Topptipset Tips Måndag 11/10

Publicerad på 11 Okt 2021 - 11:53

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Okt 2021 - 11:53

Åtta glödheta VM-kvalmatcher utgör måndagens Topptips. Samtliga fighter är av stor betydelse vilket gör det hela svårtippat och här gäller det att spika och gardera med stor omsorg. Vi ger fullt förtroende åt lag som Tjeckien och Wales medans drakar som Norge, Tyskland och Kroatien på ett eller annat sätt ska falla. Häng med!


Spelstopp: 20:441. Norge - Montenegro X

Trots mängder av avbräck och elände i truppen lyckades Norge bärga en poäng borta mot Turkiet. Det innebar att Ståle Solbakken och company fortsatt sitter i förarsätet om Grupp G:s andraplats, men denna afton väntar en allt annat än enkel uppgift då Montenegro står på andra sidan. Att tro att baggarna bara går ut och städar av gästerna utan tillgång till spelare som Håland, Ajer, Sörloth och King är inte troligt. Montenegro har enorm spets i en lirare som Jovetic och han kan på egen hand skjuta Norge i sank. Alla tecken behövs på Ullevål.


2. Nordmakedonien - Tyskland 2

Tyskland har onekligen mått bra av skiftet på förbundskaptensposten. Under Hansi Flicks ledning ståtar Die Mannschaft med fyra raka segrar med totalt 14-1 (!) vilket får sägas tala sitt tydliga språk. Den fina trenden har också inneburit att tyskarna kopplat ett rejäl grepp om förstaplatsen, något som kan ha negativ inverkan på spelarna inför resan till Skopje. Nordmakedonien vann faktiskt det vändande mötet med 2-1 och en poäng under måndagen skulle betyda oerhört mycket för värdarnas hopp om deltagande i Qatar. X2 spelas där mittentecknet skapar korsdrag bland kuponghögarna.


3. Kroatien - Slovakien X

Kroatien och Ryssland har sprungit ifrån övriga lag i Grupp H. Tre raka segrar och tre raka hållna nollor är facit för Zlatko Dalic och övriga som har sex poäng ner till Slovenien på tredjeplatsen. Ytterligare en poäng nedanför befinner sig Slovakien och det blir således inte svårt att förstå vad som är gästernas mål med denna afton. Seger är på alla sätt ett måste och när kroaterna övervärderas av tipparna tar vi gärna tillfället i akt att täcka hela spektrat. Har Slovakien en bra dag går inte värdnationen säkra.


4. Rumänien - Armenien 1

Det är uppdukat för nervsammanbrott i Bukarest där Rumänien strålar samman med Armenien. De sistnämnda vann det vändande mötet med 3-2 och befinner sig inför måndagens drabbning två poäng före rumänerna i tabellen. Andraplatsen innehas med det sagt av Nordmakedonien som har bättre målskillnad än Armenien. Hemma i huvudstaden ska Rumänien hållas som trolig segrare, men vi ställer oss frågande till hur värdarna hanterar att föra en matchbild. Krysset är definitivt inget dumt komplement om finanserna tillåter. 1X.


5. Slovenien - Ryssland 1

Som tidigare nämnts har Ryssland och Kroatien kopplat ett grepp om Grupp H. Fem vinster på sju försök är starka papper från ryssarna, men utan ett par betydande lirare, däribland Dzyuba, blir det inte lätt att tas med Slovenien i Maribor. Här är värdnationen erkänt starka och ska Oblak med kompanjoner ha någon som helst chans att ta sig till Qatar är seger ett måste denna afton. Josip Ilicic kommer att spela en nyckelroll och det är upp till ryssarna att lyckas hålla honom i schack. 1X torde räcka hela vägen.


6. Belarus - Tjeckien 2

Belarus har tappat mängder av slagkraft genom åren vilket inte minst blev påtagligt senast då värdarna torskade mot Estland. Nämnas bör att truppen är ansatt på grund av Coronaviruset, något som också innebär minimal poängchans mot ett lag av Tjeckiens kaliber. Gästerna fick bara 2-2 mot Wales och därför piskade att vinna för att hålla VM-drömmen vid liv. Schick, Soucek och Hlozek är alla tre potentiella matchvinnare för tjeckerna som inte gör några misstag denna måndag. Spikad tvåa.


7. Estland - Wales 2

Estland kan sträcka på sig efter segern i jumbofinalen mot Belarus. Bortsett triumfen har värdnationen bara tagit en ytterligare poäng via 0-0 borta mot Wales. Samma opponent står nu på andra sidan, men denna gång tar walesarna revansch. 2-2 mot Tjeckien var ett utmärkt resultat för Drakarna som visade att de kan prestera även när Gareth Bale inte finns med. Ramsey och James spelade nyckelroller mot tjeckerna och kommer att göra detsamma här. Tvåan kan gott och väl lämnas på egna ben.


8. Lettland - Turkiet 2

Mardrömsmotståndare stundar för Turkiet som inte besegrat Lettland någon gång under 2000-talet. Stefan Kuntz mannar är piskade att vinna efter 1-1 mot Norge och visst ska turkarna gälla som favoriter i Baltikum. Samtidigt är det svårt att bortse från det faktum att gästerna normalt inte trivs som bäst i egenskap av spelförande lag. Lettland välts inte hur som helst på sin hemmaplan och med rådande historik i åtanke är krysset ett sunt komplement åt den förmodat hårt streckade tvåan. Mer än så behövs inte.


Kupongens kassaskåp

Wales

Estland är segerrusiga efter vinsten mot Belarus och kan därför släppa på tyglarna mot Wales. Det utnyttjar lirare som Ramsey och James. Fin tvåa.


Varningens finger!

Slovakien

Slovakien har kolossalt mycket att spela för och då de övervärderade kroaterna kan slappna av råder skrälläge i Osijek. Alla tecken är ett måste.144 rader
1. Norge - Montenegro 1x2
2. Nordmak. - Tyskland x2
3. Kroatien - Slovakien 1x2
4. Rumänien - Armenien 1x
5. Slovenien - Ryssland 1x
6. Belarus - Tjeckien 2
7. Estland - Wales 2
8. Lettland - Turkiet x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto