Speltips: Storslalom VM: Worley

Sport: Annat
Spelstopp: 2019-02-14 17:45
Land: Sverige
Liga: Alpina VM
Odds: 10.00/2.60
Tips: Vinnare/Plats
Alpina tävlingar på damsidan är godis för mig. Jag älskar följa dem och har så gjort i dryga 25 år.
Här får ni en lång detaljerad utläggning kring hur jag tänker om Storslalomtävlingen för damer i VM. Jag anser att skriver man en rek så ska man verkligen motivera i detalj.

Oddsättning när det gäller de alpina grenarna grundar sig mycket på vad som hände i loppet innan. Jag ska först räkna upp de jag anser oddsen sitter rätt på och lite om dem.
Fredrica Brignone och Victoria Rebensburg har haft odds kring 6-10 under säsongen och står nu i 15.00. Det kan jag köpa då de presterat bäst i början av säsongen och det har inte bara varit ett enda lopp som påverkat det. Deras odds är rimligt då det finns frågetecken för toppformen.

Victoria Rebensburg vann storslalomen i OS 2010 och var 3a i os 2014 och 4a i OS 2018. resultaten pekar åt fel håll så sett. I just vm har hon heller inte fått till samma resultat. Hon har bara en andraplats från vm 2015. Om det är tillfälligheter eller ej går inte att säga, men vissa taggar väl till extra mycket på OS för att man mer tävlar för sitt land då. Hur som helst under denna säsongen har Rebensburg blandat och gett. Hon har åkt ut 2 av 6 tävlingar och har bara 2 av 6 tävlingar på pallen. Inte så bra inför ett vm.
Rebensburg har kapacitet, men sett till hennes resultat i världscupen i år och hennes resultat i tidigare vm som körts rankar jag ner henne. Ska också sägas att hon åkte ur nu senast och i tävlingen innan blev hon 5a så ingen visad toppform.

Fredrica Brinone
Helt klart en het utmanare till pallen. Hon har vunnit två tävlingar denna säsongen. 2a,1a,4a,6a,6a och sedan körde hon ur senast. Hur man ska tänka kring dessa resultat är inte lätt. Om man tittar på resultaten skulle man kunna fråga sig om formen pekar åt fel håll. Hon kommer inte in till detta vm med bästa känsla skulle jag tro. NU är hon duktig och kanske inte det spelar någon roll, men det är värt att påpeka. Sett till visade resultat i de senaste tävlingarna så finns det några som presterat bättre i varje fall.Är hon en mästerskapsåkare då?
Fredrika åkte ur i vm 2015 och OS 2014. Hon var 4:a 2017. 2a 2011 och deltog inte 2013. och 3a 2018. Svårt dra något direkt slutsats av det, men hon kommer in till mästerskapet som en kandidat till pallen helt klart.

Ranghild Mowhinkel står också i 15.00
Bara en liten höjning mot innan och det känns rimligt.
Har inga medaljer i något vm. Hon har en andraplpats i Os 2018 och hon har kommit på pallen 2 gånger av de 6 tävlingar som körts i världscupen. Ranghild är duktig, men hon är rent generellt ojämn i sina prestationer i alla grenar och hennes högsta nivå är enligt min mening inte lika hög som de andras högsta nivå. När hon kommer på pallen så är det enligt min mening för att andra gjort misstag i första hand. Som senast när tre av toppkonkurenterna gör bort sig varav två av dem åker ur. En udda tävling helt klart. Hon har kommit på pallen båda gångerna Rebensburg åkt ut. Om de andra presterar på topp så ser jag inte en pallplats utan en 4-6 plats för Ranghild. Hon brukar oftast landa på plats 5-6 i världscupen.

Sofia Gogia står i 26.00
Det är för mig ett lågt odds då hon visat noll den här säsongen och ingen form syns. Hon har faktiskt en tredjeplats i vm 2017. Det kan peka på att hon är en mästerskapsåkare, men med ingen som helst visad form tror jag inte på henne. Jag tvivlar också på att henne toppnivå är hög nog att vinna om inte
många gör bort sig.. Hon har också haft svårt att ens bli topp 10 denna säsongen så pallplats skulle förvåna mig mycket.

Marta Basino står i 41.00
Här kan jag tycka de borde vänt på oddsen så Marta kunde haft 26.00 och Gogia haft 41. Marta har inga mästerskapsmedaljer i storslalom. Hon har dock åtminstone en tredjeplats i värlsdcupen denna säsong.
Grejen är bara att det var i hemmabacken i Italien. Detta är vm i Sverige. Hon låg 4:a efter första åket senast och tappade till 7:e plats. Då hade även två toppåkare kört ur, men en 7:e plats var allt hon klarade av.

Då går vi till topp tre och oddsättningen jag inte köper.
Hur har säsongen varit? Inför senaste tävlingen så hade Shifferin två vinster av 5 tävlingar. Tessa Worley, Fredrika Brognone, Petra Vhlova hade var sin seger. Det hade varit en jämn världcup där flera kunde vinna. Direkt Shiferin vinner en tävling så sjunker oddset rejält till nästa för oddssättarna ser henne som nummer 1.
Shiferin är ruskigt bra, men hon dominerar inte på samma sätt som i slalomen. Hennes högsta nivå är skyhög, men hon vinner inte varje tävling i storslalom.
Inför senast tävlingen var oddssättningen Shiffering typ 2.00, Tessa Worley 6.00 och Vhlova 7.00. Jag ansåg det överdrivet att peka på att Shifferin vinner 5 av 10 lopp när hon vunnit 2 av 5 tävlingar.
Nu åkte både Rebensburg och Brignone ur i första åket och tävlingen blev lite billigare så sett. Shifferin gjorde det bästa förstaåket och hade 48 hundradelar ned till Vhlova och 58 till Tessa Worley.
I detta läge ska Shifferin vinna tävlingen eftersom ledningen är ganska rejäl sett till hur jämnt det är mellan toppåkarna. Men istället tappar hon de 48 hundradelarna utan något synligt större misstag och blir delad 1:a med Vhlova. Inte likt Shifferin.

Grejen här är att siffrorna på papper säger inte allt. Trean i loppet Tessa Worley var på väg mot ett bra andraåk där hon skulel tagit en klar ledning sett till mellantiderna och låg bara 10 hundradelar efter Vhlova inför detta andra åk. Hade inte dimman stört Tessa så kan hon mycket väl ha vunnit loppet.
Hon gjorde ett misstag hon aldrig gör annars. Antingen åkte Vhlova jäkligt bra och Tessa hade inte kunnat matcha eller så åkte Shifferin lite sämre och då hade Tessa vunnit loppet utan den missen. Åkte Shifferin lite sämre så visar det bara att hennes odds är för lågt. För hon är inte någon självklar vinnare om det går ta in 48 hundradelar på henne. Var det Vhlovas prestation som var enorm så visar det att hon är jämn med Shifferin just nu i denna formtopp och då sitter oddsen fel på alla i toppen.
Spelbolagen väljer dock den enkla vägen att Shifferin vann och dörför sänks oddset, Likaså Vhlova kom 2:a och därför sänks hennes odds, men eftersom hon inte var en hundradel före Shifferin så är Shiferin solkar favorit på namnet ändå. Vhlovas odds borde sänkas, men inte Shifferins menar jag.
Nu är alltså oddset hela 10 gånger att Tessa Worley ska vinna. Tessa Worley med 13 världscupsegrar i karriären och två vm guld. 2013 och 2017. 10 gånger på en mästerskapsåkare som vunnit en tävling av dessa sex i årets världscup och som mycket väl kunde varit 2 segrar utan den missen.
Jag köper det inte. Om oddset är 6 gånger innan den tävlingen så ska det inte öka till 10 gånger efter den. Tessa vinner absolut fler än en på 10 gånger.

Petra Vhlova Odds 4.75
Den här tjejen har verkligen toppat formen till detta Vm. Hon har tidigare inte visat så mycket i storslalom.
I Os en 13 plats som bäst. I vm en 8:e plats som bäst. Men dessa resultaten känns meningslöst att titta på för de visar inte något egentligen. Jag menar Petra har precis kommit in i storslalomen och blivit bra på det. Så gamla resultat säger inget. Är hon en mästerskapsåkare då? Omöjligt att säga därmed. Hon kan vara fågel eller fisk så sett,men jag tror fågel. Hon kommer i varje fall in med en ruskig formtopp som för mig kändes som från ingenstans. Det var som att slalomformen smittade av sig. Hon lyckades störa Shifferin i slalomen och så glödde hon. Min uppfattning är att i denna form hör hon hemma på pallen. 1a,4a och delad 1a i de tre senaste tävlingarna. Men det är skillnad på vm och världscupen, så vi får se.

Shifferin.
Ja de flesta av er vet att Shifferin är överlägsen i slalom och är bra på allt. Hon kan TEORETISKT sett vinna guld i alla tävlingarna. Det sliter dock lite på kroppen att åka allt mot de som satsar på någon enstaka gren skulle jag tro.
Shifferin har inte haft en helt lätt säsong. Hon började som överlägsen i slolomen, men fick se sig besegrad av Vhlova både i slalom och paralellslalom under några dagar. Någon vecka efteråt fick hon stryk även i storslalom av Vhlova. När hon i senaste tävlingen åkte ner ed 48 hundradelars ledning så tror jag hon var hundra på att hon skulle vinna. Hon slog ut med axlarna och såg mycket missnöjd ut när hon såg att hon delade segern.Hon vann ju ändå, även om segern var delad, men det såg ut som en förlust på hennes reaktion. Jag vet inte hur det psykologiska funkar gällande det. Det har varit en del skriverier om att Shifferin tidigare sökt psykologhjälp. Men vad det säger vet jag inte. Hur som helst så går hon in i detta vm som favorit i tre av grenarna. Hon vann os guld i storslalom, men hon vann inte senaste vm. Om jag fick en summa pengar gratis att spela det "säkraste" spelet i detta lopp skulle jag inte välja spel på Shifferin att vinna. Hon ska vara favorit tycker jag, men bara en knapp sådan. Medan Shifferin åker alla tävlingar så brukar Worley enbart tävla i två av dem i ett mästerskap. Hon kan lägga i stort sett all fokus mot denna tävling medan Shifferin går in för alla.

Nu över till Tessa Worley och den spelet/spelen handlar om i denna maratonrek.

Tessa Worley är en åkare jag alltid gillat. Hon började tävla i världscupen 2006 och i slutet av 2008 tog hon sin första världscupseger i storslalom.
2010/2011 säsongen så började hon vinna flera tävlingar och jag började spela på henne. Hon var enligt mitt tycke den bästa storslalomåkaren på damsidan.
Nu är det dock skillnad på att prestera i världscupen eller i ett vm/os när nerver och toppning av form behövs.
Tessa har dock visat att hon är bra på just detta. I vm 2011 så blev hon trea. I vm 2013 vann hon med hela 1,13 efter att ha varit snabbast i båda åken.
Efter detta drabbades Tessa av en jobbig skada och det var lite ovisst om hon skulle komma tillbaka till samma nivå eftersom storslalom är komnplicerat och kräver verkligen en speciel rytm och just form. Det tog lite tid, men hon kom tillbaka.Tessa fick hoppa OS 2014 och i vm 2015 var hon inte tillbaka i form fter skadan så det mästerskapet är bara att glömma.
I vm 2017 visade hon igen var skåpet ska stå och vann 34 hundradelar före Shifferin. Hon därmed regerande världsmästare. Så 3 senaste vm är resultaten 2 segrar och en tredjeplats.
Man kan helt klart säga att hon är en mästerskapsåkare. Tessa Worley är den säkraste på benen. Hon har inte åkt ur på något mästerskap sedan debuten 2009. Hon åkte inte ens ur senast i världscupen trots att dimman störde henne och henne till att göra ett stort misstag som kostade henne minst tredjeplpatsen som jag tidigare nämnt. Jag har motiverat varför jag tycker 10 gånger är ett för högt odds som vinnare, men jag har inte pratat i detalj om platsspelet. Tessa har alltså på tre vm placerat sig 1a,1a,3a. Topp 3 varje gång. Hon har i 4 av de 6 tävlingarna som körts i världscupen placerat sig topp 3 och var på väg mot pllplats även senaste.

En åkare med sådana resultat ska enligt min mening ha under 2 gånger att komma topp 3. Rätt odds sett till hennes prestationer i världscupen och att hon är mästerskapsåkare borde vara cirka 1.70.
Hon stod senast i 2.30 som högst och efter jag noterat det sjönk oddset snabbt till 2.10, men ändå är för högt odds. Nu i detta vm så erbjuds hela 2.60. Hon är säkrare på benen än Vhlova som har 1.80 i platsodds t.e.x. Men hon behöver inte heller vara före varken Shifferin eller Vhlova för att spelet ska gå in. Det finns inga garatier. Det kan vara dimma igen. Man kan störas av ett slag i banan. Det finns inga säkra pengar, men 2.60 är i varje fall ett rejält överodds ocvsett vad som händer i tävlingen. Här har inte oddsättarna tänkt till. Jag menar först och främst så om vi pratar jämnhet som är det vitikigaste när det gäller topp tre så finns det ingen jämnare än Tessa Worley.

Inga uråkningar i år och inga i vm eller OS. Att stå på benen i sig är en del av det hela också. Självfallet kan Brignone eller Rebensburg vara före henne då det skiljer lite mellan dem, men de åker ur oftare och är
mindre jämna i sina prestationer rent generellt. De kommer till mästerskapet med mindre smickrande insatser i sina senaste tävlingar och har inte samma siffror vad gäller mästerskap. Sådant som jag anser oddssättare borde ta hänsyn till.

Med oddset 2.6 översatt till procent så, menar oddsättarna att om loppet körs 100 gånger så skulle Tessa Worley enbart komma topp 3 38 gånger så vitt jag förstår odds. Om hon aldrig kör ur så skulle alltså 3 andra prestera bättre än henne alla dessa gånger. Nä det är ju bara löjligt helt enkelt. Det går som det går. Jag sätter bara rekar ibland men kolla själva upp resultaten om ni vill och bilda er en egen uppfattning. Jag lägger sökadress till er nederst för den som känner motivation och inte är bekanta med sidan.
Lycka till om ni ryggar. Det är era pengar och ert val.Jag har gjort mitt och spelat redan nu. Det enda jag kan vara helt säker på är att oddset kommer sänkas. Jag gissar att det till slut stannar på 2.20 om jag förstår bolagen rätt.

VH/Mitch

https://www.fis-ski.com/DB/general/calendar-results.html?noselection=true
  Storslalom VM: Worley
Spela på Speltips Storslalom VM: Worley
Mitchx - 4 Februari 2019 - 09:20
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mitchx - 2019-02-13 20:45

Tack Mackan. Svensk medalj ja. Det känns lite långsökt för mig.

StefanL - 2019-02-13 14:57

Svenska spel erbjuder 2.60 på medalj..

Mackan12 - 2019-02-13 07:19

Bra och utförlig rek!

Mitchx - 2019-02-08 10:47

2.10 nu.

Mitchx - 2019-02-05 02:38

Ett dygn efter så är oddsen på 9 och 2.40. Jag tror fortfarande platsoddset kommer sjunka lite till. Vinnaroddset vet ej, men skulle nog tro det stannar på 8.


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming