Topptipset Tips Måndag 5/12

Publicerad på 5 Dec 2022 - 10:28

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Dec 2022 - 10:28

Brasilien, Spanien och Portugal är alla stora drakar som ska ge sig in i åttondelsfinalerna på måndagens Topptips. Sydkorea, Marocko och Schweiz är nationerna som ska försöka göra livet tufft för de tre förstnämnda. Segunda División och portugisiska Ligacupen finns också med på detta tvådagarskalas. Let’s go!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 19:59

1. Brasilien - Sydkorea 1

Sydkorea imponerade när de grep det sista halmstrået mot Portugal. 2-1-segern gav vind i seglen inför åttondelsfinalen mot Brasilien, en vind som onekligen kommer att behövas. Neymar är tillbaka i spel för brassarna som kunde spara på krafterna när hela startelvan roterades mot Kamerun. Att båda de givna förstavalen på respektive ytterbacksplats dras med frågetecken är ett aber, men detta är trots allt Tite och companys fight att förlora. Ettan är trolig men hård streckningen på densamma gör att garderingar övervägs. Åtminstone krysset är en vettig följeslagare.

2. Ponferradina - Burgos 1

Burgos har med sin enastående defensiv tagit fotbollseuropa med storm denna säsong. Blott sex insläppta mål på 17 matcher är helt osannolika siffror som gör att gästerna tampas med den absoluta toppen av Segunda División. Föga förvånande har besökarna dock överpresterat i de bakre leden och Ponferradina är ingen opponent som skojas bort hur som helst. Oavsett vad streckningen visar. I den egna borgen trivs värdarna bra och att detta i grunden är två jämna lag syns vid en titt på xPoints där Ponferradina bara är fem poäng bakom Burgos. Värdemässigt fina 1X är rätt väg att gå.

3. Mafra - Vizela 2

2-2 slutade samtliga matcher i den första omgången av Grupp A i den portugisiska Ligacupen. Mafra stal en poäng mot Porto men det är inte en bedrift som upprepas vid flertalet försök. En motreaktion är att vänta när Vizela kommer på besök, inte minst då de tillresta normalt kamperar en nivå högre upp i hierarking än måndagens kombattanter. Vanan av det högre tempot ska vara påtaglig och så länge tvåan håller sig inom rimliga gränser finner vi ingen anledning att gardera densamma. Vizela bäddar fint inför framtiden med tre poäng. Spikad tvåa!

4. Marocko - Spanien 2

Marocko var en av de större överraskningarna i VM-gruppspelet. Nordafrikanerna vann sin grupp före Kroatien och Belgien efter ett gediget försvarsarbete och vassa omställningar på bland andra Ziyech och En-Nesyri. Det är två spelare som måste leverera även mot Spanien, men med handen på hjärtat har vi svårt att se “La Roja” gå bort sig i denna åttondel. Luis Enriques gäng besitter ett kunnande som marockanerna inte behärskar och får spanjorerna bollen i rullning ska de kunna knacka bort ett vilt kämpande Marocko. Tvåan ligger nära till hands och är en solid spik upp till 60 procent.

5. Portugal - Schweiz 1

Två raka inledande segrar räckte för att Portugal skulle ta sig vidare från gruppspelet. Fernando Santos valde i den sista matchen mot Sydkorea att rotera mer eller mindre hela startelvan, ett drag som bör ge en fysisk fördel inför åttondelen mot Schweiz. Alplandet får svårt att hantera lirare som Ronaldo, Silva och Fernandes över 90 minuter, men schweizarnas rutin från dessa sammanhang ska inte underskattas. Xhaka och company har fällt stora drakar i diverse mästerskap och även om just VM-åttondelar varit ett aber gör vi gärna plats för krysset när ettan blir ansatt. 1X räcker för grön bock.

6. Leganés - Mirandés X

Leganés hade gott om bud på mål mot Villarreal B men fick trots det nöja sig med 0-0. Målskyttet har varit ett problem för värdföreningen sedan säsongen drog igång och när de hemmahörande förväntas föra en matchbild har de inte sällan svårt att leverera. Vi ställer oss inte bakom en övervärderad etta när Mirandés kommer på besök. Gästernas 4-2-seger senast mot Albacete gav en boost och med vasse målskytten Raúl García att förlita sig till kan de tillresta skapa problem även här. X2 får inte missas även om hela spannet är att rekommendera.

7. Real Oviedo - Las Palmas 1

Trots ett massivt tryck mot det egna målet lyckades Real Oviedo lämna den svåra bortamatchen mot Tenerife med tre poäng. 1-0 räckte för segersång och med 3-1-0 på de fyra senaste kan de anrika värdarna börja blicka uppåt i tabellen. Borja Bastón är en rutinerad och beprövad målskytt som mycket väl kan agera gubben i lådan mot nästa opponent från Kanarieöarna. Las Palmas kommer i sin tur också från en skön 1-0-bortaseger, mot Sporting Gijón, men gästerna hade marginalerna på sin sida. Ett självmål var vad som skiljde lagen åt och här blir tipparna förblindade av serieledarnas placering. Värde uppstår i västerled och 1X är ett spännande val i en förmodat tillknäppt matchbild.

8. Albacete - Real Zaragoza X

Albacete inledde starkt i egenskap av nykomlingar men mot slutet har Fru Fortuna avslutat flingen med värdarna. Bara en seger på de sju senaste är ett kvitto på detta och 2-4 i prutten senast mot Mirandés var en rejäl smäll som blir svår att resa sig från. Real Zaragoza slog i sin tur Ibiza med 2-1 vilket var ett skönt trendbrott efter en tidigare tuff period. Oävna är inte gästerna och när ettan alldeles för stort förtroende är det läge att dra öronen åt sig. Måla tvärs över och jobba in den lågt streckade tvåan till fin procent.

Kupongens kassaskåp

Spanien

Spanien besitter ett kunnande som Marocko inte kan matcha. Lyckas spanjorerna styra matchbilden dit de vill blir detta en ensidig historia.

Varningens finger!

Ponferradina

Ponferradina har förtjänat mer än vad de hittills fått med sig och när 1X erbjuder sagolikt spelvärde kan Burgos gott och väl lämnas utanför.

144 rader
1. Brasilien - Sydkorea 1x
2. Ponferradina - Burgos 1x
3. Mafra - Vizela 2
4. Marocko - Spanien 2
5. Portugal - Schweiz 1x
6. Leganés - Mirandés 1x2
7. Oviedo - Las Palmas 1x
8. Albacete - Zaragoza 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto