Topptipset Tips Måndag 16/1

Publicerad på 16 Jan 2023 - 16:25

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jan 2023 - 16:25

Varsin match från Serie A och La Liga inleder veckans första Topptips. Högstaligan ska även besökas i Portugal innan vi tar klivet ner i divisionerna. Väldigt mycket värde finns på kupongen och full pott har potential att ge riktigt bra. Dags att sätta igång.

Spelstopp: 19:59

1. Empoli - Sampdoria X
Åtta mål på 17 omgångar är allt som Sampdoria har mäktat med och då är det inte konstigt att de befinner sig under nedflyttningsstrecket. Det har dock sett något bättre ut efter uppehållet där en seger mot Sassuolo finns noterad. Rincón är avstängd och Quagliarella är skadad, men Lammers, Gabbiadini och Verre har kapacitet att såra värdarnas försvar. Empoli följde upp 1-1 mot Udinese med att kryssa mot Lazio och ska gälla som favoriter på det egna gräset. Här börjar dock ettan sticka iväg allt för mycket och då är helgarderingen vägen att gå.

2. Cádiz - Elche 2
Elche har en hemsk säsong med fyra kryss och resten förluster. Inte en enda seger finns noterad och kontraktståget har redan lämnat perrongen. Ska det finnas någon chans att komma ikapp är detta den slags match där det gäller att plocka tre poäng. I Boyé, Ponce och Milla finns det spets och gästerna har tagit poäng i sex av de sju senaste inbördes. Cádiz går starkare, men truppen sticker inte ut mer än vad besökarnas dito gör. Här blir de på tok för överstreckade, det är inte direkt Barcelona som Elche ska möta. Jättevärdet till höger får inte missas, men säkrast känns det med alla tecken.

3. Estoril - Casa Pia 2
Estoril är inne i en svag period. De har sex raka utan seger i ligaspelet och i Ligacupens gruppspel vann de ingen av sina fyra fajter. Miniderby nu bör innebära att värdarna tänder till, men känslan är ändå att de får väldigt svårt att stå emot ett ytterst kompetent bortalag. Casa Pia, som kommer från huvudstaden Lissabon, är uppe på Europaplats och lirade 0-0 mot självaste Porto i senaste ligamatchen. Laget hänger ihop på ett utmärkt sätt och här visar besökarna framfötterna. Tvåan är en tänkbar spik.

4. Gil Vicente - Guimarães 1
Guimaraes har inte riktigt kommit upp i nivå och befinner sig tre pinnar bakom femman Casa Pia i tabellen. En stor anledning till detta är det sviktande målskyttet som bara gett 14 baljor på 15 matcher. Senast lyckades dock Jota Silva, Anderson Silva och André Silva lösa två baljor mot Braga, men då föll försvaret ihop istället och det blev stryk med 2-3. Sex raka tävlingsmatcher utan seger är därmed ett faktum. Gil Vicente har en sylvass Fran Navarro på topp som står på åtta mål i ligaspelet. Värdarna är ett bottenlag i Primeira Liga, men på det egna gräset brukar de göra stabila prestationer. Detta torskar de inte. 1X räcker.

5. Port Vale - Peterborough 2
Vi kliver vidare till en oerhört spännande batalj från engelska League One. Port Vale och Peterborough står på samma poäng och har en bit upp till playoff. Tre poäng skulle göra mycket för att ta sig upp till de placeringarna. Port Vale är en pigg nykomling som har tre raka vinster hemma i Stoke, men ändå är jag inne på att de går en tuff uppgift till mötes. Peterborough kan betydligt mer än vad de visat upp hittills och i Clarke-Harris har The Posh en matchvinnare modell större. Han kan mycket väl bli tungan på vågen. X2 är tillräckligt.

6. Albacete - Leganés X
Precis som i League One ska vi i Segunda titta till två lag som huserar strax under den absoluta toppen. Två lag som dessutom visar riktigt fin form. Leganés har en stark trupp med lirare som Munoz och Shibasaki och har inte förlorat en ligamatch sedan oktober månad. Bortaspelet har dock varit problematiskt med endast två segrar på tio försök och nu väntar spel utanför huvudstaden. Albacete, med Timor och Pulido som kuggar, har tagit poäng i nio av elva hemmafajter och känslan är att det inte torskar detta heller. 1X spelas, men det är med darr på ribban.

7. Chamois - St. Etienne 2
Den klassiska franska storklubben St. Etienne har det verkligen inte lätt. I fjol åkte de ur Ligue 1 och nu är de grönvita jumbo i divisionen under. Detta efter att ha åkt på tre poängs avdrag. Iskallt för Sainté, men formen är inte så pjåkig och närmast kommer de från en seger mot Laval. Charbonnier och Briancon är exempel på spelare som ska få gästerna att klättra i tabellen. Chamois väntar nu och det är ett lag som också ligger på nedflyttningsplats och trots att de har fyra raka utan förlust håller jag St. Etienne snäppet högre. Tvåan singlas.

8. Jong PSV - VVV-Venlo X
De holländska Jong-lagen är alltid luriga att betta på då man aldrig vet vilken elva de ställer på benen. PSV:s juniorlag ligger i mitten av Eerste Divisie och blandar och ger en del vilket raden 4-1-4 på hemmagräset vittnar om. Trots det övervägs inte gubbgarderingen då krysset ser ut att bli en värdemässig bomb. VVV-Venlo visar strålande form med sex raka ligamatcher utan förlust och i ducon Nick Venema och Carl Johansson finns det offensiva hot så det räcker och blir över. Värdarna ser ut att målas upp till klara favoriter här och det känns inte helt korrekt. Då är det X2 som lockar mest istället.

Kupongens kassaskåp!

St. Etienne
Dagens bästa spik på denna svåra kupong blir en jumbo. St. Etienne visar spelmässiga tendenser på att de är på väg åt rätt håll och Mot Chamois Niort ska de ses med vettig chans att lösa tre tunga poäng.

Varningens finger!

Elche
Elche har en bra svit mot Cádiz på senare år och nu är det dags att spräcka nollan i förlustkolumnen. Tvåan ger ruggigt bra betalt och är av högsta prioritet.

144 rader
1. Empoli - Sampdoria 1x2
2. Cádiz - Elche 1x2
3. Estoril - Casa Pia 2
4. Gil Vicente - Guimarães 1x
5. Port Vale - Peterborough x2
6. Albacete - Leganés 1x
7. Chamois - St. Etienne 2
8. Jong PSV - VVV-Venlo x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto