Topptipset Tips Tisdag 28/12

Publicerad på 28 Dec 2021 - 10:13

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Dec 2021 - 10:13

England och Portugal delar broderligt på tisdagens Topptips. Premier League och Primeira Liga bidrar med totalt sju kamper och den sista hittas så långt ner som i National League. Seriefinalen mellan Chesterfield och Halifax blir något att bita i!


Spelstopp: 15:591. Crystal Palace - Norwich X

Selhurst Park får äran att inleda kupongen där Crystal Palace ska mäta svärd med Norwich. Såväl tippare som oddsmakare målar upp Örnarna till rejäla favoriter och då väljer vi omgående att dra i handbromsen. Palace trivs inte som bäst när de förväntas föra matchbilden. Norwich bör således få en passande matchbild framför sig där de kan ställa om på lirare som Pukki, Placheta och Cantwell. Har trion en av sina bättre dagar i London får högersidan inte missas. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


2. Southampton - Tottenham 2

Förmodat målrik tillställning från St. Mary’s där Southampton strålar samman med Tottenham. De sistnämnda har fått ett lyft under Antonio Conte och efter det långa uppehållet har Spurs verkligen sett bra ut i offensiv riktning. Kane, Son, Moura och Bergwijn är alla potentiella matchvinnare mot ett ihåligt Southampton. The Saints visade dock hög höjd mot West Ham där Broja och Ward-Prowse ständigt satte skräck i Londonlagets backlinje. Tuffare emot här, men den lågt streckade ettan bör definitivt övervägas på större system. Gubben (etta-tvåa) liras.


3. Watford - West Ham 1

Härnäst väntar ett Londonderby där vi tror att West Ham kan få stora problem. David Moyes manskap visar nedåtgående trend och truppläget är dessutom långt ifrån optimalt inför trippen till Vicarage Road. Cresswell, Ogbonna, Zouma och Rice är bara några av lirarna som saknas. Watford har i sin tur fått välbehövlig vila och även om covid fortfarande finns i truppen ska läget vara betydligt bättre än för några veckor sedan. Joshua King är en möjlig matchvinnare för The Hornets. 1X gillas mest då tvåan ser ut att sticka iväg.


4. Leicester - Liverpool 2

Leicester har haft enorma problem med defensiven under hela säsongen. Nio insläppta mål på de två senaste tävlingsmatcherna är pinsamma siffror och fler lär det bli under tisdagen. Ett reservbetonat Liverpool gjorde tre på Rävarna i Ligacupen, ett ordinarie Liverpool kan säkerligen upprepa bedriften. Salah, Mané och van Dijk väntas alla ta plats i Klopps elva och då är Liverpool inte att leka med. Tvåan ser ut att streckas men det anser vi vara befogat. Gästerna singlas.


5. Chesterfield - Halifax 1

Seriefinal från National League, femtedivisionen, där Chesterfield välkomnar Halifax till Proact Stadium. De förstnämnda har bara förlorat en match så här långt och det skulle inte förvåna om Chesterfield tar steget upp i League Two när säsongen avslutas. I egen borg är värdarna obesegrade och det är ett facit vi tror står sig även efter denna kamp. Halifax är på intet sätt några duvungar, men med poängtapp i hälften av bortmatcherna har vi svårt att se gästerna greja mer än ett kryss. 1X räcker hela vägen.


6. Tondela - Gil Vicente 2

Över till Portugal och Primeira Liga där Tondela haft svårt att räcka till så här långt. Tio förluster på de 14 inledande matcherna vittnar om detta och noteringen är också sämst i klassen. Lyckas inte värdarna få bukt med antalet förlorade matcher riskerar det att bli respass till Segunda Liga. Gil Vicente kommer inte att behöva oroa sig för nedflyttning. Gästerna kan snarare blicka uppåt i tabellen, mycket tack vare det stabila spelet på resande fot. 3-3-1 utanför hemtrakterna är ett utmärkt facit. Tvåan är en fin spik till korrekta streck.


7. Marítimo - Vizela X

Två lag som kommer att befinna sig på den nedre halvan under säsongens gång drabbar samman på Madeira. Marítimo, hemmahörandes på ön, tar i vanlig ordning lejonparten av sina poäng på det egna gräset, men denna afton kommer värdarna att få bekänna färg. Vizela är ett lag som sällan faller ur ramen och besökarnas stabila defensiv ska inte underskattas. Trevligt spelvärde tornar upp sig i österled vilket betyder att alla tecken är att föredra redan på mindre system.


8. Moreirense - Estoril 1

Estoril har stått för en kanonsäsong i egenskap av nykomlingar i finrummet. Gästerna har faktiskt ordentlig känning på en Europaplats efter bara två förluster på 15 matcher, men mot slutet har Estoril inte sett lika självklara ut. Det ska också sägas att marginalerna varit på nykomlingarnas sida. Moreirense har i sin tur inte haft marginalerna med sig, men värdarna är betydligt bättre än vad tabellen visar. Svenska folket stirrar sig blinda på just tabellen här och då är den hårt streckade tvåan att förbise. 1X liras.


Kupongens kassaskåp

Liverpool

Liverpool är urstarka för dagen och fick dessutom välbehövlig vila under Boxing Day. Leicester fick rådäng av Manchester City och med ett ansatt truppläge blir det inte enklare här. Given tvåa.


Varningens finger!

Norwich

Crystal Palace är inte ett lag som trivs när de förväntas föra matchbilden. Detta ska Norwich kunna dra nytta av på Selhurst Park. Högersidan räknas tidigt.144 rader
1. Crystal P - Norwich 1x2
2. Southamp. - Tottenham 12
3. Watford - West Ham 1x
4. Leicester - Liverpool 2
5. Chesterfield - Halifax 1x
6. Tondela - Gil Vicente 2
7. Marítimo - Vizela 1x2
8. Moreirense - Estoril 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto