Topptipset Tips Torsdag 15/12

Publicerad på 14 Dec 2022 - 14:29

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Dec 2022 - 14:29

I kölvattnet av VM-semifinalerna ska torsdagens Topptips synas under lupp. Skotska Premiership återstartar denna afton och följs sedan åt av Eerste Divisie, damernas Champions League och Taca da Liga. Under fredagen stängs kupongen av The Championship och Segunda División. Häng med!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Rangers - Hibernian X

Efter ett mörkt Champions League-äventyr och nio poäng efter Celtic i ligaspelet fick Giovanni van Bronckhorst lämna sin tränarpost i Rangers. In har istället Michael Beale kommit från Queens Park Rangers. Steven Gerrards gamla assistent kan mycket väl få ordning på grabbarna från Glasgow men till långt över 80 procent är ettan inte att lita på. Hibernian har stått för fina prestationer mot torsdagens kombattanter i modern nutid och i firma Campbell/Kukharevych finns en duo som kan såra Rangers på egen hand. Till dessa streck är hela spannet och skrälljobb rätt väg att gå.

2. Jong PSV Eindhoven - Jong Ajax 1

Över till Eerste Divisie där Jong PSV Eindhoven ska mäta svärd med rivalen Jong Ajax. 17-årige Isaac Babadi bidrog starkt till värdarnas 3-2-seger mot Jong AZ och supertalangen kan mycket väl komma att spela en huvudroll även denna afton. Jong PSV får med det sagt se upp. Jong Ajax har mängder av spets i de främre leden där bland andra Rasmussen och Hlynsson huserar. Den nordiska duon bör trivas med ytorna som de rödvita opponenterna lämnar efter sig och i en förmodat målrik historia är “gubben” (etta-tvåa) ett vettigt val.

3. Arsenal - Lyon 2

Arsenal befäste sin förstaplats i Grupp C när Juventus besegrades med 1-0 i den senaste omgången av Champions League. Jonas Eidevalls adepter har stått för en urstark säsong så här långt, men utan storstjärnan Beth Mead blir det inte enkelt att upprepa segern från det vändande mötet med Lyon. 5-1-triumfen var förvisso en uppvisning som hette duga men här kommer fransyskorna att vara mer än lovligt revanschsugna. Gästerna besitter kapacitet för att gå upp på samma antal poäng som Arsenal och vi gör gärna plats för den lågt streckade tvåan. Ettan följer med på större system.

4. Benfica - Barcelona 2

Barcelona gick på en oväntad mina när de föll med 1-3 mot Bayern München. Spelmässigt var katalanskorna det bättre laget men tyskorna lyckades såra gruppledarna vid psykologiskt tunga tillfällen. Det ska dock inte vara någon som helst fara inför dusten med Benfica. Värdinnorna blev sopade av banan i Spanien (0-9) och även om siffrorna kanske inte springer iväg på samma sätt i Lissabon råder inget annat än klasskillnad i huvudstaden. Ettan är bara att spika av.

5. Académico de Viseu - Tondela 1

Speciella förutsättningar råder inför fighten mellan Académico de Viseu och Tondela. Skulle resultatet bli 0-0 hamnar värdarna på samma poäng och målskillnad som nuvarande gruppettan Torreense. Då avgör den lägsta snittåldern under alla gruppspelsmatcher vilken aktör som tar sig vidare. Wow. Vi tror dock att denna strid får se en vinnare. Tondela har fortfarande chans att ta sig vidare och för att lyckas med det krävs tre poäng. För Académico råder samma visa och när krysset övervärderas är “gubben” (etta-tvåa) ytterst vettig.

6. Estoril - Famalicao 2

Förmodat avslagen tillställning från samma grupp som föregående fight. Estoril och Famalicao har båda underpresterat sett till förväntningar och när inget av lagen har chans att ta sig vidare lär stor rotation förekomma i båda läger. Spelmässigt håller vi dock Famalicao snäppet högre och när smygvärde tornar upp sig i österled är det onekligen åt det hållet som vi riktar våra blickar. Estoril har bara vunnit ett av de fyra senaste inbördes mötena och vinner inte denna gång heller. X2 spelas.

7. Birmingham - Reading 1

Över till fredagen där Birmingham ställs mot Reading hemma på St. Andrew’s. Värdarna var det bättre laget i 0-0-matchen mot Blackpool och lyckas John Eustace lotsa sina adepter till en liknande insats mot fredagens kombattanter är mycket vunnet. Mejbri, Chong och Hogan är bara några av lirarna som ska kunna hitta vägar igenom Readings försvar. De tillresta blandar högt med lågt och även om två raka segrar är en fin notering får The Royals finna sig i att slå ur underläge i rikets näst största stad. Ettan klarar sig på egna ben till fin procent.

8. Tenerife - FC Andorra X

Förmodat jämn fight från Segunda División där vi skulle bli förvånade om inte små marginaler avgör var poängen hamnar. Tenerife har haft svårt att ta poäng trots fina underliggande siffror och även om fyra poäng på de två senaste vittnar om gryende form vill vi slå ett slag för gästande FC Andorra. Piqués gäng har övertygat i egenskap av nykomlingar och kommer närmast från en gedigen prestation mot ett svårspelat Leganés. Hittar de upp i samma nivå här är mycket vunnet. Alla tecken åker med redan från start.

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona är hästlängder bättre än Benfica och spel mot ett mål är att vänta i Lissabon. Tvåan är lika given som streck och odds visar.

Varningens finger!

Hibernian

Hibernian kan mer än vad de hittills visat och innan Michael Beale hunnit bli varm i kläderna på Rangers tränarbänk måste den sönderstreckade ettan synas hela vägen.

144 rader
1. Rangers - Hibernian 1x2
2. Jong PSV - Jong Ajax 12
3. Arsenal - Lyon 12
4. Benfica - Barcelona 2
5. Académico - Tondela 12
6. Estoril - Famalicao x2
7. Birmingham - Reading 1
8. Tenerife - FC Andorra 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto