Topptipset Tips Tisdag 20/12

Publicerad på 20 Dec 2022 - 10:23

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Dec 2022 - 10:23

Engelsk fotboll dominerar tisdagens Topptips som gör nedslag i Ligacupen, EFL Trophy och League Two. Leicester är en stabil favorit att luta sig mot medan garderingar rekommenderas på St James’ Park. Skotska Premiership, Beker van Belgie och Taca da Liga ser till att göra kupongen komplett. Let’s go!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 20:29

1. Newcastle - Bournemouth X

Newcastle stod för en minst sagt stark höst och lyckas Skatorna hålla i trenden under vintern kan de absolut vara med och slåss om topp 4. Eddie Howe har verkligen styrt upp de svartvitas bakre led men här skulle det samtidigt inte förvåna om en reservbetonad startelva ställs på benen. Då ska The Magpies inte vara uppe och nosa på några 70 procent. Bournemouth har titt som tätt blixtrat till i Premier League och det finns absolut spelare i Eddie Howes gamla lag som kan såra Newcastle i Englands norra delar. Till kraftigt vänstervridna streck är helgardering och skrälljobb den enda vägen att välja.

2. MK Dons - Leicester 2

Vi fortsätter i Ligacupen där Milton Keynes Dons står inför en inspirerande uppgift i huvudstaden. The Dons går trots segern mot Portsmouth kallt i League One och även om de hemmahörande är skapliga på egen mark blir det givetvis oerhört svårt att bjuda upp till kamp mot Leicester. Rävarna avslutade hösten urstarkt och Brendan Rodgers förfogar över flera spelare som kan avgöra detta på egen hand. Daka, Barnes och Vardy är några av lirarna som Milton Keynes Dons får svårt att hålla ordning på. Tvåan streckas hårt men vi anser att det finns betydligt bättre skrällägen på annat håll. Leicester spikas av och resan går vidare.

3. Southampton - Lincoln 1

Nathan Jones debuterade för Southampton med 1-3 i baken mot Liverpool innan uppehållet. Inga växlar ska dras av förlusten men insatsen var en inspirerad sådan för The Saints som givetvis ska gälla som skyhöga favoriter när Lincoln gästar sydkusten i Ligacupen. Även vid en roterad startelva råder klasskillnad mellan lagen men att spika av varje storfavorit är att be om låg utdelning. Lincoln gynnas av att de kan spela helt utan press och nog har vi sett större under än att David klarar ett oavgjort resultat mot Goliat över 90 minuter. 1X spelas.

4. Aberdeen - Rangers X

Rangers återstartade ligaspelet med en smått galen tillställning mot Hibernian. 3-2 slutade den fighten efter att Michael Beales gäng vänt underläge till seger. Beales debut blev således lyckad men de defensiva leden imponerade knappast. Lyckas Rangers inte täppa till försvaret mot Aberdeen är de en favorit i fara. Värdföreningen kan oerhört mycket på egen mark där spelare som Hayes och Miovski är herrar som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. Trots 0-1 i baken senast mot Celtic bör de hemmahörande kunna repa mod till denna afton. Tvåan lär springa upp runt 60 procent och här lockas vi av skrälläget. Alla tecken och injobb av minst en hemmapinne är rätt väg att gå.

5. Royal Antwerp - Standard Liège 1

Beker van Belgie får äran att fortsätta kupongen med en drabbning från Bosuilstadion. Royal Antwerp är hemmahörandes på denna arena och framför den egna publiken ska värdarna kunna stämma i bäcken mot Standard Liège. Stengs och Ekkelenkamp är spetsspelare vars kvaliteter inte motsvaras på andra sidan. Standard rosade inte marknaden under hösten och med handen på hjärtat har inte prestationerna under uppehållet hållit någon vidare nivå. Här slår gästerna ur underläge och även om procenten lär stiga på ettan är den en spänstig spik till under 50 procent.

6. Académico de Viseu - Boavista X

Över till portugisiska Ligacupen, Taca da Liga, där Académico de Viseu ställs mot Boavista i norra Portugal. De förstnämnda förlorade inte en enda match i gruppspelet som avslutades med en ytterst inspirerande 4-1-viktoria mot Tondela. Slutspel blir dock en annan femma och det ska sägas att värdarna inte stötte på våldsamt hårt motstånd i gruppen. Det gjorde inte heller Boavista men vi flaggar för att de defensivt skickliga gästerna steppar upp en nivå när det vankas utslagsmatcher. I en förmodat tight och målsnål historia ligger krysset nära till hands. Börja i mitten och blicka sedan österut vid feeling för gardering.

7. Salford - Port Vale 2

Tillbaka till England och Greater Manchester där Salford City och Port Vale ska göra upp om en kvartsfinalplats i EFL Trophy. De förstnämnda ägs som bekant av Manchester Uniteds berömda “Class of 92” och närmare en titel än så här kommer sällan de hemmahörande. Det ska dock påpekas att Port Vale är hemmahörandes i toppskiktet av League One medan värdföreningen bedriver en liknande tillvaro i League Two. Vi tror att skillnaden kan bli påtaglig på Peninsula Stadium där Port Vale får utgångstipset. Krysset åker med på större system. Mer än så behövs troligen inte.

8. Northampton - Carlisle 2

Målgång sker med ett toppmöte från League Two där Northampton går i klinch med Carlisle. Sett till tabellen råder marginell fördel för värdarna men vi vill raskt flagga för att den inte förtäljer hela sanningen. Northampton har överpresterat xPTS med över 15(!) poäng och med normal utdelning hade The Cobblers faktiskt harvat på den undre halvan av tabellen. Carlisle är däremot ett svårslaget herrskap som är i toppen för att stanna och gästerna ska definitivt inte underskattas på Sixfields Stadium. Kristian Dennis går här en spännande match i matchen med Northamptons Sam Hoskins, en fight vi tror att den förstnämnda kan gå vinnande ur. Smygvärde uppenbaras i österled där X2 är ett kusligt fräckt val.

Kupongens kassaskåp

Leicester

Leicester avslutade hösten urstarkt och ska kunna inleda på samma vis i Ligacupen. Milton Keynes Dons är inte oävna men här väger värdarna för lätt.

Varningens finger!

Bournemouth

Bournemouth må tillhöra bottenskrapet av Premier League men otänkbart är det ändå inte att det bjuds upp till dans i Englands norra delar. X2 synas tidigt.

144 rader
1. Newcastle - Bournem. 1x2
2. MK Dons - Leicester 2
3. Southampton - Lincoln 1x
4. Aberdeen - Rangers 1x2
5. Antwerp - Standard Liège 1
6. Académico - Boavista x2
7. Salford - Port Vale x2
8. Northampton - Carlisle x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto