Al Ammari – kanonvärvning av IFK Göteborg

14 Januari 2022 - 15:01


Foto: Bildbyrån

I Allsvenskt Allvar delar Christian Polsäter varje vecka med sig av sina personliga tankar om Allsvenskan.

Under fredagen offentliggjorde IFK Göteborg värvningen av Amir Al Ammari. Jag tror det är en mycket bra värvning för såväl klubb som spelare. Ammari kom fram i J Södra 2018 och efter några starka säsonger i Superettan plockade Halmstad in honom inför förra säsongen. 

Klarade klivet till Allsvenskan med bravur. Mycket bra passningsspelare och även rätt bra som bollvinnare. Bra tillslag. Många berömde Halmstad för deras defensiv och backlinje + målvakt fick mycket hyllningar med rätta. Kan tycka att Amir Al Ammari glömdes bort lite, tyckte han imponerade stort i ett lag som ofta låg lågt och hade lågt bollinnehav. 
 
Halmstad var ju egentligen för bra för att ligga i botten av Allsvenskan och åka ur i fjol, hade de haft en anfallare som gjort normalmycket mål på alla målchanser de skapade hade de klarat sig bekvämt. Enligt statistiktjänsten jag använder borde Amir Al Ammari gjort fyra-fem assist förra säsongen. Det blev noll. Nu finns Marcus Berg att sikta på snarare än HBKs kalla anfallare – då vågar jag lova minst sju assist 2022 om han håller sig skadefri och blir ordinarie, vilket jag räknar med. Känslan är att han är en spelartyp IFK Göteborg saknat. I fjol blev mittfältet lite väl destruktivt i en del matcher för Blåvitt. Tror en positiv sidoeffekt för Blåvitt är att med Al Ammari i laget kommer Gustav Svensson kunna fokusera på det han är bäst på – vinna boll och gnugga. 

Fyller 25 år i sommar och är därmed i en bra ålder för ett Blåvitt som fortfarande har lite väl många äldre spelare i truppen. Lite fler poäng är nog det som kan behövas för att fler ska få upp ögonen för honom. Ett par bra säsonger i Blåvitt och jag blir inte förvånad om han säljs vidare för en okej slant till Nederländerna eller liknande.


Senaste inläggen i Allsvenskt Allvar med Polsäter