Topptipset Tips Tisdag 18/10

Publicerad på 17 Okt 2022 - 18:24

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Okt 2022 - 18:24

Tisdagens Topptips är en komprimerad variant av ett klassiskt Stryktips. 250 000 i extrapengar är en fin krydda när vi ska syna två Premier League-bataljer och hela sex diton från The Championship. Kan Roberto De Zerbi ta sin första seger som tränare för Brighton? Svaren finner ni nedan!

Spelstopp: 20:29

1. Brighton - Nottingham 1

Fredagens 0-2-förlust mot Brentford var en uppvisning i ineffektivitet från Brightons sida. Trots att “Fiskmåsarna” vann xG klart och dominerade matchbilden lika tydligt lyckas de inte få in lädret över mållinjen. Roberto De Zerbi står således utan trepoängare sedan han tog över de blåvita spakarna, men den första triumfen kan mycket väl komma när Nottingham kommer på besök. “Sherifferna” bröt en negativ trend när de spelade 1-1 mot Aston Villa men i helgen föll gästerna tillbaka i gamla hjulspår när det blev stryk mot Wolverhampton. Framåt händer inte mycket och bakåt krävs inga styrkedemonstrationer för att göra mål på en utsatt Henderson. Med hänsyn till är det trots allt inte fel att göra plats för krysset. 1X är att betrakta som en helgardering.

2. Crystal Palace - Wolverhampton 1

Förmodat målsnål tillställning från Selhurst Park där Crystal Palace ska försöka betala tillbaka till publiken efter den svaga insatsen mot Leicester. 0-0 har sällan speglat en matchbild på ett rimligare sätt och Vieiras gäng behöver komma upp i nivå för att kunna såra Wolves. Med hemmapubliken i ryggen tror vi att “Örnarna” lyckas. Zaha, Olise och Eze är en trio som gästerna får svårt att hantera. 1-0 mot Nottingham var långt ifrån en övertygande insats från Wolves som ännu står utan tränare. Den sunt streckade ettan spikas i södra London.

3. Huddersfield - Preston 1

Det Preston vi lärde känna under inledningen av säsongen är inte detsamma som håller på att genomlida hösten. Defensiven är försämrad där sex insläppta mål på de tre senaste lett till blott tre av nio möjliga poäng. Ryan Lowe har en del att fundera på och mot ett Huddersfield som steppat upp hemma på John Smith’s Stadium gillas vänstersidan allra mest. The Terriers har lagt både Cardiff och Hull på rygg här utan att släppa in mål och fortsatt poängplock ska inte uteslutas mot ett försvagat Preston. 1X räcker för grön bock.

4. Norwich - Luton X

Toppmöte från Carrow Road där vi inte ställer oss bakom den betrodda ettan. Norwich kommer närmast från 1-2 i baken mot Watford och även om Dean Smiths gäng tillhör ett av The Championships bättre lag går Nathan Jones Luton under samma kategori. 3-1-segern mot Queens Park Rangers var ett styrkebesked från de tillresta som behärskar flera olika typer av spelsätt. Denna lördag bör en spelare som Adebayo få gott om ytor att ställa om på, något som Norwich onekligen får se upp med. TIll vänstervridna streck föredras hela spannet och skrälljobb.

5. Swansea - Reading 1

Swansea åkte på en rejäl örfil när de i helgen fick 0-4 i prutten av Burnley. Bataljen var över redan i den första halvleken men hemma i draklandet lutar vi åt att walesarna studsar tillbaka. Russell Martins mannar trivs utmärkt på egen mark där Obafemi och Piroe är möjliga matchvinnare mot ett ojämnt Reading. The Royals har haft flyt som tagit sig hela vägen upp till toppstriden, men under hösten och vintern är ett ras i tabellen att vänta. Bara en poäng på de tre senaste skvallrar om att detta är på väg och här gillas den sunt streckade ettan skarpt. Spik!

6. Blackburn - Sunderland X

Blackburn lade ytterligare en mot spelförloppet-trepoängare på hög den gångna helgen. 2-1 borta mot Middlesbrough är ett starkt resultat för Tomassons gäng, men lyckas dansken inte höja The Rovers lägstanivå kommer de inte ha med playoff-platserna att göra. När tipparna går hårt åt ettan vill vi höja ett varningens finger för Sunderland. Nykomlingarna besitter stort kunnande och även om Stewart är ett avbräck ska The Black Cats kunna trivas med den förväntade matchbilden på Ewood Park. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

7. Stoke - Rotherham 1

Det har sannerligen funnits sämre veckor än den föregående för Stoke. The Potters följde upp den oerhört starka 3-1-vinsten mot Sheffield United med att besegra dittills svårspelade Preston med 2-0 på Deepdale. Campbell, Smallbone och Baker fanns alla med i poängprotokollet och trion kan mycket väl sänka även Rotherham på egen hand. Nykomlingarna flög under inledningen av säsongen men har tappat fart under hösten trots 2-1-segern senast mot Huddersfield. Här blir det tuffare emot och The Millers får vara nöjda om de lyckas lösa en poäng. 1X är ett lås.

8. West Bromwich - Bristol City 1

Richard Beale fick en smakstart på sitt interim-äventyr i West Bromwich. Reading lades på rygg på resande tass och lyckas The Baggies motsvara sin magiska underliggande statistik är en raketresa genom tabellen att vänta. Redan denna tisdag väntas behagligt motstånd när ett formsvagt Bristol City kommer på besök. The Robins sätter stort hopp till sin fronttrio men som lag har de en bra bit upp till West Bromwichs nivå. 1X räcker gott och väl för grön bock på The Hawthorns.

Kupongens kassaskåp

Swansea

Swanseas plump mot Burnley var rejäl men hemma i draklandet ska walesarna kunna studsa tillbaka. Reading är ett lag för den nedre halvan som inte räcker till.

Varningens finger!

Luton

Spelmässigt har Luton inga övermän i The Championship och det finns ingen anledning till varför “Hattmakarna” inte ska kunna bjuda upp till dans mot Norwich. X2 är givna inslag.

144 rader
1. Brighton - Nottingham 1x
2. Crystal Palace - Wolves 1
3. Huddersfield - Preston 1x
4. Norwich - Luton 1x2
5. Swansea - Reading 1
6. Blackburn - Sunderland 1x2
7. Stoke - Rotherham 1x
8. West Brom - Bristol City 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto