Topptipset Tips Tisdag 6/12

Publicerad på 5 Dec 2022 - 14:22

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Dec 2022 - 14:22

Spridda skurar råder på tisdagens Topptips där vi ska rikta fokus mot Segunda División, National League, portugisiska Ligacupen samt damernas Champions League. Kan Rosengård ta revansch på Benfica? Kupongen smäller också högt i inledning där Portugal ställs mot Schweiz. Nu kör vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 18:59

1. Portugal - Schweiz 1

Två raka inledande segrar räckte för att Portugal skulle ta sig vidare från gruppspelet. Fernando Santos valde i den sista matchen mot Sydkorea att rotera mer eller mindre hela startelvan, ett drag som bör ge en fysisk fördel inför åttondelen mot Schweiz. Alplandet får svårt att hantera lirare som Ronaldo, Silva och Fernandes över 90 minuter, men schweizarnas rutin från dessa sammanhang ska inte underskattas. Xhaka och company har fällt stora drakar i diverse mästerskap och även om just VM-åttondelar varit ett aber gör vi gärna plats för krysset när ettan blir ansatt. 1X räcker för grön bock.

2. Leganés - Mirandés 2

Leganés hade gott om bud på mål mot Villarreal B men fick trots det nöja sig med 0-0. Målskyttet har varit ett problem för värdföreningen sedan säsongen drog igång och när de hemmahörande förväntas föra en matchbild har de inte sällan svårt att leverera. Vi ställer oss inte bakom en övervärderad etta när Mirandés kommer på besök. Gästernas 4-2-seger senast mot Albacete gav en boost och med vasse målskytten Raúl García att förlita sig till kan de tillresta skapa problem även här. X2 får inte missas till smarrig procent.

3. Real Oviedo - Las Palmas 1

Trots ett massivt tryck mot det egna målet lyckades Real Oviedo lämna den svåra bortamatchen mot Tenerife med tre poäng. 1-0 räckte för segersång och med 3-1-0 på de fyra senaste kan de anrika värdarna börja blicka uppåt i tabellen. Borja Bastón är en rutinerad och beprövad målskytt som mycket väl kan agera gubben i lådan mot nästa opponent från Kanarieöarna. Las Palmas kommer i sin tur också från en skön 1-0-bortaseger, mot Sporting Gijón, men gästerna hade marginalerna på sin sida. Ett självmål var vad som skiljde lagen åt och här blir tipparna förblindade av serieledarnas placering. Värde uppstår i västerled och 1X är ett spännande val i en förmodat tillknäppt matchbild.

4. Albacete - Real Zaragoza X

Albacete inledde starkt i egenskap av nykomlingar men mot slutet har Fru Fortuna avslutat flingen med värdarna. Bara en seger på de sju senaste är ett kvitto på detta och 2-4 i prutten senast mot Mirandés var en rejäl smäll som blir svår att resa sig från. Real Zaragoza slog i sin tur Ibiza med 2-1 vilket var ett skönt trendbrott efter en tidigare tuff period. Oävna är inte gästerna och när ettan får för stort förtroende är det läge att dra öronen åt sig. Måla tvärs över redan på minsta möjliga system.

5. Boreham Wood - Oldham X

Boreham Wood har tappat mark på playoff-platserna efter sju raka ligamatcher utan seger. De tre senaste är dessutom förluster där värdföreningen bara gjort ett mål under samma period. Bättring krävs om möjligheten att nå League Two inte ska stanna vid en dröm. Oldham är en på förhand vettig opponent att ställas mot men gästernas dystra tabell- och formläge till trots vill vi inte lita på den betrodda ettan. Besökarna kommer trots allt från två dugliga prestationer och större under har skett än att de får med sig något från Meadow Park. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Halifax - Dorking Wanderers 1

Fem (!) raka hemmasegrar har gjort att Halifax vinkat adjö till bottenstriden och placerar sig på säker mark. Dieseruvwe är en skicklig målgörare på topp som har en förmåga att avgöra matchbilder som står och väger till The Shaymens fördel. Anfallaren tenderar dock att bli väl ensam i de främre leden och Dorking Wanderers är ingen opponent som bara skojas bort hur som helst. Gästerna kommer närmast från fyra poäng på de två senaste och den skrala skörden på resande tass till trots vill vi gärna göra plats för den lågt streckade tvåan. “Gubben” (etta-tvåa) blir en bra lösning.

7. Estoril - Torreense 1

Den portugisiska Ligacupen är fortfarande i sin linda. Således är det inte för sent för Estoril att ta turneringen vid hornen. Värdarna har inlett med en poäng på de två första matcherna och är i behov av en trepoängare för att ha chans att ta sig vidare. Då går det knappast att be om en lämpligare motståndare än Torreense. Gästerna är normalt hemmahörandes i bottenträsket av Segunda Liga och får denna afton fokusera på att försöka freda det egna målet. Det håller inte särskilt länge när en lirare av Marques, två mål i den senaste omgången, finns på motsatt sida. Ettan lämnas på egna ben till trevlig procent.

8. Rosengård - Benfica 1

Rosengård är hittills utan poäng i damernas Champions League och ska skånskorna ha minsta möjliga chans att hota om slutspel krävs tre poäng när Benfica gästar Malmö IP under onsdagen. Mia Persson och company var utspelade i Lissabon men på den egna konstgräsmattan ska värdinnorna kunna göra bättre ifrån sig. Benfica är inte alls samma odjur utanför hemtrakterna och här tror vi på motsatt matchbild från den som utspelades i Portugal. Ettan båge gillas och spikas så länge den håller sig runt 40 procent.

Kupongens kassaskåp

Estoril

Estoril kamperar till vardags i Primeira Liga och vanan av det högre tempot ska räcka långt mot ett svalt Torreense från andraligan. Stabil spiketta.

Varningens finger!

Mirandés

Mirandés har inte rosat marknaden på främmande tass men när streckningen spårar ur i västerled ska de tillresta inte räknas bort mot ett inte märkvärdigt Leganés. X2 blir draget.

144 rader
1. Portugal - Schweiz 1x
2. Leganés - Mirandés x2
3. Oviedo - Las Palmas 1x
4. Albacete - Zaragoza 1x2
5. Boreham Wood - Oldham 1x2
6. Halifax - Dorking 12
7. Estoril - Torreense 1
8. Rosengård - Benfica 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto