Senaste spelet med Acosta på domslut satt som en fläskläpp till slutliga knappa 6x. Får erkänna att mina ben svajade i takt med Shermans där i andra ronden, men vi båda lyckades stå upp genom hela matchen. Nu till helgen återkommer UFC efter ett litet uppehåll och några av matcherna ser roliga ut på förhand. Bland annat får vi se svensnorske Jack Hermansson kämpa vidare mot mellanviktens absoluta toppskikt och Wonderboy mot Holland i main event.

Det är dock i kortets flugviktsmatch jag hittat ett spännande spel. Matt Schnell tar sig an Matheus Nicolau och Pinnacle erbjuder episka 4.050 på den förstnämnde som vinnare, vilket spelas fortare än SVT-studion matar repriser för regeltolkningar.

Schnell har varit på tapeten tidigare (Perez drog sig ur och Bontorin missade vikten) då jag tycker det finns stor potential. Ganska okonventionellt rörelsemönster kombineras med fin boxning och rejäl tuffhet. I början på UFC-karriären radade han upp vinster men kommer nu med två förluster på senaste fyra matcherna. Motståndet har dock i princip varit tuffast möjliga och de två röda kryssen i hans matchfacit kommer från Royval och Pantoja – de kämpar som väl är hetaste namnen till titelmatch efter att Figureido och Moreno mötts för en fjärde gång. Tänkte efter Royval-förlusten att Schnell nog har en lucka i grapplingen, men han har ändå tre triangelavslut så lutar mer mot att den torsken snarare kom som resultat av en extra skicklig motståndare.

Söndag natt står alltså Matheus Nicolau på andra sidan. En brasse som vunnit alla matcher utom en i UFC men som inte alls ställts mot fighters av samma kaliber som Schnell. Mest namnkunniga är Elliot och Kape där i synnerhet den sistnämnda segern kom efter ett ganska tveksamt delat domslut. Nicolau har svart bälte i BJJ och har sina största fördelar just där. Jag tycker dock inte att han visat i närheten av samma höjd som Royval samtidigt som han har sämre striking än Schnell. Ett bra matchfacit ska naturligtvis tas med respekt, men detta är ett praktexempel på när antalet segrar behöver analyseras djupare.

Enligt min mening borde matchen på förhand skattas väldigt jämn, möjligen med Schnell som marginell favorit baserat på att ha varit ute i tuffare sammanhang än detta. Döm av min stora förvåning att då kunna få honom som vinnare till över 4x. Hamnar matchen på marken till största delen kan det naturligtvis bli problem men givet all fakta så är detta ändå ett kanonspel. Lycka till vid rygg.
This is the stats tab
This is the post tip