på resande tass är samtidigt inte gästernas kopp av te. Ettan spikas upp till 60 procent.

8. Granada - Real Zaragoza 1

Från den engelska tredjeligan till den spanska andraligan där kupongen har sin målgång. Segunda División har hunnit fylla elva omgångar och tabellen är precis så jämn som den brukar vara. Granada trillade som bekant ur La Liga i fjol men värdarna besitter kunnande nog för att omgående ta sig tillbaka. Kontinuiteten kan förbättras men 4-1-0 och totalt 12-1 (!) i målskillnad på egen mark är ruskigt starka paper. Real Zaragoza är snåla i båda riktningar av planen, något som bör innebära behagligt avstånd från botten men samtidigt otillräcklighet för att slå sig in bland utmanarna om playoff-platser. 1X räcker hela vägen till grön bock.

Kupongens kassaskåp

Ipswich

Ipswich dominerade matchen mot Lincoln men fick se regelrätt rånade på poäng. Revanschlustan bör således vara stor när Derby står näst på tur. Ettan gillas skarpt på Portman Road.

Varningens finger!

Empoli

Empoli har växt fram som ett klassiskt smash n grab-lag i Serie A och mot ett identitetslöst Juventus gillar vi skrälläget. X2 jobbas in med näbbar och klor!

144 rader
1. Porto - Benfica 1x
2. Juventus - Empoli 1x2
3. Ajaccio - PSG x2
4. Mainz - Köln 1
5. Cercle Brugge - Charleroi 12
6. Hibernian - St. Johnstone 1x2
7. Ipswich - Derby 1
8. Granada - Zaragoza 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto