Topptipset Tips Måndag 28/11

Publicerad på 27 Nov 2022 - 13:41

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Nov 2022 - 13:41

Det är dags att ta tag i en ny vecka där den sista gruppspelsomgången av VM inleds. Måndagen avrundar den andra, men under tisdagen – kupongen sträcker sig över två dagar – ska både Grupp A och B gå i mål. Fotboll från Spanien och Turkiet finns också med i godispåsen. Häng med!

Spelstopp: 16:591. Brasilien - Schweiz 1
Schweiz tog en nödvändig trepoängare i premiären när de utan märkbara bekymmer klädde av Kamerun med 1-0. Sommer, Akanji och Elvedi agerade stabilt i försvaret och framåt var Breel Embolo ett ständigt orosmoment för afrikanernas backlinje. Embolo slog också in matchens enda mål från nära håll och är en spelare som Brasilien behöver hålla under uppsikt. Här blir det dock oerhört mycket tuffare emot för alplandet. Brassarna har guld i kikarsiktet och det råder inget tu tal om att detta är deras fight att förlora. Ettan streckas därefter men vi anser trots allt att krysset är ett tillräckligt komplement. 1X liras.

2. Portugal - Uruguay 1
Grupp H:s moraliska gruppfinal är den mellan Portugal och Uruguay. De respektive trupperna påminner i mångt och mycket om varandra men spelare för spelare råder det inget större tvivel om att portugiserna besitter betydligt mer spets. Lyckas Fernando Santos gäng trampa igång sitt anfallsspel bör Uruguay få stora problem att freda det egna målet över 90 minuter. Diego Alonso och company kommer högst troligt att ligga lågt för att sedan försöka spela på omställningar men vi ställer oss frågande till om det räcker. Även om ettan blir marginellt övervärderad går den i första ledet. Krysset hänger med på större bongar.

3. Ibiza - FC Andorra X
FC Andorra har övertygat stort i egenskap av nykomlingar där Piqués gäng framför allt är starka i egen borg. Utanför densamma har det dock synts att gästerna är just nykomlingar och även om det är tabelljumbon som står på andra sidan denna måndag tar vi ingenting för givet. Ibiza kan mer än vad de hittills visat och lyckas värdarna hålla vasse målskytten Bakis i schack är mycket vunnet. En poäng kneps i den senaste hemmamatchen mot Mirandés och poängplock utesluts inte denna afton heller. Alla tecken ska med i semesterparadiset.

4. Altinordu - Manisa Futbol Kulübü 2
Förmodat mittenmöte från den turkiska andraligan. Altinordu har dock haft svårt att komma upp i nivå så här långt och inför striden med Maniska Futbol Kulübü återfinns de hemmahörande under giljotinen. Kunnandet är större än vad tabellen visar men med nästan två insläppta mål per match blir det svårt att göra anspråk på säker mark. Hemmaplan är med det sagt en faktor att ha med sig. Manisa har inte gjort någon större succé på främmande mark där de tillresta har en ful vana att blanda och ge. Stannar tvåan under 40 procent är den intressant men vi låter gärna ettan hänga med när det vankas garderingar.

5. Nederländerna - Qatar 1
Nederländerna stod för en sval insats mot Ecuador där van Gaal och company ska tacka högre makter för en poäng. Offensiven är både blek och stillastående och under den lilla speltid som Depay fått har det synts att anfallaren är långt ifrån toppformen. Gakpo ser samtidigt sylvass ut och han kan på egen hand avgöra fighten mot Qatar. Värdnationen har inte på långa vägar räckt till i detta världsmästerskap och nästan ingenting talar för att de ska ha något att säga till om mot Oranje. Ettan blir kupongens tveklöst största och mest befogade favorit. Spika av och gå vidare.

6. Ecuador - Senegal 1
Hyperintressant duell mellan två aktörer som visat framfötterna i gruppspelet. Senegal var inte ofarliga mot Nederländerna och i 3-1-segern mot Qatar fick Cissé och company äntligen det att lossna i offensiv riktning. Med det sagt har tisdagens kombattanter sett än vassare ut. 2-0 mot Qatar var tre enkla poäng och faktum är att Ecuador förtjänade hela kakan även mot Nederländerna där sydamerikanerna var det bättre laget. Gustavo Alfaros unga gäng spelar en genomtänkt och vägvinnande fotboll som bör komma väl till hands mot ett ibland spretigt Senegal. Ettan är en fräck spik till fin procent.

7. Wales - England X
Hett rivalmöte där Wales kommer göra allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för England. 0-2 mot Iran innebar att det krävs mer än ett mirakel för att Rob Page och company ska ta sig vidare, men även om nederlaget var tungt ska de inte ha några problem med att samla kraft inför denna fight. England imponerade inte alls mot USA och Gareth Southgates oförmåga att förändra en matchbild kan mycket väl vara det som kostar The Three Lions i slutspelet. Går vidare gör engelsmännen men vi vill trots det gardera den ansatta tvåan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att vandra på Ahmed bin Ali Stadium.

8. Iran - USA 1
VM:s kanske hetaste fight står för dörren på Al-Thumama Stadium där det kommer att smälla ordentligt mellan Iran och USA. Den politiska laddningen spelar givetvis in och efter den förlösande 2-0-segern mot Wales är frågan om iranierna någonsin varit mer laddade för en fotbollsmatch än denna? USA måste i sin tur vinna för att nå slutspelet och kan Berhalter motivera sina adepter till en liknande insats som den mot England är mycket vunnet. Här väntar dock en helt annan typ av matchbild och vi lockas inte av tvåan med tanke på hur amerikanerna såg ut i spelförande kostym mot Wales. Vi nöjer oss istället med 1X till godkänd procent.

Kupongens kassaskåp
Nederländerna
Nederländerna behöver tre poäng för att säkra gruppsegern och Qatar har ingenting att säga till om. Tre helgjutna poäng till de orangeklädda.

Varningens finger!
Wales
Wales har i princip checkat ut från hotellet men att få chansen att göra livet surt för England är en möjlighet Page och company inte vill missa. Håll tummarna för 1X.


:Knapp:  

144 rader
1. Brasilien - Schweiz 1x
2. Portugal - Uruguay 1x
3. Ibiza - FC Andorra 1x2
4. Altinordu - Manisa FK 12
5. Nederländerna - Qatar 1
6. Ecuador - Senegal 1
7. Wales - England 1x2
8. Iran - USA 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto